keď si idete s kamarátmi sadnúť napríklad na kávu alebo idete piť.... a príde čas na platenie...tak si každý zaplatíte svoje? alebo to chcete zaplatiť aj za nich? alebo dúfate že to niekto z nich zaplatí za vás? je vám to jedno alebo to riešite?
Povacsine platime na jeden ucet a skladame sa
ale ked chcem platit kartou platim zvlast
pripadne raz zaplati cely ucet jeden, inokedy druhy a tak (ofc ne pri grupe 20 ludi, ale ked sme 3-4 da sa to)
každý svoje
ale keďže som pracujúci človek kamarátiaci sa s veľa študujúcimi ľuďmi a pod., tak som sa v poslednej dobe naučila zaplatiť aspoň niečo z ich účtu
teda, ak mi to napadne a ak mám tých ľudí natoľko rada
zalezi od toho s kym, ak som sa len vyskytol v skupinke poloznamych ludi, tak za seba, pripadne pozvem najspriaznenejsiu dusu, ak su to priatelia tak bud su to kola alebo ich pozvem, ale nikdy by som len tak neodisiel od stola vzdy sa to nejako uhra
Ako kedy. Vacsinou kazdy za seba, niekedy jeden zoberie jedno, druhy nieco ine a tak. Aj ked Taiwanci zvycajne pozyvaju a nic za to nechcu, staci im, ze sa mozu rozpravat z belochmi. Shit mal by som s nimi castejsie chodit slopat zadarmo
Kto je vtedy pri peniazoch,tak plati. Proste, ked viem, ze je kamka na to momentalne zle, tak zatiahnem ja. Ked inokedy ma vola von a ja moc nemam, tak jej poviem tak taha ona. Takto to mam so vsetkymi kamosmi...
Potom su znami a tam si plati kazdy svoje.
mám jedného kamaráta, ktorý nemá rád, keď si každý platí za svoje a vždy ma musí on pozvať, je mi to veľmi nepríjemne a s ostatnými to je ako kedy, ale väčšinou tak, že raz ja a potom niekto druhý
Bola som zvyknuta, ze kazdy za seba do centu presne, ale nejak ked spoznavam novych ludi v BA, tak pri tom uvodnom rituale stale niekto plati cely ucet vacsinou
záleží či sme niekde, kde sa platí keď sa berie (tam väčšinou každý bere kolo a tak sa striedame), alebo niekde, kde sa platí až keď sa odchádza (tam väčšinou každý sám za seba)
každý za seba. plus nejaký tringelt. mám ale kamoša, ktorý tam vždy nechá podstatne viac a určitý človek sa na to vždy spolieha a je to celkom trápne...
podľa toho s kým idem.. s naj kamoškou to máme tak.. že raz platím ja, raz ona..
ale keď ideme partia tak každý svoje..
a keď ideme s priateľom..tak platí ten, kto má peňaženku pri sebe a nie v aute ale tak, máme spoločný účet tak to je jedno, si myslím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
nikdy neplatím za iných
každý sám za seba
Povacsine platime na jeden ucet a skladame sa
ale ked chcem platit kartou platim zvlast
pripadne raz zaplati cely ucet jeden, inokedy druhy a tak (ofc ne pri grupe 20 ludi, ale ked sme 3-4 da sa to)
ale keďže som pracujúci človek kamarátiaci sa s veľa študujúcimi ľuďmi a pod., tak som sa v poslednej dobe naučila zaplatiť aspoň niečo z ich účtu
teda, ak mi to napadne a ak mám tých ľudí natoľko rada
No niekedy pozvem, alebo sa nechám pozvať ja.
Obcas sa stane, ze im to zaplatim ja ked sa uz ku mne dotrepali
Potom su znami a tam si plati kazdy svoje.
nemám rada, keď niekomu niečo dlhujem, takže vždy trvám na tom, že si platím svoje
Vysriesene.
Podla mna je to takto najlepsie.
ale keď nás je pri stole fakt veľa, tak vtedy platíme každý sám..
s ostatnymi tak ze jedno kolo ty jedno kolo ja. alebo kazdy za seba
v zachvatoch lasky platim ja
ale keď ideme partia tak každý svoje..
a keď ideme s priateľom..tak platí ten, kto má peňaženku pri sebe a nie v aute ale tak, máme spoločný účet tak to je jedno, si myslím