No tak ako konzola je super všetko pekné. Ale ak by bolo na mne keby som rozhodoval okupe niakej konzoly tak jeznočne XboX 360. Teraz mám PS2 ale do budúcna by som chcel práve spomínaný XboX 360. Je to lepšie.
Wii je podľa mňa fakt lepšie... proste vyblázniť sa s tím dá úplne najvác, lacnejšie, a lepší interfejs to má interaktivita s hráčom je omoc väčšia a preto ma to aj baví... lepšie než sedieť s džojstikom v ruke na pohovke, račej si na wíčku zasnowboardujem
@Pernik napríklad je lacnejší ..198€ stoji Arcade verzia ...Na Xboxe idú napálene hry .Xbox je rozšírenejší ako PS3,viac hier...Každá konzola ma svoje plus ... Aj keby mam peniaze na ps3 a ešte tisíc hier tak určite beriem xbox ...
@14 Rozšírenejší, no na trhu bol o rok skôr. A už sa predaje vyrovnávajú. Obe majú výhody a nevýhody, a nerozumiem niektorým fanboyom, ktorí evidentne hrajú samotnú konzolu, než hry na nej, pretože jediná cesta pre niekoho, kto nestraní ani Microsoftu ani Sony, ale chce mať maximálny zážitok, je mať obe.
ze to su zbytocne vyhodene prachy... samotna konzola stoji okolo teraz okolo 300 eur, viem ze kamos to kupoval na vianoce za 16k (OMG!) + musi k tomu kupovat hry, jedna stoji minimalne 20 eur (najlacnejsie, objednavane z anglicka) .. za to si ja poskladam suprovy komp, hram hry zadarmo a vyuzitelnost je omnoho vacsia.. pre mna konzoly koncia, je to vyborna vec ak chcete oddelit pracu (pc) od hrania (xbox) ale zbytocne drahe, a naco skladovat doma dalsiu bednu len aby som sa zahral, a povedal "mam ps3"..
ps: ps3 ma aj blueray prehravac, co je myslim velke + (aby to nevyzeralo ze ju tu znevazujem
@pernik ked uz neberieme do uvahy cenu, ktora je asi 2x mensia a ked neberieme do uvahy omnoho lepsi ovladac, tak uz aspon koli chystanemu Natalu by som to kupil radsej jak osrate PS3
@dejf grafika, procák to isté... len nemajú toho istého dodávateľa jediné čo je iné, je HDD, OS, a iné blbosti... inač sú to fakt asi jediný konkurenti (each-other)
hmm..hmm.....ps3 ma len 256mb ram , ale zase ma grafika vlastnu pamet ( ties 256mb) , kdesto xbox360 ma 521mb ram ale zdielanu z grafikou.
@dejf moj xbox360 ma 2 roki a za ten cas sa ani raz nepokazil. takze pisat o nejakej prehnanej poruchochovosti je scesne...
dalej sa tu poniektori ohanaju netom. no...net sluzbi xboxu(xbox live) su ovela lepsie a ovela dalej ako sluzbi ps3. aj samotna sony to priznala ze v tom zaostava.
@matuliq za 16tisic som to nekupoval ani ja pred dvoma rokmy! tak neviem kde a co tvoj kamarat kupil. hry stoja rovnako aj na pc. za hry sa plati,ak si si to nestihol vsimnut. ale chapem..mentalita slovakou je ..jaksi .."ina"... drahe?! no by som chcel vydiet ake najnovsie hry si zahras na compe za 200euro odpoviem ti.. skoro ziadne!!!! ale vydim ze si jeden z tich ...co nemaju a idu len prudit. ked sa nevyznas, tak sa nevyjadruj hlupostamy.
@dejf ja viem ze za 200euro nezahra nic a ....o fleshovani xboxu som pisat nechcel.(na jeho argument ze na pc hra zadarmo, tak aj na xboxe moze, ale pride o zaruku na "x-ko")
Jednoznacne by som bral PS3, kedze na neho si mozes nadrbat aj hociaky unix system, ktory podporuje PowerPC architekturu. Cize mozem mat hernu konzolu aj PC v jendom co je obrovska vyhoda. No a mozem si tam nahodit linuxy, bsdcka a cisto teoreticky by sa tam dal natrieskat aj stars Mac OS X (verzie ktore boli robene pre PPC).
@Peter_piper Crysis ide velmi dobre aj na mojom notebooku: 2x2GHz Turion, 2GB Ram, ATI HD 2600.. Tak isto ako si povedal aj Call of Duty.. Dokonca som na tom spustil aj GTA 4, i ked na najmensich detajloch, ale predsa..
