@riskozvychodu a este k tomu to malo byt skor "the issue" (na taketo veci sa skor to pise a je to ten konkretny problem)
my engrish is very many
(4h spania a ospravedlnujem sa)
*the cancer matwejo mal pouzit the problem a a cancer a vsetci ostatni the cancer ked sa nemylim. Co je dost mozne, ze sa mylim bo z angliny som mal fx aj ked ju studujem
@riskozvychodu Ak študuješ tlmočnictvo prekladateľstvo na urovni C2 a nespraviš gramatiku?? hej je to blbe ale tak som sa flakal prvu polku semestra no co
@riskozvychodu Tak to s tou cancer som netušil napríklad
Sa nevyjadruj k tomu ""Obuj si moje topánky ak ma chceš súdiť" či ako sú tie moderné frázy Ty si nikdy nemal na strednej päťku z niečoho, čo študuješ? Bol som lenivý, nechcelo sa mi učiť, tak som zaspal na vavrínoch a snažil som sa to zachraňovať druhými zápočtovými testami. Tie sa mi podarili ale prvé som mal napísané zle Takže tvoje argumenty, že by som mal niečo iné študovať sú invalidné čo sa týka cancer anglina, takisto ako slovina má toľko pravidiel a ku každému asi 10 výnimiek, že pamätať si to všetko chce hlavu ako zemeguľa
@qwer28 je to viac-menej jedno ale sedí mi tam viac past simple
@igorv podľa mňa by si mal jazyk ovládať takmer bezchybne, keď ideš študovať to, čo študuješ a ešte anglina je k tomu taká vec, ktorú keď vieš, tak ju vieš, teda ani náhodou by sa nemalo stať že zrazu dostaneš fx ale to sú len moje pohľady (inak tlmočníctvo prekladateľstvo je perspektívne uplatnenie? vedel by som si to predstaviť)
a hej, je to možné že som dostal päťky ale to sem nepatrí
@riskozvychodu mám trochu komplikovanejší odbor teda v odbore ekonómia a právo... Nie je možné vedieť anglinu bezchybne po vyštudovaní gymnázia s B2, odbornej školy s B1 (môj prípad) a bilingválneho gymnázia C1. Prípadne nejaké certifikáty. Človek môže vedieť rozprávať a často aj gramaticky správne, no keď príde na najvyššiu ligu C2 je to o dračku a treba fakt makať aby to človek dal. Ja som to podcenil, nemakal a flákal som sa a tak som dopadol. Fx z predmetu jazykové zručnosti (grammar, listening, reading, speaking), no nespravil som len grammar
Viem ze casto sa da nahradit presentperfect s past simple ale podla mna v tomto pripade sa tam past simple vobec nehodi. Ale ja tiez nie som bohvieaky anglictinar
@pipuska ahoj, nevieš poradiť? neviem čo som spravil a teraz neviem kde som tak či náhodou nevieš čo mám spraviť aby som sa dostal tam kam sa chcem dostať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
your english gave me cancer
my engrish is very many
(4h spania a ospravedlnujem sa)
treba spac!
akoze nie? preco nie?
prvá vec, neznie ti to blbo? a cancer? the cancer? mne hej a dosť sa na to spolieham, mám celkom ucho na angličtinu
druhá vec: » www.esl-lab.com/vocab/v-illness...
Sa nevyjadruj k tomu ""Obuj si moje topánky ak ma chceš súdiť" či ako sú tie moderné frázy Ty si nikdy nemal na strednej päťku z niečoho, čo študuješ? Bol som lenivý, nechcelo sa mi učiť, tak som zaspal na vavrínoch a snažil som sa to zachraňovať druhými zápočtovými testami. Tie sa mi podarili ale prvé som mal napísané zle Takže tvoje argumenty, že by som mal niečo iné študovať sú invalidné čo sa týka cancer anglina, takisto ako slovina má toľko pravidiel a ku každému asi 10 výnimiek, že pamätať si to všetko chce hlavu ako zemeguľa
@igorv podľa mňa by si mal jazyk ovládať takmer bezchybne, keď ideš študovať to, čo študuješ a ešte anglina je k tomu taká vec, ktorú keď vieš, tak ju vieš, teda ani náhodou by sa nemalo stať že zrazu dostaneš fx ale to sú len moje pohľady (inak tlmočníctvo prekladateľstvo je perspektívne uplatnenie? vedel by som si to predstaviť)
a hej, je to možné že som dostal päťky ale to sem nepatrí
Asi tak