Máte nejaké overené značky potravín a kozmetiky, ktoré nepoužívajú palmáč? Všade sa dočítam, ktoré áno, ale nikto nenapíše, ktoré sú safe zo sladkostí kupujem Schogetten čokolády, tesco value plnené piškóty a kokosové guličky z billy
Potom ešte viem, že Slovakia a Bohemia chips používajú slnečnicový, Mysli müsli tuším, Ristorante mrazená pizzu je fajn a inak neviem, čo mi najviac chýba sú asi obyčajné keksíky, niečo ako horalka a mila napríklad. A croisanty, sladké pečivo, nejaká alternatíva Nutelly.
A na kozmetike vôbec neviem ani zo zloženia vyčítať či tam je alebo nie je palmový olej je asi 30 zložiek pod ktorými sa môže schovávať a ja si pamätám asi 5 ale snažím sa nakupovať v obchodoch zameraných, tak s tou kozmetikou nie je až taký problém.
Ale používa tu napríklad niekto vegánsky, ekologicky nezávadný prací prášok alebo čistiace prostriedky do domácnosti? ak áno, prosím si značku a kde sa dajú kúpiť, dikičkooo
Aj ked.. Tie produtky su ekologicke z hladiska pouzitia, nezatazuju zivotne prostredie lebo su biologicky odburatelne, ale samotna vyroba neviem ci je "eko-friendly". Ucinna zlozka sa syntetizuje z rastlinnych olejov a nedam na to krk ci nejde o palmovy olej..
Tak v tých potravinách sa dá dosť ľahko vyhnúť palmáču tým, že nebudeš kupovať priemyselne spracované potraviny alebo proste veci, kde v zložení hneď vidíš pochybné termíny ako "rastlinný olej", bez bližšej špecifikácie, alebo kde vidíš rovno "palmový olej". V kozmetike je to ťažšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
A na kozmetike vôbec neviem ani zo zloženia vyčítať či tam je alebo nie je palmový olej je asi 30 zložiek pod ktorými sa môže schovávať a ja si pamätám asi 5 ale snažím sa nakupovať v obchodoch zameraných, tak s tou kozmetikou nie je až taký problém.
Ale používa tu napríklad niekto vegánsky, ekologicky nezávadný prací prášok alebo čistiace prostriedky do domácnosti? ak áno, prosím si značku a kde sa dajú kúpiť, dikičkooo
» monikamarekova.blog.sme.sk/c/443189/palmov...