viem ze takych tem ako som prave zalozila, tu uz bolo mnoho. no ja som uz zufala. s ex sme chodili spolu pol roka, planovali sme si spolocnu buducnost, svadbu, byvanie a nas prvy sex v zivote (obaja sme neskuseni). Boli sme rovesnici, plus
ao, suhlasim. ved aj ja som myslela ze sa neozve. nechapem ci ho osvietilo alebo preco, ale napisal mi. bojim sa ze sa opat zopakuje cely ten cirkus, ktorym sme si preskakali.
nuz ano, je to divne ale my sme to naozaj spravili..dnes viem ze by som to v zivote nezopakovala. please, poradte mi ako si poradit s tym ze sa mi teraz znova ozval
dnes rano mi na fb opat poslal ziadost o priatelstvo. nastastie ho mam vsade zablokovaneho, len na pokeci mi vie napisat. o co mu podla vas ide? myslite ze ma chce spat?
@druheja@schizoofrenik Nebral by som to zase tak negativne. Na samotnom facebooku nezalezi, ale ide o samotne gesto "prerusenia kontaktov". Zmazat z facebooku, vymazat si cislo z mobilu, ... To vyjde na rovnako
@schizoofrenik ták ták... vždy ma takéto veci dostanú... poznám pár báb ktoré vždy po rozchode vymažú všetky fotky a RPčky na pokeci, číslo z telefonu, dajú si ho preč z fb... a tým su vyriešené, myslia si že keď ho vymažu z tade tak ho vymažu zo života. To už je pekne choré. Skutočný fyzický svet je tu a práve teraz, nie niekde virtuálne na internete Mám taký pocit, že zachviľu sa kontak ľudí zmenší na šťuchanie cez fejsbuk (ach)
pokiaľ sa bojíš, že by si do toho znova spadla a že by to len zneužil, tak kašli na to..ukonči s ním akékoľvek vzťahy a kontakty! to bude najlepšie..
a väčšinou ak nejaký chalan si myslí, že ťa môže mať opäť v hrsti, tak ja vždy mu začnem dokazovať, ako sa mi už páči iný chlap a ako ho mám v riti..a vlastne celý čas to bola len strata času s ním..a dokazujem, dokazujem..že jednoducho JE nahraditeľný
Podla vasej minulosti bude lepsie pre vas oboch, ked to priatelstvo zamietnes a celkovo ho budes prevazne ignorovat Mas pravo mat od neho pokoj, ale ked mu nieco podobne povies otvorene, bude z toho iba scena... zariad si to tak, aby ti nemohol prilis liezt do zivota
@ao no práve to, to "gesto". Toto je úbohé. Keď už s niekym končím tak aspoň otvorím papuľu a poviem mu je koniec, nefunguje nám to, ahoj. Odkedy je fb spôsob zdelovania citov? Ja byť Mark Zuckerberg, každý deň od rána do večera sa smeje na hlúposti ľudí ktorí ten môj fb používaju.
..aj o tom sme sa vcera bavili, zevraj nema nikoho ani vo vyhlade. to mu tak verim.. ked sa ma spytal, ako som na tom, napisala som mu ze ponuky mam (co aj realne su), ale ja sa nemam sa nejako k cinu. mam pauzu a chlapmi. neviem ako to vzal, ci mu to pohladilo ego a zdvihlo sebavedomie alebo nie. tak ci tak, chlap je to posledne na co teraz myslim a potrebujem.
nesmieš sa nechať podľa mňa mu chýba to čo mal na tebe rád, hlavne asi spoločnosť (tvoja) najlepšie bude, ak zaujmeš postoj "ja ťa už nepotrebujem" a ži si ďalej svoje sny. Rozhodne (v takomto veku) nestrkaj paprču k žehličke dva krát. Zase sa len a len popáliš.
@sirota , o to sa snazim. viem ze to nebolo pekne odo mna, ale nepovedala som mu o svojich planoch. zas by si daval nadej, potom chcel nieco dokazat a..ja neviem, nerozumiem co ho k tomu viedlo ze sa ozval
@druheja Jedna vec je zdelovanie citov a druha vec je palenie mostov
Ked niekto nema na to povedat "skripe to medzi nami, je koniec" a da to najavo vymazom z facebooku, tak je to cudne.
