Mám taký väčší problém. Pustím PC, všetko funguje, okrem priečinkov ( tých žltých ikon, napr. Moje dokumenty ). Keď sa ich normálne snažím otvoriť dvojklikom, tak sa neotvoria, ale vyhodí mi tabulku s názvom :
Zamedzenie spustenia údajov. Že systém zatvor
@tobago Tak to funguje asi iba na Viste a Sedmičke ...
Skús toto :
Klikni pravým tlačidlom myši na položku Tento počítač a potom kliknite na položku Vlastnosti.
-alebo-
Kliknite na tlačidlo Štart, klikni na príkaz Spustiť, zadaj príkaz sysdm.cpl a potom klikni na tlačidlo OK.
Na karte Spresnenie klikni na tlačidlo Nastavenie v poli Spúšťanie a obnovovanie.
V poli Spustenie systému klikni na tlačidlo Upraviť.
a na konci tam dopíš /execute=AlwaysOff
Má to vyzerať zhruba takto, pozor NEODPISUJ TO CELE, iba do POSLEDNÉHO RIADKA DOPÍŠ /execute=AlwaysOff :
Vzor:
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noguiboot /execute=AlwaysOff
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Pred tým sa mi samozrejme dali otvoriť. Na mojom PC som iba ja, takže som aj administrátor. Ako ďalej ?
otvor štart - spustiť - napíš CMD
a do príkazového riadka napíš
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
po reštarte by malo byť DEP už vypnuté ...
Aspoň tak to funguje na Win Vista a Win 7
napísalo to, že "bcdedit.exe" nie je názvom vnútorného ani vonkajšieho príkazu...
Skús toto :
Klikni pravým tlačidlom myši na položku Tento počítač a potom kliknite na položku Vlastnosti.
-alebo-
Kliknite na tlačidlo Štart, klikni na príkaz Spustiť, zadaj príkaz sysdm.cpl a potom klikni na tlačidlo OK.
Na karte Spresnenie klikni na tlačidlo Nastavenie v poli Spúšťanie a obnovovanie.
V poli Spustenie systému klikni na tlačidlo Upraviť.
a na konci tam dopíš /execute=AlwaysOff
Má to vyzerať zhruba takto, pozor NEODPISUJ TO CELE, iba do POSLEDNÉHO RIADKA DOPÍŠ /execute=AlwaysOff :
Vzor:
[boot loader]
timeout=0
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noguiboot /execute=AlwaysOff
Microsoft Windows XP
Professional
verzia 2002
Už mi to ide, lebo som aktualizoval avast a nejaký vírus tam bol. Ďakujem za radu.
A zase to nejde. Neviem, či to bolo tým ,že som aktualizoval avast...chvíľu to išlo.
Postupoval som podľa tvojho postupu, mám tam napísané :
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
Pridal som na konci /execute=AlwaysOff. Ale nič sa nestalo, ikony nejdú aj naďalej otvoriť.