Ahojte, mam jeden menši problém,chcem len počuť vaše názory čo si o tom myslite, tak mam priateľa s ktorým som už 2 roky lenže posledný pol rok sa hádame a posledný mesiac je to už neznesiteľne, je to proste všetko komplikované,cez víkend sme spolu 2x-3x
@lucka132 nechce sa s tebou rozist? hovori ze sa zabije? tak mu povedz ze si ho podviedla uvidis ako rychlo zmeni nazor ale nie vazne kamoska ma rovnaky problem proste ty si to hlavne utried v hlave ci ho chces , ked nie nemas co riesit
@3
urcite, taketo citove vidieranie je strasna vec... a neboj clovek co to hovori by to nikdy nespravil, keby je velmi ticho pri tom a zacne byt priliz uzavrety do seba az potom by si sa mohla zacat bat ze nieco taketo spravi.
rofl,@method srsly? pretvarka not good, mas nazor, napis ho ...
dievka mala si to skoncit uz skor a neurobit zbytocne debilinu, aj ked nevera uz taka pri rozpade, stale to je ... ty by si chcela aby to niekto tebe spravil? a rozid sa s nim co najskor, aj mu povedz, ze si ho podviedla, aby vedel do buducna co urobil zle a sucasne sa vyhybal aj takym co ho podvedu ... a uz to nikdy neurob!
to sú aké "také ženy"? také, čo mali smolu na labilného chlapa, s ktorým sa ani rozísť nemôžu, aby sa chudák nerozplakal, prípadne nezabil?
nepodviedla vo fungujúcom partnerskom vzťahu. podviedla v nefungujúcom medziľudskom vzťahu, z ktorého chcela sama odísť, a zotrvala v ňom len z ľútosti
jediný kritikyhodný fakt je práve ten, že sa s ním už dávno nerozišla
najviac čo mi vadí je že ma strašne ale strašne kontroluje. Pred mesiacom som sa zoznámila z jedným chalanom s ktorým si veľmi dobre rozumiem,a tak jeden večer sa stalo že som podviedla svojho priateľa
no co si pica cim skor si to priznas tym lepsie skus si to vziat z jeho strany
@luc.ka to sa takto proste nerobi...cele zle, tak je v nefungujucom vztahu....najviac jej vadi ze ju kontroluje, podvedie ho a potom sa na B pyta co ma robit a to ze sa tamten zabije...to su len bullshity, tak ok, nech s nim ostane teraz do konca zivota, lebo sa nahodou zabije... xD
@luc.ka baba sa rozreve alebo co a uz chalan hned najvacsi kkt lebo on nereve ... zeny vedia ovela viac vyuzit to ze sa hoc kedy rozrevu aby ich okolie lutovalo popripade tak vydieraju chudaka typka a robia tlaky ..proste ubacane zeny ktore vedia kedy treba bacat
ak je normálny pochopí...
ak nie, možno ťa zabije,
(určite mu to už kamoši vyhovorili, aby seba nemordoval, ale teba)
lebo podľa toho čo si písala je žiarlivy ako brno...
@lucka132
keby si moja kamoška tak ti narovinu poviem že si kurva. lebo sa DALO povedať nie. zažila som rovnakú situáciu a proste nie, aj keby som naňho neviemako nasratá alebo aj keby ho neľúbim.. nepodjebem ho. už len kvôli tomu aký sme mali vzťah a aké to bolo fajn KEDYSI, proste tak ako by som mu to nespravila na začiatku, ani vtedy keď som ho najviac ľúbila a milovala som každú jednu sekundu s ním, tak by som mu to nespravila ani na konci aj keby to už chcem ukončiť.
On by nemal citovo vydierat,to sa nerobi a podla mna zas to, že ten vztah dobre fungujuci nebol, nie je zrovna ospravedlnenie tvojho počinu...ale samozrejme,nechcem ta sudit...
človek rozumný a vyrovnaný by v tvojom prípade konal nasledovne ... zistiť príčinu, skúsiť ju vyriešiť, ak by to nešlo rozísť sa a až potom premýšlať nad niečím iným s niekým iným ... to by spravil rozumný človek
chovanie tvojej osoby naznačuje že si ešte nevyzretý človek ktorý ešte poriadne nevie ani čo chce a ako dokáže nevedomosť a nevyzretosť ubližovať ... navyše je žial moderné, smutné a sebecké ... a aby som nezabudol detské ... ľudia dospejte už konečne z podvádzania, to je konanie hodné ľudí bez rozumu a citu, empatie ... len toľko, pripomenula si mi týmto žiaľ aj moju bývalú priateľku ... nechcel som aby to celé vyznelo takto negatívne alebo nejak tak ... len môj názor, zamyslieť sa nad sebou a viac používať rozum ( empatiu )
pre ľudí, čo podvádzajú nemám pochopenie... to je jedno, či to bolo počas nefungujúceho vzťahu.. pokiaľ sa s niekým nerozídem, tak som s ním vo vzťahu a všetko nové je podvádzanie... sex nie je hádka, v ktorej človek v návale emócie povie niečo, čo nechce, za dobrovoľný sex nesieš plú zodpovednosť... čím skôr pochopíš aká si sviňa, tak tým lepšie a chalanovi povedz, že si piča, a preto je koniec a už ho nekontaktuj... bude to lepšie pre oboch
@zajkousko ak by za mnou prišla frajerka a povedala mi "Podjebala som ťa, tu máš kvetinu a díky za pekný dvojročný vzťah", tak by som asi nemal pochopenie... a ja verím, že nie som nenormálny
môj názor je, že pokiaľ je váš vzťah aký je a prestáva byť vzťahom nadobro a ty sama vieš a cítiš, že je to v sračkách, tak by si ho mala ukončiť. Aj tvoje podvedomie a svedomie ťa už viec menej pripravilo na niečo iné s niekým iným, veď sama sa nespoznávaš a nevieš, ako sa to mohlo stať...
