@levicok ja neviem... podľa mňa ten photoshop funguje rovnako v oboch, i keď zo začiatku mi vadilo, že v macu sa neotvorí celé okno s pozadím... že sú okná volne v priestore...
hm, je to jedno, aj v Macu a aj vo Windowse to fici viacmenej rovnako, ine je uz linux, tam sa mi podarilo z celeho creative suitu emulovat ako-tak iba Photoshop co ma dost sklamalo :/ ... takze robim na Mac-u alebo na Win-e, prevazne ale na Win-e kvoli sile zvyku
aha ,..a kde sa robi ,..rychlejsie ,pohodlnesie , lepsie ? chcem kupit mac, ..len som mysellel ze je to intujitivnejsie,..a cela praca v macu ze je taka ,a lavne aj ps, a lr,. ale som teda trochu dost sklamany ,..preco potom ficia grafici na maku ? nejde mi dohlavi ze to je len koli displeju ,kedze si dokupis k ntb eizo monitr ,.. ozaj JAKY MAJU KONTRAST RGB tie macbooky pro ? ie niekto ?
@levicok tak ja ti neviem, studujem pocitacovu grafiku a vecsina spoluziakov sa macom na fakulte zdaleka vyhyba a radsej idu na win ak chcu daco robit a na linux ak chcu len ist na net... asi tolko k tomu "faktu" ze grafici ficia na mac"
@levicok... grafici ficia na mac -och hlavne preto ze ti nepadne system ked sa pokusis nieco vyrenderovat vyblurovat alebo smudgnut.... Windows su a vzdy budu o nieco pozadu...mac ma uplne inu architekturu vnutornu a dokaze o dost lepsie a rychlejsie pracovat (ak sa bavime o pro) oproti beznemu notebooku v podobnej cenovej kategorii.
Ano mac je intuitivny ale to aj win (zastarale prislovia z casov ked si na polovicu spusteni potreboval prikazovy riadok) Velmi zalezi co vsetko od toho pc / notebooku ocakavas. Mac ma obrovsku vyhodu vo vydrzi baterie a zopar dalsich atributiov.
Zalezi co vsetko budes na tom stroji robit ak iba upravovat fotky netovat a pod staci ti aj win (jedna z mala vyhod ze zozenies piratske verzie asi vsetkeho ak mas win)
Ja pojdem teraz v blizkej dobe na mac prave vdaka baterii, vahe, rozmerom a chladeniu
@frez ja mám Mac a som spokojný. Radšej trochu viac našetrím ako sa vracať k tomu zmätku od Microsoftu. A Linuxové distribúcie, áno skúšal som a nesadli mi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ano mac je intuitivny ale to aj win (zastarale prislovia z casov ked si na polovicu spusteni potreboval prikazovy riadok) Velmi zalezi co vsetko od toho pc / notebooku ocakavas. Mac ma obrovsku vyhodu vo vydrzi baterie a zopar dalsich atributiov.
Zalezi co vsetko budes na tom stroji robit ak iba upravovat fotky netovat a pod staci ti aj win (jedna z mala vyhod ze zozenies piratske verzie asi vsetkeho ak mas win)
Ja pojdem teraz v blizkej dobe na mac prave vdaka baterii, vahe, rozmerom a chladeniu
Podľa mňa to je subjektívne, či je lepšie to alebo to. Mne to ide na Macu, niekomu inému na Wine lepšie.
ja robím na MAC-u, ale vzhľadom na to, že program je stále od rovnakej firmy, tak by to malo bežať rovnako na oboch počítačoch