myslím tým také niečo... že sa ti niekto páči, ale nie je to vzťah... napríklad: "Aha, tento má super plyšového pokémona.. " a odvtedy stále myslíš na tajomného chlapca s plyšovým pokémonom
keď nás v prvej triede rozsadili tak mama to musela ísť vybavovať do školy lebo som plakala, že ja chcééém sedieť s Miťkóm! Á po škole sme sa po pivniciach cmučiQovali
Naša láska skončila, keď nás v druhej triede rozdelili do iných tried a v tej mojej bol Jožko!
keď to niekto takto spomenie, asi by som si predstavila takú prvú, v škôlke, keď sme ešte nevedeli čo je to láska a hrdo sme vyhlasovali, že sme zamivovaní do seba
@matus123 v tom, ze to nie je vztah ale ako si napisal, "vztah". Drzia sa za ruky, chodia po vonku, cmucikuju sa na lice a usta a tym to hasne. Bezna vec.
@matus123 jasné že nemajú...vravím, deti v škôlke nevedia čo to je, je to len spoločnosťou, že sa ku nim dostane taký trend, že musia byť do niekoho zamilovaní...neni to vzťah, ale seriózny vzťah nie je podľa mňa ani to, čo majú v dnešnej dobe omnoho starší ľudia.
"to je môj chalan", "my sme spolu", "chodíme spolu už týždeň a práve máme krízu vo vzťahu" a podobné frázy však vypovedajú celkom dosť o tom, akej mentality je daná osoba a aké prostredie ju formuje...
ale to je už zrejme každého osobná vec. o tom budem radšej ticho. ale aj tak si to myslím
ani jedno. prvá láska je pre mňa prvé skutočné milovanie niekoho... aj ked neopätovane aj ked opätovane... ale žiadna len zalúbenosť.... prpste prvá skutočná láska
prvu lasku, aj ked neopatovanu. ale to "v skolke" bol kus trafeny priklad
viem si predstavit, ze niekoho poznas napr. 5 rokov, si s nim pomaly kazdy den, rozumies si s nim a vies, ze k nemu citis nieco viac, ale on k tebe nie.. preco by to nemohla byt laska, len preto, ze to nie je vztah?
@marleymt Ja som v škôlke žiadny "vzťah" nemal , takisto ani na základke , to je tam ešte všetko hlúpe , vždy som im so smiechom hovoril že nech si to ten mesiac užijú , ale nakoniec som mal vždy pravdu . Ja si len myslím že vzťah je niečo na celý život medzi dvoma čo sa majú úprimne radi , ja som nikoho takého ešte nestretol .Nehovorím že som nemal pár chvíl keď som si povedal "hej , to je celom fajn baba " , ale ja si radšej počkám na serióznejší vzťah s niekym vyspelejším , ak sa teda nenájde nejaká výnimočná osoba .
@matus123 Samozrejme, to je všetko pravda čo hovoríš, ale v nadpise ani myšlienke tohto fóra myslím nejde o vzťah ako taký, len o to, na čo si spomenieš pri tom pojme, že "prvá láska"...láska ešte nie je vzťah, láska je len cit...ja som tiež akosi obišla všetky tie obdobia "vzťahov" na základnej škole, a nechýba mi to, ale to je o mentalite ľudí, niektorí také potrebujú na zdvihnutie sebavedomia a potom sa v trinástich utápajú nad nenaplnenou láskou ku svojim mušketierom.
Mne ale fakt pri tom výraze, ktorý sa spomína v nadpise napadne ten stav, keď sa malé deti hrajú na dospelých ľudí a "Janko je pekný chlapček, ja keď budem veľká zoberiem si ho za muža"...je to prvý kontakt takého malého človeka s niečím čo ľudia volajú láska a aj keď sám nevie, čo hovorí a celé je to len čisto neperspektívne detské "zamilovanie sa", keď sa malé deti jeden druhého hanbia a rodičia ich nútia dať si pri gratulácii na narodeniny pusu...tak toto si ja predstavujem pod pojmom "prvá láska".