to, že sa zabije, ak sa rozídete je jeho a len jeho problém... keby nebol idiot, prával sa inak, nebolo by to tam, kde to je a neriešila by si to... chápeš, kam tým smerujem.
na druhej strane nikdy to nie je o jednom človeku, za to môžete obaja.
Ale pokiaľ ste sa už takto vzdialili od seba, myslím, že cestu s5 už len tak nenájdete.
Všetko tu už bolo povedané. Rozíď sa s ním, nemá to význam. A ak sa náhodou naozaj zabije... well... shit happens. Ale ak je to vážne taký psychopat, rozišla by som sa s ním na nejakom verejnom mieste, aby ti náhodou neublížil.
hladas slobodu, to je cele....a je to normalne.......a to ze ju najdes u niekoho ineho je tiez normalne ked nieco nefunguje spravne a nezlepsuje sa to tak je to proste nahovno a je uplna blbost ostavat v tom len kvoli casu co ste spolu stravili.....a neboj nezabije sa....na to je moc velky zbabelec....keby bol schopny to spravit tak sa s tym nebude vyhrazat....
a to co ti vravim niesu teoreticke predpoklady ale odzite veci
aj moje aj mnohych znamich.....ver sebe.....neodovzdavaj sa druhemu....ten druhy ta musi doplnat...a nie zvazovat vies? tak sa zapocuvaj do vnutra seba...bez emocii....a zisti, co v skutocnosti potrebujes
sa len s tými kurvami tu máte Jediné čo ma zaráža tu je že prečo sa nerozišla hneď ale niektorý asi nemajú gule na to zdvihnúť sa na autobus uprostred uplakaného rozhovoru XD ....Ja osobne by som si nekazil pekný deň nejakým vzťahom
@lucka132 no čo potrebovala si sa párit PS: a si kurva odsudzujes neveru ale nohy roztiahnes, aby ta hocikto pretiahol, aj s tvojim partnerom si si skvele rozumela prvy mesiac Prva vacsia kriza a hned sa nechas oprcat
Ty si v prvom rade v hlave utrieď, čo chceš. Aj keď podľa tvojho príspevku aktuálneho priateľa určite nie, drží ťa vo vzťahu iba strach z toho, že by tie vyhrážky o samovražde myslel vážne. Ale v tomto sa absolútne nemáš čoho báť, je to iba posledná snaha udržať si vzťah. A mimochodom, 99% samovrahov o svojich plánoch mlčia.
@lucka132 už vieš prečo ťa tak kontroloval on už dopredu vedel, že ho raz podvedieš btw si kurva, ak si chcela toho druhého, mala si sa najskôr rozísť s prvým až potom dať druhému. Spravila si hnusný čin a ani nemáš v sebe toľko ľudskosti aby si to ľutovala. Ako môžeš žiť bez chrbtovej kosti???
natlak od ľudi je niečo chore z ich strany, nevie to prijať? tak je jasne že to muselo prisť z vašho spoločného fungovania. Viem o niekom, kto zažil niečo podobne od chlapa a skončilo to, povyhražal sa ešte pol roka a potom to už riešili zelený, ale to už bol extrem oproti tomu tvojmu. Žiaden chlap ti nestoji za zničenie si nervov, ak nie si šťastná potom robi veci za ktore sa hanbiš alebo ľutuješ ... stoji ti ten chlap za to aby si sa zmenila TY? zamysli sa čo od života chceš a čo nechceš
NENAVIDIM neveru ale v tomto pripade je to kokotko, co si to zasluzil.
rozid sa s nim a povedz mu, nech sa zabije, ked ma aspon kusok hrdosti, schvalne, ze co spravi
ako ja nepochopim.. nikdy by som nepodviedla svojho priateľa (keby nejakého mám/keď som mala) ale vždy som ja tá sklamaná/neľúbená.. a ty čo máš vzťah, len tak podjebeš? ale je to tvoj život, nebudem ťa súdiť, nie som tu od toho, len mi niekedy rozum postojí, aká je vo svete "spravodlivosť..."
