Ahojte. Chcel by som sa poradiť. Mám notebook Acer Aspire E15, 4gb RAM, a rád by som si ju rozšíril o 4gb. Mohli by ste mi poslať odkaz na nejakú ramku, ktorú by ste mi odporúčali? Ďakujem pekne.
@sagulo všeobecne sa odporúča, alebo aspoň kedysi odporúčalo, rozširovať tým istým modelom RAMky ako tam už máš.
...a keďže z nejakého dôvodu neviem nikde nájsť presne info aký typ a model do toho dávajú od výroby, tak odporúčam otvoriť, prečítať si toto info z toho RAM čipu čo tam máš, a podľa toho kúpiť.
@midnight @kosmiklove
neviem prečo, ale nedarí sa mi nájsť na webe konkrétne nejakú stránku s mojim ntb, tak vám tu pridám jedno video, ktoré som našiel.
to video pomoze tak maximalne tebe ked ju tam budes montovat. z toho nezistime aku konkretnu ramku mas ty a ci mas volny este nejaky dalsi slot
(moze byt viac variacii tvojho notebooku a moze sa to v niektorych aj dost podstatnych veciach lisit..)
Stiahni si CPU-Z » www.cpuid.com/downloads/cpu-z... Tam si potom dáš SPD a tam ti napíše akú máš RAM. A keď chceš vedieť či máš slot, tak neviem či to tam píše, lebo ja som dokupoval, ale tak otvor ho a budeš vidieť, či je tam slot.
Z videa vidno len ze je tam jeden slot, takze je to pamet za pamet.V podstate je to jedno aku kupis. Treba si pozriet aku frekvenciu podporuje procesor alebo maticna doska, co asi nezistis, a podla toho kupit. Fungovat bude hociaka ale zbytocne platit za vysokofrekvencnu ked ti to bude brzdit maticna doska a tiez slabu sa tiez neoplati.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
...a keďže z nejakého dôvodu neviem nikde nájsť presne info aký typ a model do toho dávajú od výroby, tak odporúčam otvoriť, prečítať si toto info z toho RAM čipu čo tam máš, a podľa toho kúpiť.
@kosmiklove
neviem prečo, ale nedarí sa mi nájsť na webe konkrétne nejakú stránku s mojim ntb, tak vám tu pridám jedno video, ktoré som našiel.
(moze byt viac variacii tvojho notebooku a moze sa to v niektorych aj dost podstatnych veciach lisit..)