@46 hocijaki nemoze, je obmedzeny pametou ktora ma 256mb, aj ked pri konzoliach sa to inac berie, ale ked tam nainstaluje nejaki pc OS tak bude sa ps3 spravat ako pc.
Samozrejme, ze moze unixove systemy (az na Mac) nie su vobec narocne na systemove prostriedky. Dlhe roky som pouzival Suse (KDE 3.5.x) na 128MB masine a islo to relativne bez problemov. Sice som mal toho dost naswapovaneho, ale na bezne pouzitie to staci a na hranie je predsa konzola..
Ked si tam nainstalujes OS, tak budes mat bootloader (pri linuxoch a niektorych unixoch Grub, alebo Lilo) a vyberes si, ci chces nabootovat OS playstationu, alebo iny operacny system. Ked si vyberies prvu moznost, tak sa to sprava uz len ako konzola. Toto nie su teorie, to su odskusane veci, ktorych je plny net a mal som moznost to vidiet aj nazivo.
peter_piper pohladam stary cenikk a... rok stari cenik takze ceny....maticna...1290sk procesor pentium4 3,0ghz... 2520 alebo celeron 3,46mhz.. 1860...disk...40gb..1250..ale urcite mas vetsi-drahsiii....pamet...ddram2 505 x 2=1010...grafika .agp-3900 alebo pci 4080...k tomu dvd mechanika.. 855....a konecne bedna...okolo 1000...plus os win ..takze spocitane je to 11165 plus cena os. takze to mamem 370,61 euro!!!! takze comp za 200 euro pred rokom a z tou konfiguraciou tasko...
@66 unix system uz neexistuje uz su len unix systemy, ktore z toho povodneho (system V) vychadzaju a medzi ne so zavretymi ocami patri aj linux. Taky typicke unixy su freeBSD (netBSD, openBSD atd), solaris (resp jeho predchodca sunOS), HP-UX atd. Ale zas ani tvrdenie, ze linux nie je az taky unix system nie je uplne odveci. Porovnavat sa to s vyssie spominanymi systemami neda ani z daleka.
@68 komercny linux nie je nic viac ako distribucia, za ktoru si jeho distributori vypytaju peniaze. Ma tak isto distribucne jadro (pripade vanilla jadro) a tak isto GNU utility a nejaky ten desktop (KDE, Gnome) ako vsetky ine distribucie. A samozrejme stale je Opensource, kedze to vyplyva s GPL licencie. Cize ked si kupim nejaku komercnu distribuciu, mozem ju dalej posuvat zadarmo, upravovat a robit si s nou co chcem. Ak su tam aj nejake mechanizmy, kedy musim zadat seriove cislo aby som ju mohol pouzivat, jednoducho si tie mechanizmy dam do pice (ak som programator) a je to
Ale komercne distra su hlavne o tom, ze platis za podporu (telefonicku, emailovu, alebo inu). Vacsinou kazda komercna linux firma vydava dve verzie (platenu a free), resp tu free spravuje komunita pod zastitou firmy. Tatko funguje napriklad Redhat - Fedora, Suse - OpenSuse atd..
@nikeboy este mi tu budes vyvracat, co som ja a za kolko kupil
v bedni pentium 4 3,5 ghz, ram 2 ghz, doska MSI nejaka 160 (uz si to presne nepamatam) pci express, grafika ATI x1950 pro 256 mb, 570w zdroj.. spolu 200€.
bez mechaniky, bez HDD.
hdd som do toho napratal svoju 200 gb +160 gb a nasledne som si kupil este 500 gb, lebo 200-vka odisla..
ked som sa na to pytal predajcu v obchode, ci sa to oplati, vyratal mi zhruba rovnaku cenu...o par stoviek mozno viac..
a ako hovorim, doteraz na to ficim uplne v pohode
skvelo to zvlada unreal engine 3, cry engine 2, COD engine, oblivion engine, mass effect, fear..proste vsetko v uz vylepsenych verziach. takze osobne v tom nevidim, ziadny problem
@peter_piper tam som rozpisal kolko tie veci staly....takze minus disky. ale aj tak..do toho som nezapocital os ktory tak ci onak stal cez 2000sk vtedy.
@peter_piper ja som vychadzal z cenika ktri bol rok a pol stary. takze mesie odchilki cien su mozne ale vies....aj tak..za 200euro nikde pocitac v tich casoch co bi ti v pohode bral aj dnesne hry nemaly. lebo ty si nemusel kupovat hdd a os. a to je cez 100euro.