Druha vec je ale ked sa ludia porafu a ako dosledok prerusia kontakty - vratane kadejakych facebookov a cojaviemcoho este.
Ja som napriklad mal zopar podobnych pripadov, kedy to skoncilo ignorovanim. Ziadne "z oci do oci" a ziadne mazanie z facebookov. Proste ma dotycna zacala ignorovat a vyhybat sa mi. To je v podstate uplne to iste a nemoze za to ziadny facebook. Vzdy tu boli ludia co maju problem si pohovorit z oci do oci, akurat sa meni sposob akym sa s tym vysporiadaju.
ja som mu napisala na fb spravu ze je rozchod (kedze nase domovy deli viac ako 200 km..) jasne som mu opakovane napisala ze je koniec, nech necaka dalsiu sancu ohladom vztahu. nebrala som mu telefon, neodpisovala na smsky. proste prestal pre mna existovat. dokonca ani na vianoce alebo na narodky som mu neposlala spravu, hoci som to zvazovala. preto ma to prekvapilo, ze sa ozval. nepoviem, keby sme boli v kontakte ale takto..
obaja ste neskuseni, on mal s tebou prvy vztah a napriek tomu je zaletnik.. ak je zaletnik tak sa nanho vyser.. ak vravis, ze mas uz svoj zivot, tak sa mi to vobec nezda, ak pises takuto hlupost na birdz forum.. proste koniec
Mám nejaké nejasnosti... Trvalo to pol roka, ku koncu ste so sebou TÝŽDNE neprehovorili, zasnúbili ste sa, neviem čo všetko sa z neho vykľulo, plánovali ste spoločnú budúcnosť.. To ako sa dá do pol roku všetko stihnúť a ešte byť z toho aj v prdeli ?!
@ridiculousnotion nuz ani ja som to kedysi nechapala. ale..zazila som si jeden "expresny" vztah a potom som to pochopila. medzi nami, nechci to zazit. fakt neodporucam.
Nejak v tom mám chaos a ešte raz sa mi to nechce čítať. Kašli na neho, nikto sa nezmení len tak mávnutím ruky.
Ja som s mojimi bývalými za dobre a sme kamaráti. Ale aj to potrebovalo odstup, a časovo to tiež niekedy trvalo. Kým ho ľúbiš tak ignoruj a vyhýbaj sa mu podľa mňa. Keď to tak má byť budete priateľmi a aj by to mal pochopiť.
@lawey pointa je v tom ze mi nepekne ublizil, rozisla som sa s nim. a teraz ked som si zariadila zivot po svojom, sa mi opat ozval s umyslom ktory nepoznam. tot 2 vety
@kukuska čo spravil raz spraví to znova, a uvedom si že tvoje predstavy su marné a spomienky ostanú spomienkami.... nikdy touž nebude take ako to bolo.... ani sa snim nebav jednoducho ho vymaž zo svojho kruhu priatelov ak sa tam chce vtret.... vedie to iba k zlu...
ved aj ja sa toho bojim. on je v tomto nepoucitelny. to co som mu napisala, myslela som uprimne. ano, spravila som chyby ktore by som dnes uz nespravila, ale..takto sa mozme tocit dlho a roky idu..dakujem za Tvoj prispevok, mas pravdu nestoji mi za to
dufam že si aspon finančne zabezpečená, ze mas daku robotu, neboj, podla mna kašli na neho, a hladaj toho, kto bude nezištne ta lubit. muži totiž dosť často rozmyšlaju nohavicami, a čistá láska akosi vymizne rýchlo, snád jej už pomaly niet. ber ho ako kamoša, ak ku nemu necitiš nic. je to tažké, ale je to jediný sposob jednoducho zabudnuť, lebo si budeš jatriť rany ďalej a neviem či sa chceš trápiť. láska pride vtedy, ked nebudes na to pripravena a to je užasne..
moj byvaly chodil s babou 3 roky. potom sa rozisli. on sa jej ozval , ale ona ho ignorovala. a obaja: aj ona a aj on si nasli niekoho ineho, s ktorymi im je lepsie. comu som velmi rada. ...... ber to aj ty takto. vies aky je a mas uz svoj vek, tak asi to uz dobre vies, ze chlapi sa len tak nezmenia. bud s nim IBA kamoska, ak si myslis, ze si tym neublizis. ale ked je na nom viac zaporov ako kladov, tak urcite pride nejaky lepsi.
