@grietusha Šak ale Tom Bombadil vôbec nepasuje do filmových spracovaní. V knihe sa ešte dal ako tak pochopiť vzhľadom na okolnosti, výskyt v inom Tolkienovom diele a jeho nutkanie mať vo svojom svete tiež niečo nepbjasneného ako je plno neobjasneného v tom našom, ale vtesnanie ho do príbehu by asi nadrobilo dosť minutáže naviac a konečný efekt by vlastne ani nebol, minimálne si ho ja neviem predstaviť.
Inak mne sa páči, že tie filmy pojali takto začlenili tam toho trošken viac z celkového sveta, ktorý Tolkien vytvoril. Naposledy som skončil v strede dvojky keďže kvalita nebola nič moc no a nebol som psychicky pripravený až na také odklony od knihy ale teším sa na maratónis u nás v kine, ktorý som dostal k narodeninám (alebo k vianociam, alebo proste z čírej lásky) na ktorý už pripravený budem a rozhodne si to užijem.
Ako vysvetlili co je hora Gundabad a ako ju znazornili.
Vsak to bolo trpaslicie kralovstvo za 1,2 veku co tam vobec nepovedali+cakal som ze ju znazornia inak trochu viac ako ze ju trpaslici spravili a neviem ci sa niekde spomina ze to bol vstup do Angmaru teda v knihach.
dodnes nechápem, ako niekto môže stále porovnávať knihu a film. Knihu napísal jeden, film druhý. NIKDY, NIKDY to nebude poňaté tak, ako to myslela autor knihy.
Ja nelipnem na tom, aby robili filmy podľa kníh, pretože potom by ma už nemalo čo prekvapiť a nadchnúť. Tretiu časť som zatiaľ videl v ukážkach. Nuž mám zmiešané pocity, aj potom druhom diele Hobbita. Čakal som viac alebo menej z knihy? Nuž filmy ma bavili a myslím si, že film nie je príliš ukrátený od knižného príbehu. I keď miestami som mal pocit, že je to viac poňaté na počet efektov, akosi viac ma to iritovalo, ako pri pánovi prsteňov, tie boje, keď len tak švihali mečmi, a všetci už dopredu leteli. Neviem, trocha viac som sa tešil na ten posledný diel Hobbita, keďže v knihe je to úžasné vyvrcholenie, ale v ukážke akoby zabudli na príbeh. Pravda, bojovalo sa tam omnoho viac, ale aby tomu obetovali 2/3 filmu, keď Hobbit je viac menej rozprávkový príbeh a nie film pre dospelých?
No celkovo film Hobbita mal veľa svetlých stránok, je miestami komický (žartovné situácie), čo je pre mňa plus, pár vecí, čo som v knihe celkom nepochopil alebo si nevedel predstaviť mi boli vo filme ponúknuté a bolo tam vždy napätie, hoci som už vedel, aký bude koniec.
Takže rozdiely sú rozhodne tie, že film je poňatý v bojovom duchu, má rýchly spád, rozhovory nemajú toľkú vážnosť ako v knihe. Ale určite stojí za to si ho pozrieť. Už sa teším tento mesiac na posledný diel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
prepáčiš ?
Hobbitmárádsilmarilionavšetkoostatnéčosaminezmestilodopánaprsteňovokremtomabombadilalebotohotamneviemnarvaťaletumáteelfkubudešukaťstrpaslíkom
(tak hádaj, ako zapôsobil)
@4
Inak mne sa páči, že tie filmy pojali takto začlenili tam toho trošken viac z celkového sveta, ktorý Tolkien vytvoril. Naposledy som skončil v strede dvojky keďže kvalita nebola nič moc no a nebol som psychicky pripravený až na také odklony od knihy ale teším sa na maratónis u nás v kine, ktorý som dostal k narodeninám (alebo k vianociam, alebo proste z čírej lásky) na ktorý už pripravený budem a rozhodne si to užijem.
Vsak to bolo trpaslicie kralovstvo za 1,2 veku co tam vobec nepovedali+cakal som ze ju znazornia inak trochu viac ako ze ju trpaslici spravili a neviem ci sa niekde spomina ze to bol vstup do Angmaru teda v knihach.
No celkovo film Hobbita mal veľa svetlých stránok, je miestami komický (žartovné situácie), čo je pre mňa plus, pár vecí, čo som v knihe celkom nepochopil alebo si nevedel predstaviť mi boli vo filme ponúknuté a bolo tam vždy napätie, hoci som už vedel, aký bude koniec.
Takže rozdiely sú rozhodne tie, že film je poňatý v bojovom duchu, má rýchly spád, rozhovory nemajú toľkú vážnosť ako v knihe. Ale určite stojí za to si ho pozrieť. Už sa teším tento mesiac na posledný diel.