Ahoj,
O par tyzdnov sa stahujem na vychod, konkretne do presova a zaujimalo by ma, aky je tam platovy priemer na hodinu? Napriklad, kolko zarobi na hodinu taka casnicka? Ale pokojne aj ine brigady, prace... Urcite uz mate vy, na vychode zijuci, nwjake pra
@method myslela som bez tringlov. Ale v pohode, no ja som zvyknuta na bratislavsky priemer a to je tych 2,5-3€ na hodinu, plus 10-50€ tipy za den... a ine prace? Nech viem na co sa mam pripeavit
@carpathian vobec nie, nemyslim, maximalne mozem posielat nejake povuedky a basne do casopispv a cakat, ze aj oni mi poslu na spat peniaze alebo doucovat slovencinu, rusky jazyk.. A hlavne, cchcem robit casnicku, pretoze mi ta praca velmi vyhovuje som sikovna a mam rada dvojite vyplaty
@otvoreneokno no ked ti vyhovuje praca za barom tak neni o com, len musis najst podnik co ti zaplati normalne.
Inak co ja viem keby si chcela pisat, existuje XYZ internetovych magazinov co zamestnavaju brigadnikov na pisanie roznych clankov, to by si mohla mat este k tomu baru ako dalsiu brigadku.
@carpathian jasne, ved budem robit vsetko pre to, aby som sa dostala k niecomu normalnemu.
A kde sa dostanem k ponuke prace na pisanie clankov? Cele leto som pravidelne precesavala portaly s inzeratmi a nic take som nenasla. Ale je dost mozne, ze to bolo skryte pod nejakym tazkym cool inglis nazvom, take inzeraty ani necitam
@otvoreneokno fuha, to nebyva ani vacsinou ako inzerat (aj ked videl som take) ale skor sa musis priamo ozvat nejakemu magazinu, idealne je aby si pisala pre nejaky web, ktory sa zaobera vecami co ta bavia.
Priklad: minule som nasiel ponuku pisat pre blog o Microsoft produktoch, ktory je dotovany samotnym Microsoftom. Viem si predstavit cloveka, ktory trebars je z IT prostredia a pracuje vela s ich produktami, ze ten by vedel pisat o tom. Tam staci hladat rozne zaujimave clanky zo zahranicia a prekladat ich + sem tam nieco vlastne vymysliet.
Podobne mas o mode a o inych picovinach, tusim na Birdzi su aj ludia co pisu pre take weby. Ale hej, to treba mat aj stastie aj vediet kam napisat email ohladom prace.
@carpathian a honorare sa tam pohybuju bud fixne za clanok, napriklad 30e za clanok, alebo mas mesacnu odmenu, napr 250e. Neni to vela, ale vykryje ti to napriklad jedlo, alebo najom a co zarobis v bare, tak mas na oblecenie a hluposti
@otvoreneokno presovsky kraj je najchudobnejsi kraj.. bohuzial je to tak.. myslim si ze brigady sa pohybuju od 1,50 alebo od minima, myslim ze to je asi 1,50-1,60 po 3 eura.. neviem si realne predstavit ze by v presovskom kraji bola brigada za viac ako 3 eura
2-5€ na hodinu? A to kde? To aj ja chcem rataj s 2-2,5€ na hodinu, ja som tu pravdupovediac ani 3€ hodinovu mzdu nevidela (hlavne nie co sa casnikov tyka)
@hadimistr to aniv BA nie je nikde plat nad tri eura, pretoze casnik zaraba aj na tringloch, takze v pohode. Stretla som sa aj v bratislave s platom 2,2€ na hodinu a to bol krasny, prosperujuci podnik/kaviaren. Takze ok, skorej mam straxh, ze na tych tringloch sa neda toho tolko zarobit, lebo aj do BA ked pride typek na "dva piva""tak tip nenecha....
@soreljulien ako som uz pisala, praca casnika mi vyhovuje a nepovazujem to za robenie pingla... ako spomen si na to, ked ti nabuduce usmevom casnik/predavac, ktokolvek v sluzbach pracujuci, zlepsi den...
Necakam styri eura na hodinu, a hlavne, v presove su zase lacnejaie sluzby, podnajmy a tak.. nejako sa to vyrovna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a ďalšia otázka, teda ak to nie je súkromné, alebo ak ti to nevadí - prečo?
Nieco k teme?
Inak co ja viem keby si chcela pisat, existuje XYZ internetovych magazinov co zamestnavaju brigadnikov na pisanie roznych clankov, to by si mohla mat este k tomu baru ako dalsiu brigadku.
A kde sa dostanem k ponuke prace na pisanie clankov? Cele leto som pravidelne precesavala portaly s inzeratmi a nic take som nenasla. Ale je dost mozne, ze to bolo skryte pod nejakym tazkym cool inglis nazvom, take inzeraty ani necitam
Priklad: minule som nasiel ponuku pisat pre blog o Microsoft produktoch, ktory je dotovany samotnym Microsoftom. Viem si predstavit cloveka, ktory trebars je z IT prostredia a pracuje vela s ich produktami, ze ten by vedel pisat o tom. Tam staci hladat rozne zaujimave clanky zo zahranicia a prekladat ich + sem tam nieco vlastne vymysliet.
Podobne mas o mode a o inych picovinach, tusim na Birdzi su aj ludia co pisu pre take weby. Ale hej, to treba mat aj stastie aj vediet kam napisat email ohladom prace.
@soreljulien ako som uz pisala, praca casnika mi vyhovuje a nepovazujem to za robenie pingla... ako spomen si na to, ked ti nabuduce usmevom casnik/predavac, ktokolvek v sluzbach pracujuci, zlepsi den...
Necakam styri eura na hodinu, a hlavne, v presove su zase lacnejaie sluzby, podnajmy a tak.. nejako sa to vyrovna
mam kamaratku v PO a dost sikovna a nevedela si zohnat brigadu lebo tam nic vraj nieje, ale ak mas prax mala by si to mat lahsie no