Ako sa cez to platí? Ja tomu vôbec nerozumiem, ale potrebujem niečo zaplatiť, objednávku cez net. A je to bezpečné? Ja tomu až tak nerozumiem, že ani neviem čo sa presne opýtať, nikdy som to neskúšala.
@pstros213 Ja viem, ale majú na fejsbúku stránku plnú fotiek od rôznych ohavných anglických fanúšičiek, čo to majú, aj na stránke adresu na prípadné reklamácie a mail, na ktorý odpisujú aj telefónne číslo, tak malo by to byť v pohode.
takze paypal je bezpecny dost.. treba pripojit svoju kartu k tomu paypal acc, velakrat predajcovia vyzaduju potvrdenie, tzn musi tam ta karta byt, inak paypal funguje aj bez uctu pripojenemu k nemu, plati sa tak, ze sa lognes, a tam budes mat pohyby na ucte.. stranka paypalu je dostatocne prehladna
No a keď súhlasím so všetkými tými podmienkami a podobne, tak s čím vlastne súhlasím? Je to kreténizmus, že vždy je všetko takéto tak dlhé a po anglicky, z toho ani trt nerozumiem.
@n0win0u@klaudiqaaa Ale je to kravina, aby si to len tak vypýtalo číslo karty a potom si to proste samo strhávalo, veď na to ani nemajú právo, aj v obchode sa musí zadať pin a všetko.
@krutafunebracka nie je to svinstvo. Inak zaplatit cez net nemozes. PayPal je bezpecny takze im kludne mozes tieto udaje zverit. Len je uz na tebe kde budes za co platit. Na toto si davaj pozor a vzdy si eshop prever alebo davaj na odporucania.
Maju nato pravo a to pravo im davas ty svjojim zaplatenim. V prvorade si davaj pozor aby stranka cez ktoru budes kupovat resp. cez platobnu branu aby ta bola zabezpecena SSL to spoznas jednoducho a ze namiesto » budes mat » pripadne si pozri aj info o certifikate ci je platny a ci je autoritou.
@hajzelodkosti Veď normálnym prevodom by sa to dalo. Alebo hocijak, keď som si raz objednávala zo zahraničia, tak som platila priamo kuriérovi. Toto je riadna kravina. A svinstvo.
Ale kde sa tam dáva kód? Veď to si môžem opísať číslo hocikoho karty a dať to tam.
@krutafunebracka dalo, ale mas to rychlejsie. Na prevod musis cakat pretoze prevod ti nespravia hned, zalezi od banky. Niektore hned na druhy den a ine az 3 dni.
Prakticky mozes, ale v tom pripade to majtel rychlo zisti. A ak to zisti mas problem. Pretoze majtel karty moze mat nastavene notifikacne SMS, ktore ho mozu na tuto platbu upozornit. A obchod na ktorom by si takto zaplatila si loguje tvoju IP a ine mnozstvo udajov, ktore sa daju vytiahnut a identifikovat ta.
@hajzelodkosti Radšej by som čakala, než sa nechať odrbať o všetky prachy.
Ale tí hajzli tam dali, že možnosť vybrať platbu a žiadne možnosti okrem hentoho svinstva tam neboli!
O to nejde, ja to nebudem robiť, ale mne by to takto mohol hocikto urobiť, je to svinstvo, nechápem, ako to môže byť legálne. Navyše nech aj hovorí hocikoľko ľudí, že je to bezpečné, tak to aj tak nemusí byť bezpečné, keď si to môže samo len tak strhávať peniaze.
@hajzelodkosti Ale ja s tým neviem narábať a mama mi to číslo nedá, keď to je len tak a ani ja ho tam len tak nechcem dať, nechcem skončiť pred Tescom.
@ctrl Čo to znamená? Moja mama tam má tie haluze, čo sú tam potrebné, ale neviem presne ako to funguje, aby si to nemohlo strhávať len tak, proste aby ten PayPal nemal prístup k našim prachom LEN TAK.
Ja sa len pridávam.. Paypal využívam cca 2 roky a je to úplne bezproblémové, povedal by som že najschopnejší a najbezpečnejší systém ohľadom platenia cez internet... Nechať sa odrbať sa može len ten čo tomu nerozumie a nedáva si nikde pozor.
Ale ajtak najistejší spôsob by bol mať špeciálny účet v banke na internetové nákupy a paypal, teraz je mi to jedno ale keď raz budem mať spoločný rodinný rozpočet tak to určite nebudem riskovať
@9 nikto ťa nenúti sa tam zaregistrovať.. Ak tomu nedôveruješ aj napriek tomu, že s Paypalom nikto problém nemá, je to tvoj problém a musíš si nájsť stránku, z ktorej budeš veci kupovať na dobierku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Maju nato pravo a to pravo im davas ty svjojim zaplatenim. V prvorade si davaj pozor aby stranka cez ktoru budes kupovat resp. cez platobnu branu aby ta bola zabezpecena SSL to spoznas jednoducho a ze namiesto » budes mat » pripadne si pozri aj info o certifikate ci je platny a ci je autoritou.
Ale kde sa tam dáva kód? Veď to si môžem opísať číslo hocikoho karty a dať to tam.
Prakticky mozes, ale v tom pripade to majtel rychlo zisti. A ak to zisti mas problem. Pretoze majtel karty moze mat nastavene notifikacne SMS, ktore ho mozu na tuto platbu upozornit. A obchod na ktorom by si takto zaplatila si loguje tvoju IP a ine mnozstvo udajov, ktore sa daju vytiahnut a identifikovat ta.
Ale tí hajzli tam dali, že možnosť vybrať platbu a žiadne možnosti okrem hentoho svinstva tam neboli!
O to nejde, ja to nebudem robiť, ale mne by to takto mohol hocikto urobiť, je to svinstvo, nechápem, ako to môže byť legálne. Navyše nech aj hovorí hocikoľko ľudí, že je to bezpečné, tak to aj tak nemusí byť bezpečné, keď si to môže samo len tak strhávať peniaze.
myslím že toto tu ešte nikto nepísal
Ale ajtak najistejší spôsob by bol mať špeciálny účet v banke na internetové nákupy a paypal, teraz je mi to jedno ale keď raz budem mať spoločný rodinný rozpočet tak to určite nebudem riskovať