No, na pôvodnej red/blue beriem Venusaura, lebo v tejto hre je všeobecne problém zohnať dobrého trávového Pokémona.
Na Gold/Silver a tých ďalších zvyčajne beriem ohnivého. Ale všeobecne platí, že ten začiatočný trávny patrí k najlepším trávnym, čo môžte zohnať a dobrého ohnivého, či vodného si už počas hry zoženiete aj sami. (Arcanine, Lapras, Lugia, Ho-Oh...)
nehrám pokemona klasického už bo sa mi nepáči grafiky. občas si zahrám na internete už. väčšinou si vyberám Charmandera, bo drak ktorý vznikne z toho je veľmi silný
@ink v red/blue neni problem zohnat travoveho...Victreebel, Exeggutor alebo Vileplume a venusaura si mozes ked tak vymenit..
nesuhlasim celkom ani s tym ze vseobecne plati ze travovy starter patri k najlepsim...pri sucasnej 650ke mas toho uz na vyber vela, takze hociktory starter by som povedal ze je len priemer
@kosmiklove Venusaur (525) má okrem Celebiho (600), Shaymin (600), Tangrowth (535) a Sceptile (530) najvyšší Total Base stat. A keďže nehrám vyššie ako Gold/Silver, a Celebiho nedostaneš ak nechceatuješ, je Venusaur výborná voľba. Hneď za ním Exeggutor (520). Tam je zaujímavá kombinácia trávneho a psychického Pokémona.
Mne šlo skôr o to, že silnejší na Total stats ako Charizard (534 - najsilnejší starting z tejto série) je okrem legendárnych aj Arcanine (555) a silnejší ako Blastoise (530) je Lapras (535) alebo Gyarados (540). Takže tam je dosť dobrá alternatíva.
Záleží aj od taktiky, ktorú mieniš používať. Ale ako kombinácia sa mi zdá najvhodnejšia Lapras (HP), Arcanine (Att) a Venusaur (Sp.). Ak je Arcanine, Gyaradosa už netreba.
@sugy1 Neviem, prečo som bol v tom, že Lugia je vodný. Ale tak, dokáže sa sám naučiť hydropump a rain dance, takže je využiteľný ako vodný pokémon prípadne. Už som videl aj set-upy., kde Mewtwo mal IceBeam a bol používaný ako ľadový. Čo je ale podľa mňa škoda.
@ink jj, ona má niečo spoločné s vodou, to že v nej žije a používa jej útoky a tak, ale proste je psychic/flying a nemôže teda využívať napr. odolnosť voči ohňu a STAB na hydoro pump napr.
@ink neviem ci je zrovna dva krat rozumne sa drzat toho ze cim vyssi total base stat tym automaticky = silnejsi pokemon...mozno v red/blue/yellow a gold/silver/crystal by sa to este ako tak dalo vyuzit...ale v dalsich verziach kde uz rozlisujes natury, povahy, effort values, individual values...tak ti uz tvoja strategia moc nepomoze...mozno tak v zakladnej pribehovej casti kde je v podstate jedno koho trenujes pretoze to prejdes s hocikym...
k tej celebi...nedostanem ak nepouzijem cheaty? dobre...dalsia vec ktora plati pre vyssie uvedene verzie + este ruby/sapphire/emerald (pretoze GBA nema wifi) - v tych novych to uz neplati...napriklad v heart gold som si dal tu namahu zohnat vsetky legendy vcetne celebi, mew, jirachi, manaphi a kopec dalsich co sa nedaju chytit...a bez cheatov...jednoducho tu funguju wifi eventy a ked nejaky zmeskas je mozna este zamena cez global trade...
btw najviac sa ti osvedcila kombinacia fire, water a grass? predpokladam ze nevlastnis nintendo ds? mohli by sme si dat aj zapas
inak lugia ozaj neni vodny typ...je psychycky a lietajuci...
k tym set-upom..narazas na karty? tam je vela prekvapeni...videl som uz aj taku kartu kde mewtwo bol pouzivany ako elektricky typ..
@kosmiklove Máš pravdu, vo verziach od Ruby/Sapphire sa príliš nevyznám. Mám proste rád prvých 250, a odvtedy mi to príde iba kopírovanie samých seba.
Ale nehovorím, aká kombinácia sa mi osvedčila. To som myslel, že ak sa rozhoduješ medzi Lapras a Gyarados a máš Arcanine, mal by si brať Lapras. Ja inak mám zostavu na red: Venusaur, Arcanine, Lapras, Jolteon, Snorlax, Dragonite. Nechem používať legendárnych pkm. Nudí ma to s nimi.
Set-up som myslel také tie odporúčané super-silné zostavy. Hento bolo niečo Mewtwo, Charizard, Exeggutor, Slowpoke, Gengar a ešte ktosi. Ale celkovo sa mi tá zostava nepáčila.
