Ani nemám dôvod tam ísť, lebo nemám rád ak mi niekto rozkazuje a v hocijakej armáde to bez toho nejde a po ďalšie mi to príde blbé. Poznám pár ľudí čo tam aj boli a myslím si že tam už fakt idú iba zdatný a hlúpy že nemajú čo robiť lebo tých čo poznám tam boli hlavne kôly prachom a nie kôly dobrodružstvu alebo kôly nejakému dokazovaniu si niečoho že na také majú proste tam šli na niekoľko rokov robiť ba asi tam aj robí ešte jeden.
musite tam odsluzit istii pocet rokou, za to mate plat a moznost ziskat francuzke obcianstvo. podla mna, na zaklade toho co som cital, to nieje pre beznich ludii.a aj potrebujete povolenie od prezidenta republiki,lebo ako obcan SR nemozte legalne sluzit v zahranicnej armade. takisto v realnom boji je dost pochybna sila a bojova hodnota legiii, aj vzhladom k tomu, ze francuzi od napoleona ziadnu vojnu nevyhraly. dokonca pocas druhej svetovej vojny proti sebe bojovali legie
@Nikeboy prepac, ale co ma spolocne profesionalne specialne jednotky ( my s druhou svetovou ? myslim, ze ani nemci vojnu nevyhrali a pritom ich specialne SWAT jednotky su na vysoko-profesionalnej urovni, tak to tu zbytocne nemiesaj.. ( My sme tiez nikdy ziaden boj nevyhrali, a nas oddiel vojenskych inzinierov ( odminovavanie ) je vraj jeden z najlepsich na svete.. )
nedokážem ublížiť niekomu druhému.. radšej sa nechám "dobiť" od iných ako by som sa mala brániť a vrátiť im to.. takže by som v légii bola asi skôr na obtiaž...
co maju vsetci s tou legiou? sak to je bullshit, jediny vojaci francuzka ktori su schopni boja a to hlavne preto ze nie su francuzi Btw cuzdinecka legia nie je specialna jednotka
A myslim si ze vycvik by tam zvladlo vela ludi aj fyzicky aj psychicky, pokial by trenovali pred nastupom. Ale neviem na keru rit by som siel k zabozrutom do armady...
Fyzicka to by tak brblem až nebol, no neviem ako by som prezil to buzerovanie ale snad by som sa nadto povzniesol ale do legie by som nesiel preto že to neni slovenská armáda, bojovať za uplne iný stát? nie dakujem
život vo vojsku može byt zaujimavy skor by som si vybral specialne jednotky v ziline
@Hetfield nedá s apvedať či specialne jednotky americke ci britské alebo legia francuzka ktorá znich ma lepší výcvik lebo každá ma iný pristup a ine druhy sposoby cvicenia ja si ymslím že ej to uplne narovnako
Poznám asi dvoch ludí čo su v cudzineckej legie , jeden je mamin spoluziak,ten bol v legii vide 10rokov potom prisiel domov že už nejde služiť , no po pol roku ho to omrzelo a vratil sa nas5. Ked bol doma nudil sa nataolko že si zobral stan a chodil stanovať po celom SR
ver že v legii ta zmenia natolko že ani nevieš čí si ....
@V3nty to je pravda ale vychadzam z toho ze SAS maju za sebou najviac uspesnych akcii a o ich kvalite svedci aj fakt ze clovek sa tam moze prihlasit len raz za zivot ak neuspeje ma smolu. do ostatnych jednotiek sa moze clovek dostat aj na 2-3 krat.