poznám to, rozid sa s nim, nema to zmysle...teba kontroluje, ale nech sa najprv pozrie na seba, urcite nie je svetusik...a ked povedal ze sa zabije ked ho nechas, je to 100%ny koniec...to uz nema zmysel, tes sa z noveho priatela, lubte sa a nech sa vam dari
nevera je chyba obidvoch vo vzťahu... som názoru, že vo väčšine prípadov je to nedostatok úprimnosti a komunikácie... keď ťa sere, že ťa kontroluje nemala si to riešiť tak radikálne... sexu predchádza mnoho iných vecí a okolností a áno chápem dá sa myšlienkami pošmyknúť... osobne si ale myslím, že aj napriek jeho citovej labilite by si sa s ním mala rozísť... nepoznám obe strany mince... ale proste k sebe asi nepatríte a klamať jeho aj seba súčasne je absolútne zbytočné... každopádne keby som v úlohe toho druhého chalana tak sa s tebou nedám dokopy, lebo na ďalší vzťah po 2-ročnom treba dozrieť a prejsť si štádiom vyrovnávania sa so samostatnosťou.... pre mňa je skákanie zo vzťahu do vzťahu choré, ten druhý sa stane záplatou s veľkou pravdepodobnosťou, lebo občas podľa mňa každý porovnáva a ak niečo dodrbe ten druhý budeš ľutovať že s tým prvým by to bolo inak.. na to je podľa mňa to štádium samostatnosti...
@lucka132 asi si mu na to dala patričny dovod, ked ta kontroluje...hold, zoznamila si sa s inym, dobre si rozumiete...aj s tvojim aktualnym priatelom ste si museli na zaciatku dobre rozumiet, inak by z toho nebol 2-rocny vztah...( kludne ma oprav ak sa mylim )..a ze co mas robit? mala si sa snim rozist uz davno...byt sniekym len preto, aby si sniekym bola je smiesne...a to ze nelubis svojho chalana, je nad slnko jasne, kedze si mu bola neverna...ak si bola ( velke dievca ) na to, aby si ho pod.ebkala, tak bud ( velke dievca ) aj teraz a ber si nasledky...rozid sa snim..on si na zivot nesiahne, natolko hlupy nie je...a keby hej, tak to nie je tvoj problem...drzim palce
Neviem, či je viac odsúdenia hodné to, že si ho podviedla, alebo to, že sa ti vyhráža samovraždou. Vzťah za takýchto podmienok nemá podľa mňa budúcnosť.
väčšina ti tu komentuje, že sa máš rozísť.. ako po tom, čo si mu spravila a keďže ho už zjavne neľúbiš, keď tú neveru neľutuješ tak to asi bude najlepšie.. len nwm, či ti stálo to chvíľkové pobláznenie a tá nevera zato, aby si zahodila 2 ročný vzťah..trebalo si najprv uvedomiť, čo ten druhý pre teba robil počas tých 2 rokov.. aj keď ste sa stretávali iba cez víkendy..nevera je to najhoršie, čo môžeš urobiť a nevravím už ani, že po 2 rokoch.. :/ síce aj keď boli vo vzťahu problémy, hádky.. ale treba to riešiť, nie hneď podvádzať.. ty kks, ľudia.. neviete si vážiť, čo máte :/ ..ale jasné, ak u jednej strany láska vyhasla, že problémy riešiť nebude, ale robí to, čo si urobila aj ty.. myslím si, že sa ti to s ním neoplatí ťahať, keby si ho ľúbila, nepodviedla by si..
Pridám otázku na ktorú si aj sám zodpoviem. Kedy človek podvádza?1.Keď je nespokojný so vzťahom 2.Keď je nespokojný sám so sebou a potrebuje si niečo dokazovať.
Pokial je to prípad č.1 a podviedla si z dôvodu nespokojnosti vo vzťahu tak je na mieste si odpovedať na ďalšiu otázku a to, čo vlastne vo vzťahu hľadám a či je ten pán dotyčný ten, čo mi je toto schopný dať aby si nemusela znovu riešiť bod č.1.Osobne si myslím, že pokial je človek vo vzťahu spokojný nemá dôvod aby podvádzal nech sa deje vôkol čokolvek a nech spozná kohokolvek. Pokial vzťah nefunguje tak ho treba ukončiť.Byť s niekým zo zvyku,alebo s lútosti je zničujúce nakoniec pre oboch. Partner, ktorý vyhrožuje sebevraždou lebo vraj lúbi toho druhého v skutočnosti lúbi jedine seba a pocit, že niekoho "vlastní" takže by som sa určite nebál toho, že spácha sebevraždu a ak, tak jedine fingovanú aby sa seba upozornil a mohol vydierať ďalej.Pochybujem, že ťa dokáže spraviť šťastnou človek, ktorý v prvom rade myslím len na seba.Keby ťa skutočne lúbil pravou láskou tak ti dovolí byť šťastnou a to aj za cenu, že to nebude sním.Takže preč od neho,ale nechal by som si čas po ukončené prvého vzťahu a lepšie poznal toho druhého pána aby si vedela, či to skutočne stojí zato a či by si časom znovu neriešila podobnú vec ako teraz.Prajem veľa šťastia.