@kukuska - len jedna veta - CHLAPA NIKDY NEZMENÍŠ! ak niečo urobil raz, urobí to znova, možno to on ani neberie ako nejaké ubližovanie, on taký skrátka je a ty s tým nič nenarobíš... samozrejme, vzťah je o kompromisoch, ale zas odtiaľ-potiaľ... ak si s ním nebola šťastná, dobre si urobila, že si ho nechala
skús si spomenúť na tie pocity, na tú bolesť, čo si cítila, keď sa k tebe nepekne správal? naozaj to chceš prežívať znovu? a zasa?
ludkovia, dakujem vam. vdaka tejto diskusii som si uvedomila par veci. nenecham so sebou manipulovat, ako sa mu paci. tiez nie som babka na spagatiku, ktora sa posklada do kocky len preto, lebo si pan velkomozny spomenul ze existujem. ani na fb som neprijala jeho opatovnu ziadost o priatelstvo. koniec koncov, po rozchode sa urazil a zrazu som mu dobra. vdaka vam som si par veci uvedomila. inak, prisla som na to ze ma v podstate sleduje. vcera sa mi nedobrovolne priznal. a takeho si ja opatovne nepustim k telu, raz mi to stacilo. este raz, thanks for all
@johnysheek uz som to spravila. vcera vecer som ignorovala jeho ziadost. kaslem na neho, ked je aj na pokeci, tak mu nepisem. dala som si status ze ..stastna aj bez chlapa nech ho roztrhne od zlosti
Neprijala som žiadosť o priateľstvo, nenapíšem mu na pokeci...-> Vyriešené? Dievča, preber sa, trošku sa odviaž od netu a ži v realite... Veď takéto "typy riešenia" pomaly nerobia už ani siedmačky na našej škole. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Potrebuješ osobnú stráž?
Alebo potrebuješ aby mu niekto odrezal vtáka?
Alebo ako si predstavuješ konštruktívnu pomoc?
Osobne by som na to kaslal. Pride mi jednoduchsie neudrziavat s ex ziadne kontakty ani ked nechali ony mna. Nie to este v takomto pripade ako u teba
Nie je to nic zlozite
a väčšinou ak nejaký chalan si myslí, že ťa môže mať opäť v hrsti, tak ja vždy mu začnem dokazovať, ako sa mi už páči iný chlap a ako ho mám v riti..a vlastne celý čas to bola len strata času s ním..a dokazujem, dokazujem..že jednoducho JE nahraditeľný
@sion , vies keby som mala chlapa, jednoducho by som mu to splechla do tvare, ale takto..stale ma volne pole posobnosti.
Ked niekto nema na to povedat "skripe to medzi nami, je koniec" a da to najavo vymazom z facebooku, tak je to cudne.
Druha vec je ale ked sa ludia porafu a ako dosledok prerusia kontakty - vratane kadejakych facebookov a cojaviemcoho este.
Ja som napriklad mal zopar podobnych pripadov, kedy to skoncilo ignorovanim. Ziadne "z oci do oci" a ziadne mazanie z facebookov. Proste ma dotycna zacala ignorovat a vyhybat sa mi. To je v podstate uplne to iste a nemoze za to ziadny facebook. Vzdy tu boli ludia co maju problem si pohovorit z oci do oci, akurat sa meni sposob akym sa s tym vysporiadaju.
Ja som s mojimi bývalými za dobre a sme kamaráti. Ale aj to potrebovalo odstup, a časovo to tiež niekedy trvalo. Kým ho ľúbiš tak ignoruj a vyhýbaj sa mu podľa mňa. Keď to tak má byť budete priateľmi a aj by to mal pochopiť.
sew
2. nepusti si ho k sebe.
3. nájdi lepšie.
kamoške sa prednedavnom stalo niečo podobné....
držím ti palce aby si všetko zvladla
to ti nestačí?
čo sa musí stať aby si sa spamätala?
25 rokov máš? neverím. v tom veku je už býva naivita preč.
skús si spomenúť na tie pocity, na tú bolesť, čo si cítila, keď sa k tebe nepekne správal? naozaj to chceš prežívať znovu? a zasa?
takto pre tvoje dobro verim, ze to nie su len slova, ktorymi chces presvedcit seba, ale to fakt spravis..