@peter_piper no v tom je kamen urazu, moj hdd je uz tak starii, ze musim kupit novy. co ma na tom sere je cena. ostatne..tento disk je uz dost dodrbani a blbne. aj ked mne bi trebalo na tomto compe uz vymenit vsetko....ale....peniaze....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
ps: ps3 ma aj blueray prehravac, co je myslim velke + (aby to nevyzeralo ze ju tu znevazujem
kym to u nas rozbehne, bude davno nova generacia hracich konzol
wii už je dakde inde a teším sa moc na dvojku
A ako ja som dakde čital tak ps3 ma 1gb ram [neviemčo je na tom pravdy] a xbox 512 ako ja viem.
A na xbox je o vela viac hier . Jedine čo sa mi na ps3 lubi je blue ray mechanika a zdarma hranie cez net
@dejf moj xbox360 ma 2 roki a za ten cas sa ani raz nepokazil. takze pisat o nejakej prehnanej poruchochovosti je scesne...
dalej sa tu poniektori ohanaju netom. no...net sluzbi xboxu(xbox live) su ovela lepsie a ovela dalej ako sluzbi ps3. aj samotna sony to priznala ze v tom zaostava.
@matuliq za 16tisic som to nekupoval ani ja pred dvoma rokmy! tak neviem kde a co tvoj kamarat kupil. hry stoja rovnako aj na pc. za hry sa plati,ak si si to nestihol vsimnut. ale chapem..mentalita slovakou je ..jaksi .."ina"... drahe?! no by som chcel vydiet ake najnovsie hry si zahras na compe za 200euro odpoviem ti.. skoro ziadne!!!! ale vydim ze si jeden z tich ...co nemaju a idu len prudit. ked sa nevyznas, tak sa nevyjadruj hlupostamy.
samozrejme, ze nie na extra turbo detailoch, ale hrat sa to da. a dost zalezi aj na tom ako je optimalizovana konkretna hra
taky fear 2 mi ide paradne, rovnako cryostasis
kopu sa pisalo o krvavej hardwarovej narocnosti crysis, ten mi ide tiez paradne.
ale uz napriklad taky prototype ide normalne len na najslabsich detailoch, pricom grafika tam nieje nejaka uzasna...
novy call of duty MW 2 zase odhadujem, ze pojde skoro na plnych, pretoze, pretoze oni tie hry dobre optimalizuju na akekolvek zostavy....atd
Ked si tam nainstalujes OS, tak budes mat bootloader (pri linuxoch a niektorych unixoch Grub, alebo Lilo) a vyberes si, ci chces nabootovat OS playstationu, alebo iny operacny system. Ked si vyberies prvu moznost, tak sa to sprava uz len ako konzola. Toto nie su teorie, to su odskusane veci, ktorych je plny net a mal som moznost to vidiet aj nazivo.
Ale komercne distra su hlavne o tom, ze platis za podporu (telefonicku, emailovu, alebo inu). Vacsinou kazda komercna linux firma vydava dve verzie (platenu a free), resp tu free spravuje komunita pod zastitou firmy. Tatko funguje napriklad Redhat - Fedora, Suse - OpenSuse atd..
v bedni pentium 4 3,5 ghz, ram 2 ghz, doska MSI nejaka 160 (uz si to presne nepamatam) pci express, grafika ATI x1950 pro 256 mb, 570w zdroj.. spolu 200€.
bez mechaniky, bez HDD.
hdd som do toho napratal svoju 200 gb +160 gb a nasledne som si kupil este 500 gb, lebo 200-vka odisla..
ked som sa na to pytal predajcu v obchode, ci sa to oplati, vyratal mi zhruba rovnaku cenu...o par stoviek mozno viac..
a ako hovorim, doteraz na to ficim uplne v pohode
skvelo to zvlada unreal engine 3, cry engine 2, COD engine, oblivion engine, mass effect, fear..proste vsetko v uz vylepsenych verziach. takze osobne v tom nevidim, ziadny problem
dá sa už iba hovoriť o Unix Like - systémoch, akými sú verzie linuxu, mac os, poprípade v budúcnosti OS Chrome...
prečitaj si a možno prideš na to čo je gamertag lol
a na original OS sa ti mozem vysrat ...
@peter_piper ale to neznamena ze za 200euro mohol kazdi kupit tu konfiguraciu.
ako myslis....
@peter_piper ja som vychadzal z cenika ktri bol rok a pol stary. takze mesie odchilki cien su mozne ale vies....aj tak..za 200euro nikde pocitac v tich casoch co bi ti v pohode bral aj dnesne hry nemaly. lebo ty si nemusel kupovat hdd a os. a to je cez 100euro.
pretoze je celkom normalne a logicke, ze ked mas nejaky pc a chces ho upgradovat..resp. kupit novy, tak si svoj HDD s udajmi nechas nie?