ženy su vypočitavé a toto dokážu iba ludia čo toho človeka nemiluju,sorry že ti to poviem ,ale toto keby si spravila mne nezabil by som seba ale asi teba a potom jeho ,mala si sa snim najprv rozisť a potom snim vliezť do postele
@lucka132 ak k nemu uz nic necitis tak to proste ukonci, aj mu povedz pravdu o nevere... neviem sice kto moze za to, ako sa vas vztah vyvijal a preco ste sa zacali hadat, ale ak je vina na jeho strane, tak je to jeho vinou ze si ho podviedla.
takze si sprav poriadok v hlave, rozid sa snim ak to tak citis a urcite s nim nezostavaj len preto ze sa vyhraza zabitim.
chlapec to potom nema uplne v poriadku v hlave!!!
a od takeho by som sa drzal dalej... mal som take vadne dievca, histerka jak hovado. u dievcata by som to pochopil ale chalan?!
Ako som pochopila s tvojeho písania, nežijete v nejakom harmonickom súžiti už vejaky čas, v prevahe su hadky a asi tým všetkým bola postupne aj narušena jeho dovera v teba, čoho vysledkom je prehnana kontrola z jeho strany a asi aj celkove odcudzenie sa oboch, čo by mohlo zodpovedať tvoju otázku, prečo to nelutuješ čo si urobila s tým kamaratom, ako si písala....asi ti dal niečo čo si vo vztahu s priatelom ktoreho si podviedla nemala...a toto bolo akoby jedno z riešeni tvojích potrieb. I ked lepšie by vtedy bolo s priatelom v nejaky den sa normalne stretnut a rozdiskutovať celu vašu situaciu, čo sa medzi vami stalo, kedy to bolo narušene, čo obaja cítite ...kam to nasmerovat kedže to očividne už dlhšie padá. Ale kedže uvažuješ že sa s ním rozídeš, a on takto na to zareagoval - očividne je to jeho obrana a tzv snaha nejako to nerušit, ale myslim si ze určite nie dobra. je to vydieranie a podla mna ked su dvaja partneri a žiju v nejakom vztahu, pokial to niečo pominie a pre nejake dovody sa rozhodnu to ukončit či už len jeden, druhý by mu mal dat priestor, ale vlastne ten priestor je tam stále nakolko vztahom by sme nemali začat niekoho tzv vlastnit a on ta začal - obmedzovat, je tam určita snaha o manipulaciu a hru s tvojimi pocitmi...skrz tie slova o jeho samovražde. Nebrala by som na lahku vahu tie slova nakolko moze byt v roznom psych. rozpoloženi na druhu stranu a potom konat skratovo v pokuse o niečo take ale zaroven by som nepristupila na jeho hru. nie !!
ja ti poviem len tolko ze nema cenu silit nieco co nejde a nic z toho nebude a ja som moju podviedol tez ale za to lebo ona mi to spravila prva a to ze sa zabije su len reci mne tiez vravela byvala ze je somnou tehotna ze sa zabije a blbiny a ked ma dostala spet tak to robila znova a znova keby si chcel nieco spravit nic ti nebude hovorit len to spravi takze ak ti je lepsie s druhym ser nanho a zacni novu etapu a netrapo sa nebud blba ako som bol ja
Neverim tomu,co tu ci tam. To ma akoze zostat s niekym len preto,pretoze su spolu 2 roky ? To ako za predchadzajuce zasluhy ? Takto vzťahy nefunguju. A nevera je len prirodzenym dosledkom toho,ze ho nemilujes tak ako kedysy-tvoje podvedomie ti samo dalo odpoved,preto to ani nelutujes.Kto nema odvahu o vztah zabojovat, ten nema odvahu ani na to,aby si sam siahol na zivot-je to len zbabele vydieranie.
povedz priatelovi ze si ho podviedla, ak si to spravila a hento bola reakcia tak sa s nim rozid, ale kludne bez kriku mu vysvetli o co ide, co ti vadi a co ta trapi ze s nim uz nechces byt... ked sa vyhraza nech sa vyhraza, takych tu uz bolo a ver ze nic nespravi
Keby si ho milovala tak ho nepodvedies !!!! Mala by si mi tu povedať a utriediť si v hlavičke co vlastne chceš!!! Ja by som svojho priateľa nepodjebala aj ked mame obdobie ked sa zadané na život a na smrť ... Ale neveravto he to najhoršie co môže byt ci uz vo fungujúcom alebo nefungujucom vzťahu ...
@unspoken@luc.ka tak to ani ja nepoznám, že ubačaný....poznám ubľačaný (ukričaný) ale vo vzťahu v plaču poznám len uplakaný, urevaný, usmokelný...tiež to vidím prvý krát. Určite to nie je spisovné slovo
@lucka132 tiež som mala dlhodobý vzťah. Chodili sme spolu 2 roky. Tiež som sa chcela rozísť. Zostala som, lebo ma uprosil. Zostala som ďalší rok. Náš vzťah - aspoň z mojej strany - už nebol taký, ako predtým, keďže k rozchodu sa človek musí odhodlať, rozmyslieť si to, vo mne sa proste niečo zlomilo a už to ten zvyšný rok, čo som s ním ostala, nebolo také, ako predtým.
