u mna to bolo take ze mi ponukla riaditelka vtedajsia flek na urade kde som aj siel na zaucenie ale po jednom dni som si to rozmyslel a radsej som siel prec. ale inac malokedy pocujem o tom ze by dakoho zobrali po skonceni praxe na TPP alebo skrateny
@4lex áno tento koncept si chcem potvrdiť... Táto prax m á akože podporiť zamestnanosť a prax v danom obore. Skutočný zámer a efekt sa zatiaľ ukazuje skorej ako pravý opak... Namiesto toho aby to uľahčovalo zamestnávanie to spôsobuje ešte prehĺbenie problému. Keby ste boli na pozícií majiteľa malej firmy ktorá si funguje spokojne o 4 ľuďoch... a potrebujete tam niekoho lebo tí ľudia to nestíhajú, jasne že absolventská prax..hovno vás to stojí a človek vám tam aspoň niečo porobí...po skončení ho samozrejme nezamestnáte a načo..dávať čo i len minimálku niekomu keď môžete tam mať ďalšieho zadarmo... a takto to ide...a My absolventi im v tom len pomáhame dokopávame systém ... Ešte do väčšej sračky...
@chlorofyl Tiež som zatiaľ nepočul..., len ľudia tam idú s tým vieš..? Teda dosť ma šokuje naivita niektorých ľudí Niekedy mám pocit že som jediný realista Normálka keď sa popýtate či tam neni aj stabilne miesto...tak povedia nie plánujeme prepúšťať A na druhy deň nová zamestnankyňa , tam s bombonierou šéfovy
ja poznam ludi, ktorych po skonceni praxe realne na danej pozicii zamestnali, dokonca aj priamo na urade prace, v socialnej poistovni, pripadne na sude. takze existuje taka sanca, ale pokial s anemylim, toto je vec, ktoru clovek vie zistit uz pri nastupe na prax. v pripade, ze prax ponukaju len na 3 mesiace, je dost nepravdepodobne, ze maju zaujem o dalsiu spolupracu mimo praxe.
tiež poznám ľudí, ktorých po absolventskej praxi normálne zamestnali..a dostali sa na celkom dobrú pozíciu...pretože ukázali, že sú šikovní a zodpovední a na tú prax sa neprišli len flákať (ako to robí dosť veľa ľudí)...
nechápem, prečo si niektorí ľudia myslia, že keď "nič" nerobia, že o nich zamestnávatelia budú stáť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
nechápem, prečo si niektorí ľudia myslia, že keď "nič" nerobia, že o nich zamestnávatelia budú stáť...