@ink ja som si uz zvykol na vsetkych...je pravda ze potom to uz islo s originalitou troska dole...ale mam prejdene uz vsetko red/blue, gold/silver, ruby/sapphire, diamond/pearl, black/white. black2/white2, aj ich vylepsene verzie yellow, crystal, emerald, platinum ci remake verzie fire red/leaf green, heart gold/soul silver a oplati sa to si zahrat...akurat ze neviem ako to hravas ty...zrejme cez emulator...ja mam skoro vsetko originaly..
aha viem co myslis...ta zostava bola kedysi v nejakom tom magazine spomenuta...
inak legendy nepouzivam ani ja...len ma bavi ich chytat a zbierat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@priserka789 pikachua dostal ash akurat na zaciatku anime ale v hre si ho nemozes vybrat na zaciatku
btw mozes si ho vybrat ale len v yellow verzii
Na Gold/Silver a tých ďalších zvyčajne beriem ohnivého. Ale všeobecne platí, že ten začiatočný trávny patrí k najlepším trávnym, čo môžte zohnať a dobrého ohnivého, či vodného si už počas hry zoženiete aj sami. (Arcanine, Lapras, Lugia, Ho-Oh...)
nesuhlasim celkom ani s tym ze vseobecne plati ze travovy starter patri k najlepsim...pri sucasnej 650ke mas toho uz na vyber vela, takze hociktory starter by som povedal ze je len priemer
A povedal by som, ze s travnym starterom je ta hra najtazsie, mate slabost na bezne typy. Ale aj tak mam Sceptila najradsej
(Momentálne mám slabosť na Torterru a strašne ľutujem, že nie je v III.gen, tak krásne by sa s ňou šlo na tamojšieho šampióna
Inak som prišla na to, že na druhom mieste obľúbenosti sú vodní a ohniví najmenej, ale proste Bulba, Snivy a ostatní sú zlatíčka
a inak k @12 momentálne som si obľúbila Cacturna, skúšam ho v emerald tíme miesto tradičného Absola a celkom je fajn
Mne šlo skôr o to, že silnejší na Total stats ako Charizard (534 - najsilnejší starting z tejto série) je okrem legendárnych aj Arcanine (555) a silnejší ako Blastoise (530) je Lapras (535) alebo Gyarados (540). Takže tam je dosť dobrá alternatíva.
Záleží aj od taktiky, ktorú mieniš používať. Ale ako kombinácia sa mi zdá najvhodnejšia Lapras (HP), Arcanine (Att) a Venusaur (Sp.). Ak je Arcanine, Gyaradosa už netreba.
@sugy1 Neviem, prečo som bol v tom, že Lugia je vodný. Ale tak, dokáže sa sám naučiť hydropump a rain dance, takže je využiteľný ako vodný pokémon prípadne. Už som videl aj set-upy., kde Mewtwo mal IceBeam a bol používaný ako ľadový. Čo je ale podľa mňa škoda.
(a nepáči sa mi tvoje opvrhovanie vyššími generáciami!
(chápem, nie je dobré mať všetko jedného typu, ale výučne iného je volovina)
k tej celebi...nedostanem ak nepouzijem cheaty? dobre...dalsia vec ktora plati pre vyssie uvedene verzie + este ruby/sapphire/emerald (pretoze GBA nema wifi) - v tych novych to uz neplati...napriklad v heart gold som si dal tu namahu zohnat vsetky legendy vcetne celebi, mew, jirachi, manaphi a kopec dalsich co sa nedaju chytit...a bez cheatov...jednoducho tu funguju wifi eventy a ked nejaky zmeskas je mozna este zamena cez global trade...
btw najviac sa ti osvedcila kombinacia fire, water a grass? predpokladam ze nevlastnis nintendo ds? mohli by sme si dat aj zapas
inak lugia ozaj neni vodny typ...je psychycky a lietajuci...
k tym set-upom..narazas na karty? tam je vela prekvapeni...videl som uz aj taku kartu kde mewtwo bol pouzivany ako elektricky typ..
Ale nehovorím, aká kombinácia sa mi osvedčila. To som myslel, že ak sa rozhoduješ medzi Lapras a Gyarados a máš Arcanine, mal by si brať Lapras. Ja inak mám zostavu na red: Venusaur, Arcanine, Lapras, Jolteon, Snorlax, Dragonite. Nechem používať legendárnych pkm. Nudí ma to s nimi.
Set-up som myslel také tie odporúčané super-silné zostavy. Hento bolo niečo Mewtwo, Charizard, Exeggutor, Slowpoke, Gengar a ešte ktosi. Ale celkovo sa mi tá zostava nepáčila.
A... na bežnú hru je to v podstate jedno. Teda nie úplne, s Ratatom by som hru prechádzať nechcela, ale v rozumnej miere je to jedno.
(A viem, že ma tu každý ignoruje, ale mám potrebu sa vyjadriť)
aha viem co myslis...ta zostava bola kedysi v nejakom tom magazine spomenuta...
inak legendy nepouzivam ani ja...len ma bavi ich chytat a zbierat
(teda, chýbajú tam nejaké maličké figúrky a všelijaké nálepky z detstva - chcem nájsť svoju figúrku Eeveho! - ale taký lepší základ)
Hry len na emulátore (ak sa za hru neráta bratov Tamagochi v tvare Pikachua
(dobre, nie je až tak veľký, ale najväčší z toho, čo mám