Bola som mladá kočka, keď som s ním chodila. Nikdy som nepočula, že som sexi, príťažlivá, hocičo...sebavedomie na nule. A to som vtedy bola kočka...
Tiež som podviedla. Ale hneď potom som sa rozišla. Bohužiaľ, musela som urobiť až takýto prešľap, aby som si uvedomila, že ten vzťah nemá zmysel...
Tvoja situácia je veľmi podobná, preto ti veľmi dobre rozumiem. Chcela si sa rozísť, už si sa rozhodla. Ale ukecal ťa. Z tvojej strany už však city nie sú, alebo určite nie dostatočné na pokračovanie vo vzťahu, a preto nemáš výčitky, že si ho podviedla...
Trošku ma však zaráža, že po tom, čo píšeš, že sa stalo a ako (ne)funguje tvoj vzťah s priateľom, sa PÝTAŠ, čo máš robiť...
Ako už viacero ľudí napísalo, keď sa niekto chce zabiť, nikomu nedáva vedieť. Keď sa tým niekto vyhráža, tak to neurobí. Tak to chodí. Ľudia, ktorí na seba upozorňujú, to nemyslia vážne, skôr je to iba volanie o pomoc, o pozornosť....keď sa s ním rozídeš, to nech si rieši s rodinou, a priateľmi, určite má nejakých, ktorí ho podržia, keď to bude potrebovať.
Ja by som mu však nepovedala, že si ho podviedla. Nie je to zbabelosť, ale ohľaduplnosť - keď mu to povieš, akurát mu ublížiš, nikomu tým nepomôžeš, možno akurát tak tomu, aby si naozaj ublížil. Lebo to urobí s egom strašné veci, keď sa niečo také človek dozvie.
Proste mu daj všetky ostatné dôvody, prečo sa chceš rozísť a s tým, že si podviedla, sa budeš musieť vysporiadať ty v sebe. Ja by som mu to určite nehovorila. Radšej povedz, že ho už proste neľúbiš.
Treba len trvať na svojom, podľa toho, čo píšeš máš dosť dôvodov prečo sa rozísť. Ak poznáš nejako lepšie nejakých jeho kamarátov(čo by si mala, keď ste boli spolu dva roky) a sú normálni, tak keď sa s ním rozídeš, tak sa s nimi skontaktuj a povedz im, že si sa s ním rozišla, je ti to ľúto, že vám to nevyšlo, bla bla bla...ale nech naňho dozrú a zamestnajú ho, lebo sa vyhrážal, že si ublíži a to by si nechcela. Lebo to, že sa s niekým rozchádzaš znamená síce, že ho už nemiluješ, ale neznamená to, že ti je ľahostajný alebo ho nemáš rada. A preto chápem, že sa bojíš, že by si ublížil. Veď ste spolu boli dva roky preboha.
Nerozumiem, prečo sa niektorí ľudia tu nevedia vžiť do tvojej situácie. Ľahko sa píše "veď nech sa zabije"...hrdinovia, asi ste to ešte nezažili, alebo ste toho človeka naozaj nikdy neľúbili, ak s ňou neviete súcitiť...
Všetkým moralistom odkazujem, že nieje nevera ako nevera. Záleží na okolnostiach.
Moju jedinú neveru v živote som tu už v niekoľkých fórach rozoberala, a stretávam sa skôr s pochopením ako s pobúrením. Vedeli o nej aj moji partneri po tom inkriminovanom vzťahu. Každý na to reaguje štýlom, že to vlastne nebola moja chyba, ale jeho.
Samozrejme, že týmto všetkým neospravedlňujem neveru, ale hovorím, že niekedy je podľa mňa "menej závažná" alebo "viac pochopiteľná", narozdiel od toho, keď niekto vo funkčnom vzťahu, kde sa milujú obaja podvedie len tak, pre vzrúšo, alebo preto, lebo sa opil...
OK, áno, človek nemá podviesť, ak to nefunguje, ale má sa rozísť. Ale sme ľudia, na dôvažok MLADÍ ľudia - robíme chyby a nie vždy robíme to, čo je správne. Stáva sa. Kto je bez viny a nikdy neurobil nič, čo sa nemá, nech hodí kameňom...
@lucka132 Hlavné je, aby si sa z toho poučila. Ak sa nepoučíš, tak z teba bude kurva aj v mojich očiach, bohužiaľ. A určite na to raz doplatíš.
Na tvojom mieste by som mu o nevere povedal , keď má v sebe aspoň nejakú dôstojnosť tak si uvedomí , že ty nestojíš za to aby sa trápil a pošle ťa do piče , obaja budete šťastní.