@Chavez ano legia neni specialna ale elitna jednotka
fyzicky by sa dalo, skor psychicky nie, proste ten natlak pozmeni kazdeho. Nazvem to tak keby som musel, tak by som zvladol, co ine by ostavalo ale potom by som mal asi dost problemy s hlavou
@Daaavac hlúpy ale to záleží v akom slova zmysle to zoberieš. Pre mňa je to hlúposť ak človek je schopný za peniaze vstúpiť do takej armády ako je cudzinecká légia tam musíš robiť to čo ti povedia lebo ti zato platia a nemáš na výber je pravda že aj v profesionálnej armáde je podobne ale určite sa to nedá porovnať s cudzineckou légiou tam dostávaš žold nie plat ako štátny zamestnanec čiže musíš robiť veci aj ktoré nechceš ale nič ti iné neostáva a to nehovorím že môžeš sa stať aj nepohodlným človekom pre nich. Veľmi veľa rizík je tam čiže každý bežný človek si myslím že ani nad takým niečim ako légia nepremýšľa.
urcite nie !!ziadna francuzska legia ...nic take ...fyzicky urcite nie som taka silna ,a psychicky ?(rofl ) poznam jedneho chalana ,co tam chce velmi ist,ale neviem ci robi zrovna najlepsie :/
do Francúzkej légie sa hlásia muži, ktorí si chcú buď niečo dokázať alebo sa im zrútil život (rozvod, väzba, atď) a chcú takto začať kvázi od znova... drvivá väčšina sitom proste neprejde z tých ktorých dôvodov (tí čo hlasovali za áno - neverím)
@n0win0u sorry, asi viem predsa len viac ako ty. nemci ziaden SWAT nemaju, lebo to je americka specialna jednotka. nemci maju zase gsg9.a francuzi gign. cudzinecka legia je jednotka pre cudzich statnych prislusnikou,ktory chcu sluzit vo francuzkej armade. dovod zalozenia jednotky bol, ze cudzinci nemohly sluzit vo francuzkej armade. legie boli primarne urcene k ochrane a rozsireniu francuzkej kolonialnej rise.(vraj, ale skor lacnejsii ako iny, a dostatocne kvalitny(odminovanie) )
@Daaavac ano ty si tu ten co tam odkrutil 15rokov a presne vie ako to tam funguje ze? Cudzinecka legia je armada nie specialna jednotka, specialne jednotky operuju zvacsa v malych skupinach v tyle nepriatela. Alebo si niekedy videl ze by Delta, SAS, SEALs alebo ini priamo utocili co i len v desiatkach ludi (30, 40, 50...)? Tazko.
@Hetfield no elitna... povedzme ze maju dost dobry vycvik
@stodvancikar to ci je najlepsia je dost subjektivny nazor... najlepsia v com? vyzbroj? vystroj? vycvik? taktika? zasobavanie? bonusy? alebo v com je najlepsia? Aj ked legia sa od zaciatkov zmenila (uz nie je plna utekajucich vrahov atp) ale stale je to pre mna banda hlupakov (sorry za vyraz) ktory riskuju svoj zivot za cudziu krajinu, ktora sa nich vlastne uplne dlabe.
@Chavez subjektívny názor áno ale pomerne rozšírený..teda u ľudí čo majú prehľad...výzbroj výstroj určite nie, tú si môže za peniaze kúpiť aj kuvajtská armáda a určite nebude najlepšia...
ide najmä o veľkú fyzickú a psychickú odolnosť...jeden americký generál raz povedal že légia môže denne pochodovať peši cez džungľu 50km a stále bude bojaschopná jednotka, narozdiel od američanov ktorí by bez svojej leteckej, tankovej a masívnej logistickej podpory boli v prdeli..
aby som to zhrnul, keby som si mal vybrať kto má za mňa bojovať tak to skôr budú francúzski vrahovia ako americkí pojedači hamburgrov..
@Hetfield uveď jednu lepšiu..aj s preukázanými výsledkami v boji...a nie špeciálne jednotky ako SAS alebo seals, to je trošku iné kafíčko a dosť veľa prispievateľov v tejto diskusii má s tým problém
@Nikeboy s prepáčením keď vieš hovno tak nekomentuj, tvoj príspevok je zlátanina vedomostí nabratých s hrania counter strike a výťah o histórii légie z wikipedie
@ Stodvacinkar v kazdej armade je nejaka elitna jednotka,v britskej kralovska namorna pechota,v americkej rangers,vo francuzskej a spanielskej cudzinecka legia atd...
@Stodvacinkar v kazdej armade je nejaka elitna jednotka,v britskej kralovska namorna pechota,v americkej rangers,vo francuzskej a spanielskej cudzinecka legia atd...
