to so skrátka len stiahneš a otvoríš súbor že BIN a tam nejaká 18 položka (nad ikonou) je TPX alebo tak nejak a len to otvoríš a keď ti tam vyskoči také okienko dáš len ignorovať a heuréka
Ak máš s jedným problém skús iný kompilátor a celkovo program na prácu s Pascalom (ak chceš Turbo Pascal a nejde, môžeš skúsiť FreePascal napr. je ich kopu a niektorú sú viac, iné menej user-friendly)
@barbora429 - skús na to tpx pravé tlačítko, vlastnosti, zaškrtni "spustiť v režime kompatibility" a zvoľ Windows XP, ak to nepomôže tak si stiahni ten freepascal.
@muf - pravdepodobne preto, že naše úžasné skvelé školy v ňom učia programovanie, lebo nikoho netrápi že už 15 rokov je to mŕtvy jazyk
no to je realita na vecsiny skolach, ja som mal stastie, nam riaditel prikazal C, pascal sa malo pouziva, skor na skolach a tak, ma divny for porovnany s inymi jazykmi a este par nevihod
@barbora429 Pascal je 16bitová aplikácia...takže beží len na 16bitových systémoch (napríklad MS DOS) a všetkých operačných systémoch ktoré majú podporu 16bitových aplikácií (napr. Windows XP)...ale Windows Vista a W7 túto podporu už nemajú tak potrebuješ nejaký virtualizačný nástroj alebo niečo na tom princípe...napríklad DOSbox
@muf ja som si toho plne vedomý čo som napísal..a viem že je to len jazyk...ale ona mala na mysli kompletné IDE najpravdepodobnejšie Turbo Pascal od Borlandu..a to pokiaľ viem je len 16 bitové..mám Borland Pascal..Turbo Pascal 7 a aj Free Pascal a všetky sú 16bit. kompatibilné...a práve túto kompatibilitu malo posledné Win XP....
a inak Pascal mám aj v konzole od Borland Delphi.. len ten oproti "obyčajnému" Pascalu akosi kompiluje na väčšie súbory...a tiež mi nechce nijako zobrať knižnicu grafika.tpu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
@barbora429 stiahni si dosbox
@muf - pravdepodobne preto, že naše úžasné skvelé školy v ňom učia programovanie, lebo nikoho netrápi že už 15 rokov je to mŕtvy jazyk
a inak Pascal mám aj v konzole od Borland Delphi.. len ten oproti "obyčajnému" Pascalu akosi kompiluje na väčšie súbory...a tiež mi nechce nijako zobrať knižnicu grafika.tpu