@fleur1301 škola života je veľká vec, ale ak nemáš schopnosť reflektovať veci, ktoré sa ti prihodili, tak môžeš mať aj 50 a milión skúseností za sebou ale bez poučenia z nich
@grietusha aha, takto si to myslela Tak, ono "fráza": Múdry sa učí na chybách druhých a hlúpy na vlastných je podľa mňa kravina.
Minule mi mamina povedala úžasnú myšlienku z jedného školenia, na ktorom bola a to: "Skúsenosť je neprenosná."
Každý z nás to určite zažil, radíš niekomu v situácii, v ktorej si ty už bola, ale máááálokedy sa stane, že sa niekto podľa tej rady zariadi....a popáli sa a potom povie "mala si pravdu"...
Pôvodný výrok by som upravila na "Múdry sa zo svojich chýb poučí, hlúpy ich urobí znovu..."
Podľa mňa nikto ťa nemá právo ani odsudzovať , ani hovoriť Ti čo by si mala robiť a čo by bolo správne . Čo vlastne znamená robiť v živote veci správne? Každý z nás má iné morálne hodnoty v živote, je inak vychovaný a podobne. Nehovoriac o tom že aj pri tej nevere si môže človek dokola opakovať že by to nikdy nespravil a podobne a príde chvíľa ked sa to stane ani nevie ako.. No prečo by to malo znamenať že toho druhého už nemiluje ? ( Možno to tak niekedy je) ale nemusí to byť tak automaticky vždy.. čo ak sa musí človek len popáliť a uvedomiť si čo je prenho naozaj dôležité a tak si to začne vážiť konečne naozaj ? Možno to tak nie je správne a možno má byť ten dotyčný " o krok vpred" a nespraviť tú chybu.. ale v reálnom živote to tak často nefunguje.. preto si myslím že nie je správne hned človeka odsudzovať a urážať ale skúsiť sa aj vžiť.
A tvoj priateľ by ťa takto psychicky vydierať určite nemal, ale aspon vidno že o teba prísť nechce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
reči že sa zabije je citové vydieranie a zostávať v takom vzťahu nemá zmysel
keby to mne niekto povedal, tak sa s ním na fleku rozídem a je mi jedno čo spraví, nebudem predsa nešťastná
urcite, taketo citove vidieranie je strasna vec... a neboj clovek co to hovori by to nikdy nespravil, keby je velmi ticho pri tom a zacne byt priliz uzavrety do seba az potom by si sa mohla zacat bat ze nieco taketo spravi.
a inak @1
A ked si ho podviedla, este k tomu to ani nelutujes tak akoze aky zmysel ma s nim byt nadalej?
dievka mala si to skoncit uz skor a neurobit zbytocne debilinu, aj ked nevera uz taka pri rozpade, stale to je ... ty by si chcela aby to niekto tebe spravil? a rozid sa s nim co najskor, aj mu povedz, ze si ho podviedla, aby vedel do buducna co urobil zle a sucasne sa vyhybal aj takym co ho podvedu ... a uz to nikdy neurob!
to sú aké "také ženy"? také, čo mali smolu na labilného chlapa, s ktorým sa ani rozísť nemôžu, aby sa chudák nerozplakal, prípadne nezabil?
nepodviedla vo fungujúcom partnerskom vzťahu. podviedla v nefungujúcom medziľudskom vzťahu, z ktorého chcela sama odísť, a zotrvala v ňom len z ľútosti
jediný kritikyhodný fakt je práve ten, že sa s ním už dávno nerozišla
Či to je vydieranie neviem...treba to riešiť citlivo a opatrne, presne tak ako si to riešila s tým ,,druhým,,!!!
??? jasné, že to neľutuješ - ak niečo nefunguje tak to jednoducho nefunguje a ty potrebuješ žiť.
no co si pica cim skor si to priznas tym lepsie skus si to vziat z jeho strany
a nebac tu
na šak ja nehovorím, že je to správne riešenie, ale proste.... neznášam manipulatívnych citovovydieračských dementov
k takým som krutá
@unspoken všetko v pohode, ale... čo je "ubacany"?
ak je normálny pochopí...
ak nie, možno ťa zabije,
(určite mu to už kamoši vyhovorili, aby seba nemordoval, ale teba)
lebo podľa toho čo si písala je žiarlivy ako brno...
takže "bacat" je revať? a s diakritikou je to bacať? bačať? bäčať? bäčáť?
sorry ja som nejak mimo tohto slangu či nárečia či čoho
bratiska ne? nemošem šecko vedieť
a mne sa páči bäčať. ja budem bäčať.
keby si moja kamoška tak ti narovinu poviem že si kurva. lebo sa DALO povedať nie. zažila som rovnakú situáciu a proste nie, aj keby som naňho neviemako nasratá alebo aj keby ho neľúbim.. nepodjebem ho. už len kvôli tomu aký sme mali vzťah a aké to bolo fajn KEDYSI, proste tak ako by som mu to nespravila na začiatku, ani vtedy keď som ho najviac ľúbila a milovala som každú jednu sekundu s ním, tak by som mu to nespravila ani na konci aj keby to už chcem ukončiť.
