Slúste mi poradiť nejaké plemeno psíka malého vzrastu. Najlepšie by bolo, ak by bol v dospelosti čo najmenší. Okrem čivavy. Hravý, učenlivý atd. Dakujem
minimálne prvé štyri plemená sú určite hravé a učenlivé... tie ostatné až tak moc povahovo nepoznám, ale ak sa im budeš venovať tak sa dajú kadečo naučiť
no nakoľko york je teriér tak tá spolupráca asi nebude najviac super. a hlavne je to asi najviac zohyzdené plemeno, takže ak nebude s PP, obávala by som sa, čo sa z toho vykľuje.
Jednoznačne papillon alebo trpasličí pudel. Obe tieto plemená patria podľa rebríčka pracovnej inteligencie do prvej desiatky. Sú veľmi vnímavé, hravé, pozorné, majú kopu energie, milujú výcvik a vďaka tomu všetkému sa mimoriadne hodia aj na psie športy. Nie sú tvrdohlavé (ako napr. teriéry) a nie sú vôbec agresívne. Obvykle perfektne vychádzajú s druhými psami. Špeciálne papillon je klbko energie, je mimoriadne vhodný aj na veľmi dlhé túry v horách, lese. Ja mám papillona
Papillon je super aj v tom, že ho netreba strihať ani trimovať. Takže starostlivosť o srsť je minimálna.
Osobne nerozumiem, prečo tu toľko ľudí radí yorkšíra. Čím tvrdohlavejšie plemeno, tým ťažší výcvik. A york je teriér, čiže okrem toho, že sú relatívne ostrí, sú aj dosť tvrdohlaví. Jasné, že dajú sa aj perfektne vycvičiť, tak ako každé plemeno, ale určite to nepôjde tak ľahko. Ďalšia vec je, že sú mimoriadne obľúbené, preto veľa ľudí sa na ich predaji snaží iba zarobiť. Takže treba dávať o to väčší pozor pri výbere šteniatka. Je to dosť prešľachtené plemeno a väčšina "yorkšírov" ktoré vídam, sa na yorka ani nepodobajú. Samozrejme určite treba kupovať jedine šteniatko s preukazom pôvodu, to platí pri každom plemene, ale pri yorkšírovi obzvlášť. Osobne by som do takého výberu určite nešla. Ďalšia vec je starostlivosť o srsť, ktorá je u nich pomerne náročná. Keďže vlasy sú veľmi hebké, treba ich balíčkovať. Väčšina majiteľov jorkšírov ich síce strihá, no mne sa vystrihané yorkšíry moc nepáčia, keďže pôvodne je to dlhosrsté plemeno a tým strihaním stráca svoj charakteristický výzor.
Mopsy a buldočky mávajú ale zdravotné problémy s dýchaním. Veľa malých plemien je prešľachtených, ale toto je už naozaj extrém. Ako môžu byť milé, zlaté, ale žiaľ tým extrémne skráteným čumákom naozaj tieto plemená trpia.
Mne sa napr. výzorovo veľmi páčia dlhosrsté jazvečíky, ale tiež je tá ich výrazne predĺžená chrbtica príliš na úkor zdravia:/
Najprv by si si mala ujasniť čo od neho očakávaš, na čo ho chceš využívať, či chceš len spoločníka/gaučáka, alebo malú duracelku, s ktorou budeš behať,cvičiť,trénovať, asi podľa toho by som sa rozhodla...Určite nie kvôli tomu že pekne vyzerá alebo že ho má suseda...A tiež by si si mala niečo vopred naštudovať niečo o výchove šteňaťa,teda ak si trúfaš na šteňa,o výžive v jednotlivých fázach rastu, o jeho osobitých potrebách....Tiež by bolo dobré zvážiť psa s PP, hlavne ak nechceš nechať u veterinára majland....
male psy nemam rad - radsej nic ako nejakeho mopa na zametanie podlahy...psy su pekne aj inteligentne od velkosti madarskej vyžle,labradora, atd... samozrejme je to moj nazor a jasne ze sa najdu vynimky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
minimálne prvé štyri plemená sú určite hravé a učenlivé... tie ostatné až tak moc povahovo nepoznám, ale ak sa im budeš venovať tak sa dajú kadečo naučiť
Papillon je super aj v tom, že ho netreba strihať ani trimovať. Takže starostlivosť o srsť je minimálna.
Je škaredý, hlúpy, ťažko vycvičiteľný, funí a chrápe jak hovado, smrdí a nehorázne pĺzne. Proste nemôžeš ho nemilovať
Mne sa napr. výzorovo veľmi páčia dlhosrsté jazvečíky, ale tiež je tá ich výrazne predĺžená chrbtica príliš na úkor zdravia:/