Takže, mám pomerne starý počítač, ktorý ide dosť pomaly (napr. otváranie okien..) Už som odinštalovala zbytočné programy, defragmentovala disky, prečistila registre,mám antivírus.. No jednoducho neviem, či už je vhodný len do šrotu alebo z neho ešte niečo
ja som mala tiez take problemy s PC...preinstalovali sme Windows, ale ani to nejako extra nepomohlo...nakoniec sme vymenili disk a zlepsilo sa o to o mnoho
XP sa po case zanasa tak to treba z casu na cas reinstalovat...uplne formatnut disk a nahodit uplne novy a po instalacii najlepsie nahodit zakladne programy najlepsie ked pojdes na www.ninite.com tam si naklikas co potrebujes stiahnes jeden subor a on ti to automaticky nainstaluje
Čo takto napísať sem konfiguráciu aby sme vedeli o čom sa tu bavíme?
Kupovať nové komponenty do starého PC je najväčšia hlúposť akú môžeš spraviť, nerob to, za prvé je to pomaly drahšie ako kúpa nového PC, za druhé výkon sa zvýši minimálne a nemá žiadnu trvanlivosť, za rok si budeš sťažovať zas a za tretie je ti na hovno rýchla nová grafická karta a RAMky, pokiaľ máš starý a pomalý procesor, jednoducho to bude brzdiť...
milujem tie rady "kúp toto kúp hento, mne to pomohlo" a pritom ani nevideli zostavu ach jaj...
moja rada: naformátuj disk, preinštaluj windows. daj tam len proramy, ktoré používaš. 20GB na disku voľných pre windows stačí aj s trojnásobnou rezervou. pomôže to.
@sasha91 Záleží od toho čo chceš na tom PC robiť, pokiaľ chceš hrať, tak to môžeš rovno zahodiť a kúpiť kompletne novú zostavu, pokiaľ ti stačí len internet, veci do školy etc. tak to nechaj tak a len preinštaluj Win...
@sasha91 + @24 p + kup si 512MB ram. Ale bacha, taku, aby ti pasovala. Bude to DDR alebo DDR2. Ram (pamat) pomoze. To je asi najefektivnejsie, co mozes spravit ak chces kupit nieco nove.
Presne tie problemy,ak mas viac oknien, tak to strasne spomaluje, lebo mas prehravac, v nom kopu tabov, ide este hudba, icq atd... Zabera Ti pravdepodobne viac ako 512 MB RAm a tak si musi system obsah pamate ukladat na disk co je velmi ale velmi polame oproti tomu, akokeby mal ten obsah citat z pamate. Tu vec mam aj overenu a system je odrazu v pohode pouzitelny.
odinstaluj svoj antivirak a stiaahni si trojan killer a raz za tyzden zapnes trojan killer a precistis komp . (inac antiviraky najviac zatazuju cpu a to ma aj vplyv na rychlost pc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ak ten Win proste musis mat tak si stiahni nejake osekane XPcko a ten PC ti pojde omnoho rychlejsie.
Kupovať nové komponenty do starého PC je najväčšia hlúposť akú môžeš spraviť, nerob to, za prvé je to pomaly drahšie ako kúpa nového PC, za druhé výkon sa zvýši minimálne a nemá žiadnu trvanlivosť, za rok si budeš sťažovať zas a za tretie je ti na hovno rýchla nová grafická karta a RAMky, pokiaľ máš starý a pomalý procesor, jednoducho to bude brzdiť...
Napíš konfiguráciu.
@pernik Microsoft windows XP, verzia 2002, Service Pack 3, rýchlosť procesora 1.61 GHz, 512 MB pamäte RAM, lokálny disk : 49 GB zaplnených (Z 76),
moja rada: naformátuj disk, preinštaluj windows. daj tam len proramy, ktoré používaš. 20GB na disku voľných pre windows stačí aj s trojnásobnou rezervou. pomôže to.
Presne tie problemy,ak mas viac oknien, tak to strasne spomaluje, lebo mas prehravac, v nom kopu tabov, ide este hudba, icq atd... Zabera Ti pravdepodobne viac ako 512 MB RAm a tak si musi system obsah pamate ukladat na disk co je velmi ale velmi polame oproti tomu, akokeby mal ten obsah citat z pamate. Tu vec mam aj overenu a system je odrazu v pohode pouzitelny.
moja otázka teraz znie: mám šancu si to preinštalovať sama?
(mám nejaké skúsenosti s PC, ale toto som nikdy nerobila, zväčša sa učím nmetódou pokusov a omylov, čo by tu nemuselo byť najšťastnejšie riešenie )