ňaaaaa to sa občas ľuďom v mojej prítomnosti stáva....
On by nemal citovo vydierat,to sa nerobi a podla mna zas to, že ten vztah dobre fungujuci nebol, nie je zrovna ospravedlnenie tvojho počinu...ale samozrejme,nechcem ta sudit...
človek rozumný a vyrovnaný by v tvojom prípade konal nasledovne ... zistiť príčinu, skúsiť ju vyriešiť, ak by to nešlo rozísť sa a až potom premýšlať nad niečím iným s niekým iným ... to by spravil rozumný človek
chovanie tvojej osoby naznačuje že si ešte nevyzretý človek ktorý ešte poriadne nevie ani čo chce a ako dokáže nevedomosť a nevyzretosť ubližovať ... navyše je žial moderné, smutné a sebecké ... a aby som nezabudol detské ... ľudia dospejte už konečne z podvádzania, to je konanie hodné ľudí bez rozumu a citu, empatie ... len toľko, pripomenula si mi týmto žiaľ aj moju bývalú priateľku ... nechcel som aby to celé vyznelo takto negatívne alebo nejak tak ... len môj názor, zamyslieť sa nad sebou a viac používať rozum ( empatiu )
@zajkousko ak by za mnou prišla frajerka a povedala mi "Podjebala som ťa, tu máš kvetinu a díky za pekný dvojročný vzťah", tak by som asi nemal pochopenie... a ja verím, že nie som nenormálny
to, že sa zabije, ak sa rozídete je jeho a len jeho problém... keby nebol idiot, prával sa inak, nebolo by to tam, kde to je a neriešila by si to... chápeš, kam tým smerujem.
na druhej strane nikdy to nie je o jednom človeku, za to môžete obaja.
Ale pokiaľ ste sa už takto vzdialili od seba, myslím, že cestu s5 už len tak nenájdete.
Verdikt rozchod.
a to co ti vravim niesu teoreticke predpoklady ale odzite veci
aj moje aj mnohych znamich.....ver sebe.....neodovzdavaj sa druhemu....ten druhy ta musi doplnat...a nie zvazovat vies? tak sa zapocuvaj do vnutra seba...bez emocii....a zisti, co v skutocnosti potrebujes
rozid sa s nim a povedz mu, nech sa zabije, ked ma aspon kusok hrdosti, schvalne, ze co spravi
Pokial je to prípad č.1 a podviedla si z dôvodu nespokojnosti vo vzťahu tak je na mieste si odpovedať na ďalšiu otázku a to, čo vlastne vo vzťahu hľadám a či je ten pán dotyčný ten, čo mi je toto schopný dať aby si nemusela znovu riešiť bod č.1.Osobne si myslím, že pokial je človek vo vzťahu spokojný nemá dôvod aby podvádzal nech sa deje vôkol čokolvek a nech spozná kohokolvek. Pokial vzťah nefunguje tak ho treba ukončiť.Byť s niekým zo zvyku,alebo s lútosti je zničujúce nakoniec pre oboch. Partner, ktorý vyhrožuje sebevraždou lebo vraj lúbi toho druhého v skutočnosti lúbi jedine seba a pocit, že niekoho "vlastní" takže by som sa určite nebál toho, že spácha sebevraždu a ak, tak jedine fingovanú aby sa seba upozornil a mohol vydierať ďalej.Pochybujem, že ťa dokáže spraviť šťastnou človek, ktorý v prvom rade myslím len na seba.Keby ťa skutočne lúbil pravou láskou tak ti dovolí byť šťastnou a to aj za cenu, že to nebude sním.Takže preč od neho,ale nechal by som si čas po ukončené prvého vzťahu a lepšie poznal toho druhého pána aby si vedela, či to skutočne stojí zato a či by si časom znovu neriešila podobnú vec ako teraz.Prajem veľa šťastia.
takze si sprav poriadok v hlave, rozid sa snim ak to tak citis a urcite s nim nezostavaj len preto ze sa vyhraza zabitim.
chlapec to potom nema uplne v poriadku v hlave!!!
a od takeho by som sa drzal dalej... mal som take vadne dievca, histerka jak hovado. u dievcata by som to pochopil ale chalan?!
súhlasím s @12 a @40 @45 , @55 @56
@lucka132 tiež som mala dlhodobý vzťah. Chodili sme spolu 2 roky. Tiež som sa chcela rozísť. Zostala som, lebo ma uprosil. Zostala som ďalší rok. Náš vzťah - aspoň z mojej strany - už nebol taký, ako predtým, keďže k rozchodu sa človek musí odhodlať, rozmyslieť si to, vo mne sa proste niečo zlomilo a už to ten zvyšný rok, čo som s ním ostala, nebolo také, ako predtým.
Bola som mladá kočka, keď som s ním chodila. Nikdy som nepočula, že som sexi, príťažlivá, hocičo...sebavedomie na nule. A to som vtedy bola kočka...