Načo ist do fr. legii? cloveku ukazu co dokaze, kde ma hranice a daju mu moznost zacat odznova...fyzciky? mozno... treningom sa clovek zdokonaluje, ale potrebuje mat aj fyzicku predispoziciu na dlhe pochody a nosenie tazkej vystroje... to si myslim nemam... psychicky? mozno... clovek potrebuje byt cielavedomy a chciet dosiahnut svoje... ale ked si predstavujem ako zdolavam kepi pochod tak by som sa do ciela nedostal asi ani po pol roku, hlavne nie v mojej terajsej kondicii
podla mna legie patria k najlepsim armadam sveta hlavne svojim tvrdym, nekompromisnym vycvikom... ale nemozete porovnavat SAS, do ktorej sa mozu hlasit tusim len ludia ktori maju aspon nizsiu dostojnicku hodnost v armade... teda kazdy uz na zaciatku ma co to za sebou, kym u FR. legiach zacina clovek od zaciatku...
kedysi chodili na viasat explorer dokumenty o SAS a cudzineckej legii...skvelo opisovali vycvik, vyzbroj, budovanie moralky...
@stodvacinkar ja vobec netvrdim ze su zly, ale tvrdenie ze ta a ta armada je najlepsia je blbost, pretoze je to prilis subjektivne. To iste mozem povedat napr o americkej armade ktora je obrovska, technicky vyspela a v podstate v priebehu par dni dokaze vyradit nepriatelsku armadu (podotykam armadu, nie guerilove jednotky) vid priklad v srbsku, alebo aj iraku (pusta burka, iraqi freedom) vzdy prislo letectvo zrusilo baraky, elektrarne a dalsie strategicke budovy a potom uz len nacupkali pesiaci s tankami a bolo dobojovane (zjednodusene napisane).
A navyse neviem ci to je este stale pravda ale legia ma velmi vysoke percento samovrazd a dezercie, co myslis preco?
btw jeden americky general (pocas WW2) povedal ze radsej bude ma 2 nemecke divizie pred sebou ako jednu francuzku za sebou (takze vyroky generalov by som nebral az tak vazne)
@Hetfield to je pravda, väčšina armád má svoje "fajnovejšie" jednotky ale snáď žiadna z nich nebola v toľkých sračkách ako fr légia
@Chavez o tom vravím že amíci (a aj iné armády západného typu) by boli bez svojej techniky stratení, fyzicky a aj psychicky sú to len slabí ľudia v drahých hračkách..česť výnimkám
K tým samovraždám asi toľko že z légie sa len tak nedostaneš..v obyčajnej armáde uhráš že si psychicky na tom zle a už ideš domov...v légii môžeš grcať krv a aj tak ťa dokopú nazad do kasární.
k výroku- američania nikdy nemali radi frantíkov a počas WW2 to bolo okorenené tým že vichistický francúzi boli vlastne nepriatelia američanov..z toho to asi vyplýva
@stodvacinkar "by boli bez svojej techniky stratení, fyzicky a aj psychicky sú to len slabí ľudia" a toto je tak strasne hnusny a obohraty stereotyp ze to az boli... to je to iste ako ze zeny su slabsie, mali by ostat doma pri sporaku atd atd alebo ked to vezmeme cez military veci amici su technologicky a rusi hruba sila (ala command&conquer seria). To je bullshit. Amici su fyzicky aj psychicky dost zdatni mozno nie najlepsi ale k comu ti je to ze prejdes 50km dzunglou a stale mozes bojovat? Vojna uz davno nie je o tom ze armada pochuduje cez pol krajny stretne sa s nepriatelom a tam si to rozdaju. Vojna nie je o poctoch. Vojna je o taktike a informaciach. Prehnane povedane pokial budes technologicky vyspelejsi a mat viac info o superovi do vojny mozes poslat aj farmarov a vyradia ti tych najsamsuper vytrenovanych vojakov.
