Čaute, chcel by som začať jesť na raňajky ovsené vločky, ale len tak s mliekom alebo čistou vodou mi veľmi nechutia. Neviete o nejakom spôsobe ako rýchlo pripraviť na raňajky ovsené vločky aby to nebolo náročné na prípravu a ani na suroviny a hlavne aby t
Moj brat jedava vzdy na ranajky ovsene vlocky zaliate horucou vodou s nejakym ovocim, jablkami, hrozienkami susenymi a tak podobne... S medom si to asi sladi... A fajne to je proste tam toho najeb co najdes, kokos, orechy, vsetko
Ovsene vlocky + banan + susene ovocie(goji, hrozienka a podobne najlepsie makke susene ovocie), este do toho pridaj aj kukuricne vlocky a spolu to bude chutit dobre.
a zaliat vodou, mliekom kravskym sojovym to je jedno, co ti viac chuti.
to mas pripravene za 30sekund aj ked sa flakas.... teda +este zohriatie tej "kvapaliny" ked to mas rad teple.
s čistou vodou? daj si ovsené vločky s jogurtom... to je mnamka a zasyti to.... ja si robím vlastné musli ktoré zahrna dva baliky ovsených vločiek a po balíčku malom kokosu, meišaného sušeného ovocia a čo ešte? neviem oriešky som si tma chcela dať ale furt na to zabúdam...a troška, fakt len trošilinka škorice som tam dala...
odkedy mi kamoška povedala, že sa jej z ovsených vločiek v členkovom kĺbe vyzrážala kyselina močová, čo malo za následok extrémne bolestivý zápal, nejak na to už nemám chuť...
tak ja len, že nejedz to 3x denne, ako vtedy ona...
ja si dávam, keď máme, 2 druhy vločiek, pomleté vlašské orechy, hrozienka, kúsky sušených sliviek, postrúhané jablko, med, potom to zalejem teplým mliekom, chvíľu počkám a jem.
@mefistofel ako ja by som kludne zjedol aj viac, len ja som si to teraz spravil prvykrat s mliekom a skoro som sa pogrcal po 50 gramoch takže ak najdem premna chutny sposob tak si dam aj viac ja zase po vločkach až tak netužim len su bohate na sacharidy tak preto
daj ich do vody na celú noc, môžeš pridať aj iné vločky (pšeničné, ryžové, hocijaké). ja som si tam zvykla do toho ranného mixu pridať aj kuskus. a do toho ovocie, sušené ovocie, oriešky a pár lyžičiek jogurtu..
ja keď si dávam vločky tak tam vždy prásnem ešte trochu škorice, hrozienka, a teraz som si zvykla dať tam jablko.
S medom to chutí riadne dobre, ale my tiež nemávame vždy doma med, keď som si ich dala prvýkrát bez, tak mi to nejak nechutilo ale po nejakej druhej/tretej porcií mi to už nevadilo... povedala by som že na tú chuť si zvykneš.
@patofbc ja si tam osobne nedavam ziadny cukor ani med a este pridavam si tam tie kukuricne vlocky, potom to ma taku dobru chut aj zaludok ti to lepsie prijme, ale skor vodu namiesto mlieka. Ked si davas mlieko tak casto ludia maju problemy ze skoro hodia šavlu alebo ked ti vadi chut vody tak sojove mlieko, to je taka ochutena voda
@patofbc 200g(+-50g) ovsenych +este k tomu take iste mnozstvo kukuricnych vlociek no co, ja jem poriadne ale zas na druhu stranu ja som vegan takze mne to nespravi nic na vahe, maximalne tak chudnem
@mefistofel ale ty to ješ tak že to maš dlhšiu domu namočené vo vode? alebo zaleješ a hneď ješ ? možno robim chybu že počkam kym nasiaknu vodou a potom je z toho taka nechutna kaša(premňa, nehovorim že ostatnym to tiež musi nechutit
@patofbc bez toho aby to nebola nechutna kaša to ani nejem vdy si to necham cca 5minut v tej teplej vode(sojove mlieko) odstat a potom jem. (ale sojove mlieko si sam vyrabam, obchodne je onicom) nemam rad ked mi to chrume pod zubami oriesky alebo trvde cerealie
@james144 sry, ale taka kasa by mi nechutila ani bez ani s orechy(a ine) jem jedine zvlast, s nicim ich nemozem miesat inak mi nechutia. hlavne ked uz sa v tom ta voda namacala, tak ma aj hut od vlociek, coda ju vylievat.
