Mám nejaké peniaze nazvyš. Rozmýšľam preto nad ich investovaním. Našla som platformu zltymelon.sk, kde sa mi to v rámci SR zdá byť najbezpečnejšie. Máte skúsenosti s investovaním do P2P/ žltého melóna? (dá sa investovať od 25€, tak to chcem skúsiť)
Odrádza ma však nutnosť podávať daňové priznanie typu B zahŕňajúce zisky, keďže som študent. Doteraz som vždy podávala len priznanie typu A, aj to dobrovoľne kvôli preplatkom, ktoré mi vracali. Som povinná podať daňové priznanie, ak nepresiahnem 2000€ ročný príjem? (brigáda na študentskú dohodu+prípadné zisky z p2p) Máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za všetky reakcie
“Investovať” v obchodnej spoločnosti, ktorá je za 8rokov svojej existencie permanentne v strate, chce odvahu. Zvlášť ak tieto subjekty (poskytujúce crowdfundingové služby) nepodliehajú dohľadu NBS.
Samozrejme, ak spoločnosť neskrachuje a každý dlžník bjde schopný splácať (Resp. Vacsia cast dlžníkov, ktorá bude schopná vykryť straty) tak na tom mozes zarobiť. Osobne však neviem, či by som to riskoval.
@chlorofyl to je na kazdom jednotlivcovi zvazit si co chcem dosiahnut... ak chcem investovat dlhodobo a nevyberat peniaze (tak asi najlepsie akcie), ak chcem byt konzervativny resp budem tie peniaze potrebovat v dohladnom case.. (reality, dlhopisy)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
riziko tu je myslim prilis velke..
Samozrejme, ak spoločnosť neskrachuje a každý dlžník bjde schopný splácať (Resp. Vacsia cast dlžníkov, ktorá bude schopná vykryť straty) tak na tom mozes zarobiť. Osobne však neviem, či by som to riskoval.