Taky priklad za vsetky, amici pouzivali na zaciatku vojny s irakom taku bombu (myslim ze spada pod kazetove ale nie som si isty, ide o to ze lietadlo ju zhodi ona sa otvori niekolko metrov nad zemou a vypusti na zem desiatky malych nalozi ktore su tepelne navadzane). A nastala situacia kedy sa proti amikom (pesiaci plus humwee) vynorili iracke tanky a dalsie obrnence. Vysledok by bol zrejme kazdemu jasny. Amici zavolali lietadlo, zhodilo 1-2 taketo bomby a ked prach ustal iracania samy od seba vyliezli z tankov a vzdali sa pechote...
@Chavez nepriniesol si do debaty žiadne podnetné fakty..."Amici zavolali lietadlo, zhodilo 1-2 taketo bomby"... o tom práve vravím
a keď takáto armáda dostane za nepriateľa guerilové jednotky ktoré sa zamiešajú medzi civilistov tak nevedia kam z konopí a už sa aj pomaly nenápadne začínajú z iraku sťahovať...američania sa nás snažia cez mediálnu masírku presvedčiť že vojna sa dá vyhrať spoza počítaču s prípojkou na internet..to je ten tvoj bullshit
@Stodvacinkar a ty si myslis ze ked ti vojsko prejde 50km cez dzunglu a bude bojaschopne bude mat vyhodu proti guerilovym jednotkam? Proti guerrile sa da bojovat jedine obdobne a teda nasadit agentov a specialne jednotky konvencne vojsko nech je akekolvek moze ist do riti... To je ako keby som povedal ze SEALs su lepsi ako cudzinecka legia. To sa porovnat neda. Takze ak chces porovnavat armady postav armadu proti armade A zatial akakolvek armada (nie teroristicke bunky, ziadne guerilove zoskupenia ala vietcong a kopa dalsich) co sa postavila USA prehrala a to sa o francuzoch povedat neda.
Ze sa vojna neda vyhrat od pocitaca? Tiez som si to myslel ale ked sa pozres na to aky pokrok nastal skor alebo neskor na bojisku budu bojovat proti sebe bezpilotne lietadla, tanky a namiesto vojakov roboty. Presne tam to totiz od zaciatku ludstva smeruje (najskor sme na seba hadzali kamene, bili sa zoci voci s mecmi, neskor prisli katapulty, kuse, potom pusny prach a dalsie stadium uz su len lasery, roboti a vesmirne vojny) a to nikto nezmeni. V minulosti vojak musel byt fyzicky zdatny pretoze musel zvladnut pochod a aj vysilujuci boj. Teraz mas lietadla, helikoptery, auta a fyzicka kondicia uz nemusi by taka (aj ked nehovorim ze nemusi byt ziadna) a v buducnosti vojaci budu ITckari sediaci kdesi za pocitacom a nadialku ovladajuci bojove stroje.
@Chavez samozrejme že vojsko s fyzicky extrémne odolnými vojakmi bude mať v boji výhodu, proti partizánskemu typu boja sú najefektívnejšie priame elitné zoskupenia ktoré nepriateľa dokážu vypátrať a zneškodniť...svoje o tom vedia nemci z druhej svetovej..represiami, nasadenými agentmi a podobnými taktikami dosiahneš iba väčšiu nenávisť domáceho obyvateľstva a paradoxne vylepšíš postavenie partizánov
Zaujal ma tiež tvoj poznatok že americká armáda vždy vyhrala, narozdiel od francúzskej
chcel by som ti pripomenúť, že američania vo vietname neboli porazení vietcongom ale NVA- severovietnamskou armádou ktorá svojim zoskupením a vystupovaním na bojovom poli zodpovedala regulérnej armáde, vietcong bol len podružná partizánska jednotka
v kórei nad čínou nevyhrali, dotiahli to len k patovej situácii ktorá pretrváva dodnes
afganistan- to isté čo kórea s rozdielom že nepriateľ nie je vyčlenený za nejakou rovnobežkou
btw nevravím o francúzskej armáde ktorá si svoj kalich horkosti v 20. storočí rozhodne vypila do dna, hovorím o cudzineckej légii..
k tej tvojej vízii star wars len toľko že technika nám pomáha zabíjať sa lepšie a účinnejšie ale vždy treba vybehnúť tam von a osobne si zašpiniť ruky. A tak to bude ešte set sakramensky dlho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
113 komentov
» www.casopisimidz.sk/september-2006/...
zdatny hej ale hlupy to si si mohol odpustit ....