Áno, asi 3-4 polievkové lyžice vločiek zaliať vriacou vodu, ale tak, aby to nebolo riedke, skôr husté. Rýchlo nastrúhať pol jablka, pridať zopár nejakých orechov , napr. vlašských a lyžičku medu. Aj škorica sa hodí. Vymiešať a zjesť ešte, kým je teplé. Teplé ovsené vločky chutia omnoho lepšie ako studené. Tzv. jemné ovsené vločky nemusia byť dlhšie namočené, aby napučali. Dajú sa jesť okamžite.
ovsená kaša...ale variť ju normálne s mliekom nie s vodou ako bolo hore spomenuté..a už len dosladiť medom a v tanieri na vrch dat roztopit maslo...takto to ja jedávam každé ráno
nastrúhať dve-tri jablká(najlepšie do plastovej nádoby)posypať škoricou.
potom nechať si zovrieť tak 2,5 dcl mlieka, osladiť ho,nasypať tam toľko vločiek,aby si mal z toho kašu,ktorú potom vleješ na tie jablká.toto všetko posypeš troškou granka a necháš vychladnúť(zvykla som si to dať do chladničky,studené to chutí lepšie) ...nabrabreš sa s tým,ale stojí to za to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
tak to obcas papam ja, a ze jak mi to chuti!
A do školy som si kedysi robil ovsené vločky ak že som to zmiešal s jogurtom, kakaom a cukrom.
a zaliat vodou, mliekom kravskym sojovym to je jedno, co ti viac chuti.
to mas pripravene za 30sekund aj ked sa flakas.... teda +este zohriatie tej "kvapaliny" ked to mas rad teple.
tak ja len, že nejedz to 3x denne, ako vtedy ona...
keď nemáme banány tak dám jablko, a ak nemáme med, tak to ani nejem, ten med mi tam dosť chýba potom
osobne si davam okolo 200g vlociek na ranajky
S medom to chutí riadne dobre, ale my tiež nemávame vždy doma med, keď som si ich dala prvýkrát bez, tak mi to nejak nechutilo ale po nejakej druhej/tretej porcií mi to už nevadilo... povedala by som že na tú chuť si zvykneš.
A keď už nič iné tak do jogurtu, to je najlepšie.
» zelenyobchodik.sk/eshop/catalog/p...
nezabralo mi ani ovocie :/ škoda že teraz nemáme doma med, by som vyskúšal. ale moje chute nepustia, ostava asi len do jogurtu si dávať
1. Nasyp hrnček ovsených vločiek do hrnca
2. párkrát ich premy(aby nešla úplne biela voda a vyplavili sa nečistoty)
3. dopusti vodu tak aby bola tesne nad vločky(tak 0,5cm)
4. Pridaj sušené ovocie, hrozienka, nakrájané jablko
5. Zapni a miešaj kým nevymizne voda(samozrejme je to kaša tak bude vlhké ale aby neplávali)
6. Vykydni na tanier.
7. Podľa chuti posyp grankom/kokosom. Prípadne viac/menej džemu.
Neverím že by niekomu s grankom kaša nechutila
Áno, asi 3-4 polievkové lyžice vločiek zaliať vriacou vodu, ale tak, aby to nebolo riedke, skôr husté. Rýchlo nastrúhať pol jablka, pridať zopár nejakých orechov , napr. vlašských a lyžičku medu. Aj škorica sa hodí. Vymiešať a zjesť ešte, kým je teplé. Teplé ovsené vločky chutia omnoho lepšie ako studené. Tzv. jemné ovsené vločky nemusia byť dlhšie namočené, aby napučali. Dajú sa jesť okamžite.
zaliať ovsené vločky horúcou vodou, potom zliať.
nakrájať na kocky jablko, banán
posekať vlašské orechy
všetko zmiešať, pridať biely jogurt, med.
Je to trošku náročnejšie na prípravu, ale fakt sýte a dobré
potom nechať si zovrieť tak 2,5 dcl mlieka, osladiť ho,nasypať tam toľko vločiek,aby si mal z toho kašu,ktorú potom vleješ na tie jablká.toto všetko posypeš troškou granka a necháš vychladnúť(zvykla som si to dať do chladničky,studené to chutí lepšie) ...nabrabreš sa s tým,ale stojí to za to