Poculi ste uz o novom OS ktory vyjde na budici rok ako konkurent pre Windows? bude sa volat CHrome a bude od Google
je to len pomerne nova informacia. ale zaujalo ma to, tak napiste co si otom myslite a co ocoakavate od noveho OS. ja som hlavne zvedavi na jeho kompaktibilitu software, ktori ide pod windowsami.
Rozhodne by som ho nestaval do pozicie konkurenta pre windows. Skor by som povedal ze to bude snaha spravit krok k Cloud OS, nieco sa styl Azure od MSFT. Podla ich slov to ma byt rychly a jednoduchy system. Pdla ich slov: "Vytvárame OS, ktorý má byť rýchly a nekomplikovaný, schopný dostať vás na web behom niekoľkých sekúnd".
Takze u seba by som videl vyuzitie ako dual boot, ked potrebujem rychlo nastartovat PC a pozriet si postu, nieco na internete, alebo probit kancelarske veci.
Ak ma plnit takuto funkciu, rozhodne ho nemozme stavat do pozicie konkurenta pre MS. Mozno by som to videl ako doplnok, ktory budu instalovat na notebooky, aby ste si do x sekund od zapnutia pc mohli precitat postu a dostat sa na web.
no tato informacia je tu iba od vcera. ja som hlavne zvedavy na kompatibilitu s hrami a ostatnym sw z win. a co sa tyka google, je verejne zname ze zhromazduju vsetky mozne informacie o kazdom pouzivatelovi, tj. ich vyhladavac google, prehliadac chrome a teraz nechcem vidiet co bude ak budu sledovat to co robim v chrome OS omfg
produkty od google su jedinecne, ziskavaju prve miesta na trhu a su spolahlive.. podla mna to bude zaujimava konkurencia pre microsoft.. google vyuzije marketing a google chrome OS sa podla mna velmi rychlo rozsiri
pomerne nova informacia ma uz nejaky ten rok xD ale az teraz sa ukazuje, ze o co ma kracat... daju dokopy linuxovy kernel, nieco ako xka (ale normalne x tam nebudu) a chromacky browser... takze to nebude dohromady nic. ani nic extra nove, ani prevratne... len to bude pod znackou google...
Nový systém bude postavený na kerneli, teda linuxe. Ja som tiež dosť o tom premýšľal či tomá zmysel a tak ale tak google veľmi veľká spoločnosť a mohla by sa presadiť i keď nemysmlím že to bude konkurent pre microsoft. A prečo ? Lebo všetky hry a inžinierské programy sú postavené na windows a na linuxe nepôjdu. Linux vo všeobecnosti nemá ani tak dobre vyvinutý grafický engine ako windows takže smola, jedine že by google prišlo s niečím fakt čo bude tzv. dokonalé, no nechajme sa prekvapiť.
google sa pravdepodobne snaží spraviť čo najjednoduchší OS, ktorý bude rýchly a spolahlivy , podla mna. uz vyhladávač google ukázal že v jednoduchosti je sila.. je to asi najpoužívanješí vyhladávač tak neičo na tom bude. Internetovy prehliadač Google CHrome som ešte neskúšala, ale asi skúsim. Chcem zistiť aký teda je..
By som povedal, ze to bude nejake zhrnutie google apps do jedneho celku, proste takmer cely OS zalozeny na cloud computingu. Tazko povedat, nakolko to predstavuje nejaku konkurenciu pre M$. Kazdopadne, kazda snaha sa ceni, a niekomu to urcite bude vyhovaovat viac ako kdejaky win.
konkurenciu pre Mac OS ani pre Windows v tom nevidím... unixové jadro, konkrétne sa zoberie Linux, tam google nahádže svoje aplikácie a vydá to ako vlastný OS Chrome...
uplatnenie? jednoduché malé netbooky, ktoré sp aj tak závislé od pripojenia na net, kedže trištvrtina z aplikácií bude závisieť od pripojenia na net...
a ďalšia haluz, každý jeden riadok čo napíšete v tom OS, bude automaticky poskytovať googlu informácie... nevravím, že google je zlý, ale tímto chce predovšetkím získavať informácie...
pocul, pocul.. ale konkurencia to nebude. Ak sa nedari mac-u a linuxom porazit windows, tak google to tiez nezvladne. sice reklama je reklama, no funkcionalita nebude az tak velka (maju to priamo v slogane). Google chce ten system urcite predinstalovavat na nove stroje, ludia OS preinstalovavat koli reklamnemu baneru nebudu. Ak clovek uvidi na novom PC logo google, povie si "preco nie" a je velka sanca, ze mu bude chrome stacit ako OS.
Pripomina mi to ako ked je na PC nejaky linux, uzivatelom sa to vsak nepaci.. (tym, kt. chcu windows), no pri logu google to skusia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
nejde editovat,a ked to pisem tak ani nieje vidiet v tom malickom riadku, co som pisal
Takze u seba by som videl vyuzitie ako dual boot, ked potrebujem rychlo nastartovat PC a pozriet si postu, nieco na internete, alebo probit kancelarske veci.
Ak ma plnit takuto funkciu, rozhodne ho nemozme stavat do pozicie konkurenta pre MS. Mozno by som to videl ako doplnok, ktory budu instalovat na notebooky, aby ste si do x sekund od zapnutia pc mohli precitat postu a dostat sa na web.
no tato informacia je tu iba od vcera. ja som hlavne zvedavy na kompatibilitu s hrami a ostatnym sw z win. a co sa tyka google, je verejne zname ze zhromazduju vsetky mozne informacie o kazdom pouzivatelovi, tj. ich vyhladavac google, prehliadac chrome a teraz nechcem vidiet co bude ak budu sledovat to co robim v chrome OS omfg
uplatnenie? jednoduché malé netbooky, ktoré sp aj tak závislé od pripojenia na net, kedže trištvrtina z aplikácií bude závisieť od pripojenia na net...
a ďalšia haluz, každý jeden riadok čo napíšete v tom OS, bude automaticky poskytovať googlu informácie... nevravím, že google je zlý, ale tímto chce predovšetkím získavať informácie...
Google Chrome OS: Má reálnu šancu?
Google dnes predstavil novinku "
takze newiem o akom to roku hovoris , lebo z toho je jasne ze to info je len z tohto tyzdna, z utorka 7 jula 2009!! takze ANO, JE TO NOVINKA!!!
Pripomina mi to ako ked je na PC nejaky linux, uzivatelom sa to vsak nepaci.. (tym, kt. chcu windows), no pri logu google to skusia.