Ako ste si kupovali svojho psa? Myslím, keď ste sa rozhodli, že chcete nejakého mať. Kde ste začali hľadať? V inzerátoch alebo na nete? Podľa čoho ste sa rozhodovali, záležalo vám na plemene alebo výzoru? Ako ste sa informovali o týchto veciach? Vopred vď
najstarší pes - dovezený zo špičkovej chovnej stanice z ČR
druhý najstarší - prehodený susede cez plot
sučka z karanténnej stanice
sučka z útulku.
Psy, čo sme mali predtým, tak to boli 2 kupované normálne na inzerát, a jeden bol tiež z CHS z česka.
teraz ak by som chcela spoločníka tak jedine útulok (väčšinou má každý svoju stránku na fb) a to na plemene nezáleží, ak by som chcela psa na výstavy, skúšky a tak, tak z CHS s papiermi, a plemeno podľa toho, na čo toho psa chcem. Určite nie od chovateľa, čo na tom chce len zarobiť.
mala som 9 a nic ine som doma nehovorila, len 'chcem hava' Potom, raz som isla na tyzden do skoly v prirode a k autobusu, ked som sa vracala, ma prisli cakat s havom z utulku historka priam ako z filmu...
14 rokov som do nich hučala,že si prosím psa k tomu mi len povedali,že v tomto byte pes nebude nikdy Nuž opak je pravdou ... raz za ráno za mnou ocko prišiel,že dobre dobre máš pravdu kúpim ti psa úplne neopísateľný pocit Dennodenne som hľadala na internete ako sa treba o to starať,očkovania,vybavenie a všetko a psíka som si kúpila na inzerát noviny Echo tuším a mám Yorkšira Stredne veľký,úžasná povaha,neplnzne,málo papá Je to fájn Splnili mi moj detský sen ale je pravda,že tomu treba venovať dosť času,ale ten psík ti to potom vráti
Asi Ti môj srdcervúci príbeh veľmi nepomôže, ak tá otázka má nejaký dôvod typu, že si ideš kúpiť psa a nevieš, kde začať. Ale my sme mali veľmi fajn susedov, ktorým sa narodili tri šteniatka. Ako psofili sme sa k ním slušne votreli na návštevu. Hneď prvý raz bol osudný - jedna krpatá, hnedá guľa sa ku mne pritackala na tých dlhých, vetchých nožičkách a ako som tak kľačala, vyliezla mi na kolená, ľahla si a už sa nehla. Prespala tam asi hodinu a mne to bolo jasné - toto je môj pes. Našťastie, bola dokonca ešte aj voľná - posledný nezadaný pes, dostali sme ešte aj fajn zľavu, no a... je to najlepší pes na svete, samozrejme .
@flussica Ďakujem. Je to ťažké, ja neviem, kde sa mám poobzerať a na nete som dokopy nič nenašla, stále tie isté rozprávky. O tom, ako si ho vybrať a skoro všade nachádzam negatíva ju psom.
@amileen Ja by som asi hlavne nekupovala nikdy cez net niečo živé (*a ani hudobné nástroje a štetce s papiermi . Resp. potrebujem vidieť, cítiť, zažiť.., aby som vedela. Ale ak si si nie si stopercentne istá, že zvládneš starostlivosť a všetko, kašli na to. Hlavne pri šteniatkach to je najťažšie.
A veď skús pobehať útulky v okolí, to tiež nie je zlý zdroj. Nemusí byť všetko papierová čivava za nehorázne peniaze.
mama prišla domov, že jedna známa jej hovorila, že momentálne majú psa zdedeného po jej mame dôchodkyni, no ten pes stále šteká, keď sa pohne výťah a suseda proti nemu spísala petíciu a nevedia mu nájsť domov a zrejme ho budú musieť dať utratiť (v útulku by tiež len štekal a tam by ho takto nezobrali)... tak sme si povedali:"fajn, vezmeme psíka"
Dúfam že to nezačína ten vianočný ošiaľ mať psíka pod stromček lebo takých mi je ľúto a ak nie tak popozeraj na internete alebo u nejakej rodiny prajem veľa šťastia pri výbere
Ja som chcela psa dlho, naplánovala som si to s rodičmi na letné prázdniny nech sa mu môžem venovať. Kúpila som si časopis s inzerátmi na zvieratká a tam som si našla.
@dragonfly nie, na vianoce to nie je to sa neboj. plánovala som ho až po novom roku... a asi budem musieť pohľadať v inzerátoch a tak, lebo dokopy nič neviem. a ďakujem
@nicoolka pravdepodobne, to tak skúsim aj ja. Snáď budem mať také šťastie ako ty. aký inzerát si pozerala, v novinách to píše? či?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
druhý najstarší - prehodený susede cez plot
sučka z karanténnej stanice
sučka z útulku.
Psy, čo sme mali predtým, tak to boli 2 kupované normálne na inzerát, a jeden bol tiež z CHS z česka.
teraz ak by som chcela spoločníka tak jedine útulok (väčšinou má každý svoju stránku na fb) a to na plemene nezáleží, ak by som chcela psa na výstavy, skúšky a tak, tak z CHS s papiermi, a plemeno podľa toho, na čo toho psa chcem. Určite nie od chovateľa, čo na tom chce len zarobiť.
u nás by bola na mieste skôr otázka, ako si pes vybral nás a ako nás vyhľadal
2.našla som na nete obrázok chutného šteniatka aby to malo efekt
3.našla som inzerát
4.šli sme pre neho
alebo najnovšieho máme z útulku
ďalšie dve máme tiež od rodiny
a ďalších troch máme od tých dvoch...
my sme sa vždy poobzerali po rodine, či nemajú nejaké šteniatka, lebo blízka i vzdialená rodina chová psov
A veď skús pobehať útulky v okolí, to tiež nie je zlý zdroj. Nemusí byť všetko papierová čivava za nehorázne peniaze.
@nicoolka pravdepodobne, to tak skúsim aj ja. Snáď budem mať také šťastie ako ty. aký inzerát si pozerala, v novinách to píše? či?