Myslíte si, že je možné, aby si partneri vo vzťahu dokázali byť aj vzájomne jeden druhému najlepším priateľom? Dokázali by ste podporiť rozhodnutie svojho partnera/partnerky aj keby vám nevyhovovalo, hoci by bolo správne?
myslím že jooo aj keď asi by mi vo vnútri trvalo sa cez to preniesť...chvíľu...a on by vedel, že nie som celkom v pohode s tým....asi mi číta myšlienky
@marisoul
A nejde náhodou vo vzťahu aj o tom, aby si boli blízki, ako keby boli zároveň aj najlepšími priateľmi? Či to len ja som si doteraz myslela?
Predsa keby ti partner bol ako nejaký obyčajný kamarát, nemohla by si mu povedať všetko, úplne všetko (a do detailov), ako keď to hovoríš najlepšej kamarátke, nie?
Čiže z toho logicky vyplýva, že áno. Môžu byť jeden druhému vzájomne najlepším priateľom.
Ďalej, pokiaľ to rozhodnutie nie je nejaké hrozné alebo čo, prečo ho nepodporiť? Pokiaľ to naozaj chce, nech si to spraví. Samozrejme, nebolo by príjemné, že mne to nevyhovuje, ale hovorí sa tomu že tolerancia. Čiže pokiaľ on je schopný mne tolerovať nejaké veci, prečo netolerovať jemu? Predsa sa svet netočí len okolo mňa.
V podstate by to tak malo byť.
A áno, dokázal by som ju podporiť aj keby mi jej rozhodnutie nevyhovovalo, zvlášť ak je správne. Čo je správne objektívne, s tým nemusím súhlasiť ja, lebo to vnímam inak, mám s tým nejaký problém a pod. :letim:
Hmm pre mňa by mal byť jednoznačne aj najlepším priateľom, inak to nemá zmysel, ak mu nemôžem povedať VŠETKO. A takisto by som ja chcela byť preňho zároveň aj najlepšou priateľkou
a čo sa týka toho rozhodnutia... to naozaj záleží len od toho, aké by to bolo rozhodnutie.. ak by to nebola nejaká naozaj závažná vec, tak by som sa snažila podporiť ho aj napriek tomu, že mne by to nevyhovovalo
Samozrejme že by to mal byť človek ktorému úplne veríš a môžeš sa mu zdôveriť so všetkým. Ale napríklad o bývalých chlapoch radšej hovoriť s niekým iným z rovnakého pohlavia napríklad
práveže si neviem predstaviť, že by som to vo vzťahu nemala.
a čo sa týka jeho rozhodnutí, ktoré by sa mne páčiť nemuseli, vždy sa treba o veciach dôkladne porozprávať, vysvetliť si ich a snažiť sa jeden druhého pochopiť a nakoniec snáď aj rozhodovať spoločne
Najlepsej priatelke mozem povedat uplne vsetko. Neviem si celkom predstavit ako by som partnerke hovoril napriklad, ze som sukal s tou a tamtou, takym a hentakym sposobom... Tieto dve funkcie urcite nehladam v jednej osobe.
za ozajstne povazujem tri moje vztahy a vo vsetkych troch platilo, ze bol ten clovek pre man najlepsim priatelom a pre mna to je velmi dolezite, aby to tak bolo.
k tym rozhodnutiam,... to velmi zalezi od toho o co by sa jednalo
Asi si mýliš pojem najlepší priateľ, keď splietaš nevhodné rozhodnutia. Najlepší priateľ by ti povedal že je to nesprávne alebo nevyhovujúce a nie ťa ešte v tom podporil.
jj, ja to tak mam, ze moj partner je sucasne aj mojim najlepsim priatelom. a co sa tyka tych rozhodnuti, tak pokial sa mi nieco nezda, poviem si svoj nazor, ale konecny verdikt je aj tak na nom. respektujem to.
podľa mňa je prirodzené, že môj frajír je aj mojim najpriateľom. nejak nechápem ako by sme fungovali keby to tak nie je.
hovoríme si všetko, čo chceme. čo nechceme si nehovoríme. veď ani najkamoške nepovieš vždy všetko.
jasné že hej, však keby sme si nerozumeli, neboli by sme spolu.. okrem toho zatiaľ všetky moje vzťahy sa postupne vyvinuli z priateľstva, takže už sme si ako kamaráti rozumeli a tak to aj ostalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A nejde náhodou vo vzťahu aj o tom, aby si boli blízki, ako keby boli zároveň aj najlepšími priateľmi? Či to len ja som si doteraz myslela?
Predsa keby ti partner bol ako nejaký obyčajný kamarát, nemohla by si mu povedať všetko, úplne všetko (a do detailov), ako keď to hovoríš najlepšej kamarátke, nie?
Čiže z toho logicky vyplýva, že áno. Môžu byť jeden druhému vzájomne najlepším priateľom.
Ďalej, pokiaľ to rozhodnutie nie je nejaké hrozné alebo čo, prečo ho nepodporiť? Pokiaľ to naozaj chce, nech si to spraví. Samozrejme, nebolo by príjemné, že mne to nevyhovuje, ale hovorí sa tomu že tolerancia. Čiže pokiaľ on je schopný mne tolerovať nejaké veci, prečo netolerovať jemu? Predsa sa svet netočí len okolo mňa.
A áno, dokázal by som ju podporiť aj keby mi jej rozhodnutie nevyhovovalo, zvlášť ak je správne. Čo je správne objektívne, s tým nemusím súhlasiť ja, lebo to vnímam inak, mám s tým nejaký problém a pod. :letim:
a čo sa týka toho rozhodnutia... to naozaj záleží len od toho, aké by to bolo rozhodnutie.. ak by to nebola nejaká naozaj závažná vec, tak by som sa snažila podporiť ho aj napriek tomu, že mne by to nevyhovovalo
a čo sa týka jeho rozhodnutí, ktoré by sa mne páčiť nemuseli, vždy sa treba o veciach dôkladne porozprávať, vysvetliť si ich a snažiť sa jeden druhého pochopiť a nakoniec snáď aj rozhodovať spoločne
a ano.
k tym rozhodnutiam,... to velmi zalezi od toho o co by sa jednalo
a teda @3 sa dobre vyjadrila.
hovoríme si všetko, čo chceme. čo nechceme si nehovoríme. veď ani najkamoške nepovieš vždy všetko.