Dnes ráno som zapol PC a stala sa taká vec, že na monitore svietila Oranžová LED dioda ( signalizuje vypnutý stav monitoru ) namiesto zelenej a Monitor sa nie a nie zapnúť :/
Musím ale podotknut že už dlhšiu dobu ( asi 3 mesiace ) akoby ôiskrilo" v
resp.: grafikou to skôr asi nebude, inak by comp pri zapnutí divne pípal (BIOS chybový kód), čiže buď problém v spojení monitor-grafika, alebo problém v konverteri signálu v monitore.
skusal som odpajat monitor aj zo zdroja aj z vystupu PC. Nepomohlo.. Na monitore stale svieti tá oranžová ledka ktorá normálne svieti vtedy, ak je monitor ( PC ) vypnutý..
@toomanh mala som nedavno nieco podobne, ze mi svietil na oranzovo a nesiel, dala som ho opravit a problem bol v kably kt. sa napaja do kompu, nejake spojovacie vecicky neboli ok.
@midnight SKusal som jednu vec..zapol som PC--> minotr svietil na oranzovo..cize nesiel..potom som odpojil Kábel z moniotra ktorý sa privádza na Graficku kartu PC a monitor zrazu zacal svietit na zeleno ale ukazoval modre pozadie a vypisovalo " no signal":..
Teraz neviem ci je problem v monitore alebo s grafickou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
"Je problém v monitore alebo bude niečo s grafickou kartou ?"
alebo v spojení medzi nimi.
1. skontroluj kábel od grafiky do monitoru, či je dobre zapojený
2. skús pripojiť monitor na iný comp - ak funguje, problém je v grafike, ak stále nefunguje, problém je v monitore.
3. skús otvoriť comp a skontrolovať či je dobre zapojená grafika do základnej dosky.
resp.: grafikou to skôr asi nebude, inak by comp pri zapnutí divne pípal (BIOS chybový kód), čiže buď problém v spojení monitor-grafika, alebo problém v konverteri signálu v monitore.
skusal som odpajat monitor aj zo zdroja aj z vystupu PC. Nepomohlo.. Na monitore stale svieti tá oranžová ledka ktorá normálne svieti vtedy, ak je monitor ( PC ) vypnutý..
Teraz neviem ci je problem v monitore alebo s grafickou