Ahojte, citala som na nete, že vyska odvodov ktore mate platit sa vyrataju z Vášho príjmu. Platí to, aj ked som bola zamestnaná v zahraničí? teda zarobila som napr 1000 eur mesacne pocas pol roka, a teraz bduem zaradena v tom vyssom stupni platenia lebo m
1. rok sa odvody do Sociálnej poisťovne platia dobrovoľne.
Do zdravotky máš určenú min. sumu, kt. musíš platiť od začiatku. (-> google) Od júla nasledujúceho roka, si povinná platiť aj odvody do Soc. p., ale len ak tvoje príjmy PO (takže preboha ani neuvažuj nad príjmami FO) presiahli istú sumu (-> google). Od júla ďalšieho roka platíš už povinne aj odvody do Soc. p.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty
Do zdravotky máš určenú min. sumu, kt. musíš platiť od začiatku. (-> google) Od júla nasledujúceho roka, si povinná platiť aj odvody do Soc. p., ale len ak tvoje príjmy PO (takže preboha ani neuvažuj nad príjmami FO) presiahli istú sumu (-> google). Od júla ďalšieho roka platíš už povinne aj odvody do Soc. p.