Pod pojmom "prvý vzťah" si predstavím zase niečo iné...a tiež nie som z tých ľudí, ktorí dvojtýždňové akože "milujeme sa a nikdy sa jeden druhého nevzdáme" a o týždeň na to "podviedol ma, išiel na zmrzlinu s inou" proste nepočítam za vzťah , pretože seriózny vzťah je niečo iné, a súhlasím s tým čo si napísal. Nie len hrať formu, mať vážny vzťah a na celý život. Lenže niektorí ľudia také nechápu, vraj také neexistuje. A podľa mňa existuje. Just.
Ja si pod prvou láskou predstavím presne škôlku, naše svadby a neviem čo všetko. Nebola to láska, ale páčil sa mi, dali sme si raz pusu, boli sme spolu vo dvojici, keď sme spali snažili sme sa mať postele blízko seba a bolo to super! Super sa na tom teraz bavíme. Prvá láska mi príde pomenovanie presne takéhoto citu necitu, je to hra na veľkých alebo čo. Určite by som ho nikdy nerátala za frajera/priateľa/whatever.
nikdy nepochopim, preco to niektori ludia beru tak doslovne a vzdy na otazku "kedy si mal 1. lasku/ pusu" odpovedia "v skolke" hoci je jasne, ze to nikoho nezaujima
to jak keby sa vas pytali, ze ake bolo vase 1. slovo a vy by ste odpovedali "aguguguhihihi"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
myslím tým také niečo... že sa ti niekto páči, ale nie je to vzťah... napríklad: "Aha, tento má super plyšového pokémona.. " a odvtedy stále myslíš na tajomného chlapca s plyšovým pokémonom
» encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
Raz si dal pusu s istou Nikolou. Skoro som ju utopila vo véckach.
Chtěl ze světa odejít na nekonečný výlet
S hlínou pod hlavou neznat návratu
Než jsem prokouk žití podstatu
my sme sa ľúbili dlhé roky.
keď nás v prvej triede rozsadili tak mama to musela ísť vybavovať do školy lebo som plakala, že ja chcééém sedieť s Miťkóm! Á po škole sme sa po pivniciach cmučiQovali
Naša láska skončila, keď nás v druhej triede rozdelili do iných tried a v tej mojej bol Jožko!
nie, bodka sa zaregistrovať nedá
Veď videl som , dokonca ani na základke to nemôže byť seriózne .
a potom by mi napadla táto pesnička
"to je môj chalan", "my sme spolu", "chodíme spolu už týždeň a práve máme krízu vo vzťahu" a podobné frázy však vypovedajú celkom dosť o tom, akej mentality je daná osoba a aké prostredie ju formuje...
ale to je už zrejme každého osobná vec. o tom budem radšej ticho. ale aj tak si to myslím
viem si predstavit, ze niekoho poznas napr. 5 rokov, si s nim pomaly kazdy den, rozumies si s nim a vies, ze k nemu citis nieco viac, ale on k tebe nie.. preco by to nemohla byt laska, len preto, ze to nie je vztah?
tie vztahy co som chodil s babami pri, kt. som nic necitil netreba ani ratat..
Mne ale fakt pri tom výraze, ktorý sa spomína v nadpise napadne ten stav, keď sa malé deti hrajú na dospelých ľudí a "Janko je pekný chlapček, ja keď budem veľká zoberiem si ho za muža"...je to prvý kontakt takého malého človeka s niečím čo ľudia volajú láska a aj keď sám nevie, čo hovorí a celé je to len čisto neperspektívne detské "zamilovanie sa", keď sa malé deti jeden druhého hanbia a rodičia ich nútia dať si pri gratulácii na narodeniny pusu...tak toto si ja predstavujem pod pojmom "prvá láska".
Pod pojmom "prvý vzťah" si predstavím zase niečo iné...a tiež nie som z tých ľudí, ktorí dvojtýždňové akože "milujeme sa a nikdy sa jeden druhého nevzdáme" a o týždeň na to "podviedol ma, išiel na zmrzlinu s inou" proste nepočítam za vzťah , pretože seriózny vzťah je niečo iné, a súhlasím s tým čo si napísal. Nie len hrať formu, mať vážny vzťah a na celý život. Lenže niektorí ľudia také nechápu, vraj také neexistuje. A podľa mňa existuje. Just.
tá moja bola asi v 14, hoci neopätovaná. ale beriem práve toto za prvú lásku
to jak keby sa vas pytali, ze ake bolo vase 1. slovo a vy by ste odpovedali "aguguguhihihi"