Zdravím, v podstate by som rád vedel, ako spravím to, že od chvíle keď kliknem na obrázok vlajky na stránke mi nebude načítavať odkaz kontakt ale kontakt_en a namiesto galéria galéria_en.
no podla mojho skromneho nazoru je najlepsie po kliknuti na obrazok vlajky nastavit $_SESSION['lang'] = 'en' a nasledne pracovat so session (neviem ci to vyberaz z DB alebo akym sposobom to nacitavas)
v podstate mám index.php a potom mám tam súbory ako kontakt.php kupele.php ubytovanie.php a tie nie su kompletne stránky, viac menej je v nich iba text a nejake zakladne nastavenie v hlavičke.
Ako nastavím aby sa po kliknutí na vlajhku nastavilo $_SESSION['lang'] = 'en' ? A čo s tým ? Neviem kam mám dať potom podmienku a ako to potom vlastne nastaviť nech to načítava tak.
aký refreš? jáj, ono mi to vyhodilo tamto... to malo byť že header("location: < adresaStránkyNaKtorúSaChcemeVrátiť >");
lebo som mu to napísal tak že na zmenu jazyka bude samostatný php súbor, tak som predpokladal že bude potrebovať redirect späť, lebo sa mi nechcelo vysvetľovať že to môže hodiť ako parameter indexu a nastaviť v podmienke na začiatku index.php, na to ten refresh/redirect
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ako nastavím aby sa po kliknutí na vlajhku nastavilo $_SESSION['lang'] = 'en' ? A čo s tým ? Neviem kam mám dať potom podmienku a ako to potom vlastne nastaviť nech to načítava tak.
» www.php.net/manual/en/intro...
"Ako nastavím aby sa po kliknutí na vlajhku nastavilo $_SESSION['lang'] = 'en' "
presne takto. sprav z vlajky link ktorý bude viesť na php súbor ktorý spraví tamto a následne spraví header("location: ");
aký refreš? jáj, ono mi to vyhodilo tamto... to malo byť že header("location: < adresaStránkyNaKtorúSaChcemeVrátiť >");
lebo som mu to napísal tak že na zmenu jazyka bude samostatný php súbor, tak som predpokladal že bude potrebovať redirect späť, lebo sa mi nechcelo vysvetľovať že to môže hodiť ako parameter indexu a nastaviť v podmienke na začiatku index.php, na to ten refresh/redirect