Tiež som podviedla. Ale hneď potom som sa rozišla. Bohužiaľ, musela som urobiť až takýto prešľap, aby som si uvedomila, že ten vzťah nemá zmysel...
Tvoja situácia je veľmi podobná, preto ti veľmi dobre rozumiem. Chcela si sa rozísť, už si sa rozhodla. Ale ukecal ťa. Z tvojej strany už však city nie sú, alebo určite nie dostatočné na pokračovanie vo vzťahu, a preto nemáš výčitky, že si ho podviedla...
Trošku ma však zaráža, že po tom, čo píšeš, že sa stalo a ako (ne)funguje tvoj vzťah s priateľom, sa PÝTAŠ, čo máš robiť...
Ako už viacero ľudí napísalo, keď sa niekto chce zabiť, nikomu nedáva vedieť. Keď sa tým niekto vyhráža, tak to neurobí. Tak to chodí. Ľudia, ktorí na seba upozorňujú, to nemyslia vážne, skôr je to iba volanie o pomoc, o pozornosť....keď sa s ním rozídeš, to nech si rieši s rodinou, a priateľmi, určite má nejakých, ktorí ho podržia, keď to bude potrebovať.
Ja by som mu však nepovedala, že si ho podviedla. Nie je to zbabelosť, ale ohľaduplnosť - keď mu to povieš, akurát mu ublížiš, nikomu tým nepomôžeš, možno akurát tak tomu, aby si naozaj ublížil. Lebo to urobí s egom strašné veci, keď sa niečo také človek dozvie.
Proste mu daj všetky ostatné dôvody, prečo sa chceš rozísť a s tým, že si podviedla, sa budeš musieť vysporiadať ty v sebe. Ja by som mu to určite nehovorila. Radšej povedz, že ho už proste neľúbiš.
Treba len trvať na svojom, podľa toho, čo píšeš máš dosť dôvodov prečo sa rozísť. Ak poznáš nejako lepšie nejakých jeho kamarátov(čo by si mala, keď ste boli spolu dva roky) a sú normálni, tak keď sa s ním rozídeš, tak sa s nimi skontaktuj a povedz im, že si sa s ním rozišla, je ti to ľúto, že vám to nevyšlo, bla bla bla...ale nech naňho dozrú a zamestnajú ho, lebo sa vyhrážal, že si ublíži a to by si nechcela. Lebo to, že sa s niekým rozchádzaš znamená síce, že ho už nemiluješ, ale neznamená to, že ti je ľahostajný alebo ho nemáš rada. A preto chápem, že sa bojíš, že by si ublížil. Veď ste spolu boli dva roky preboha.
Nerozumiem, prečo sa niektorí ľudia tu nevedia vžiť do tvojej situácie. Ľahko sa píše "veď nech sa zabije"...hrdinovia, asi ste to ešte nezažili, alebo ste toho človeka naozaj nikdy neľúbili, ak s ňou neviete súcitiť...
Všetkým moralistom odkazujem, že nieje nevera ako nevera. Záleží na okolnostiach.
Moju jedinú neveru v živote som tu už v niekoľkých fórach rozoberala, a stretávam sa skôr s pochopením ako s pobúrením. Vedeli o nej aj moji partneri po tom inkriminovanom vzťahu. Každý na to reaguje štýlom, že to vlastne nebola moja chyba, ale jeho.
Samozrejme, že týmto všetkým neospravedlňujem neveru, ale hovorím, že niekedy je podľa mňa "menej závažná" alebo "viac pochopiteľná", narozdiel od toho, keď niekto vo funkčnom vzťahu, kde sa milujú obaja podvedie len tak, pre vzrúšo, alebo preto, lebo sa opil...
OK, áno, človek nemá podviesť, ak to nefunguje, ale má sa rozísť. Ale sme ľudia, na dôvažok MLADÍ ľudia - robíme chyby a nie vždy robíme to, čo je správne. Stáva sa. Kto je bez viny a nikdy neurobil nič, čo sa nemá, nech hodí kameňom...
@lucka132 Hlavné je, aby si sa z toho poučila. Ak sa nepoučíš, tak z teba bude kurva aj v mojich očiach, bohužiaľ. A určite na to raz doplatíš.
P.S si piča , nič v zlom.
Viem, že pre ľudí, ktorí ma nepoznajú, to vyznie smiešne vzhľadom na môj vek, ale to je škola života...život každého naučí.
Minule mi mamina povedala úžasnú myšlienku z jedného školenia, na ktorom bola a to: "Skúsenosť je neprenosná."
Každý z nás to určite zažil, radíš niekomu v situácii, v ktorej si ty už bola, ale máááálokedy sa stane, že sa niekto podľa tej rady zariadi....a popáli sa a potom povie "mala si pravdu"...
Pôvodný výrok by som upravila na "Múdry sa zo svojich chýb poučí, hlúpy ich urobí znovu..."
A tvoj priateľ by ťa takto psychicky vydierať určite nemal, ale aspon vidno že o teba prísť nechce