A myslim si ze vycvik by tam zvladlo vela ludi aj fyzicky aj psychicky, pokial by trenovali pred nastupom. Ale neviem na keru rit by som siel k zabozrutom do armady...
tak potom o tom vela nevies ...
život vo vojsku može byt zaujimavy skor by som si vybral specialne jednotky v ziline
@Hetfield nedá s apvedať či specialne jednotky americke ci britské alebo legia francuzka ktorá znich ma lepší výcvik lebo každá ma iný pristup a ine druhy sposoby cvicenia ja si ymslím že ej to uplne narovnako
Poznám asi dvoch ludí čo su v cudzineckej legie , jeden je mamin spoluziak,ten bol v legii vide 10rokov potom prisiel domov že už nejde služiť , no po pol roku ho to omrzelo a vratil sa nas5. Ked bol doma nudil sa nataolko že si zobral stan a chodil stanovať po celom SR
ver že v legii ta zmenia natolko že ani nevieš čí si ....
@Chavez ano legia neni specialna ale elitna jednotka
k hlavnej otázke: myslím, že nikto registrovaný na birdzi nemá na to aby vystúpil a úspešne odslúžil niekoľko rokov v légiách, to je nonsens
@Hetfield no elitna... povedzme ze maju dost dobry vycvik
@stodvancikar to ci je najlepsia je dost subjektivny nazor... najlepsia v com? vyzbroj? vystroj? vycvik? taktika? zasobavanie? bonusy? alebo v com je najlepsia? Aj ked legia sa od zaciatkov zmenila (uz nie je plna utekajucich vrahov atp) ale stale je to pre mna banda hlupakov (sorry za vyraz) ktory riskuju svoj zivot za cudziu krajinu, ktora sa nich vlastne uplne dlabe.
ide najmä o veľkú fyzickú a psychickú odolnosť...jeden americký generál raz povedal že légia môže denne pochodovať peši cez džungľu 50km a stále bude bojaschopná jednotka, narozdiel od američanov ktorí by bez svojej leteckej, tankovej a masívnej logistickej podpory boli v prdeli..
aby som to zhrnul, keby som si mal vybrať kto má za mňa bojovať tak to skôr budú francúzski vrahovia ako americkí pojedači hamburgrov..
podla mna legie patria k najlepsim armadam sveta hlavne svojim tvrdym, nekompromisnym vycvikom... ale nemozete porovnavat SAS, do ktorej sa mozu hlasit tusim len ludia ktori maju aspon nizsiu dostojnicku hodnost v armade... teda kazdy uz na zaciatku ma co to za sebou, kym u FR. legiach zacina clovek od zaciatku...
kedysi chodili na viasat explorer dokumenty o SAS a cudzineckej legii...skvelo opisovali vycvik, vyzbroj, budovanie moralky...
A navyse neviem ci to je este stale pravda ale legia ma velmi vysoke percento samovrazd a dezercie, co myslis preco?
btw jeden americky general (pocas WW2) povedal ze radsej bude ma 2 nemecke divizie pred sebou ako jednu francuzku za sebou (takze vyroky generalov by som nebral az tak vazne)
@Chavez o tom vravím že amíci (a aj iné armády západného typu) by boli bez svojej techniky stratení, fyzicky a aj psychicky sú to len slabí ľudia v drahých hračkách..česť výnimkám
K tým samovraždám asi toľko že z légie sa len tak nedostaneš..v obyčajnej armáde uhráš že si psychicky na tom zle a už ideš domov...v légii môžeš grcať krv a aj tak ťa dokopú nazad do kasární.
k výroku- američania nikdy nemali radi frantíkov a počas WW2 to bolo okorenené tým že vichistický francúzi boli vlastne nepriatelia američanov..z toho to asi vyplýva
ps. a HOVNO vies ty, a tebe podobne NULY!!!!!
Taky priklad za vsetky, amici pouzivali na zaciatku vojny s irakom taku bombu (myslim ze spada pod kazetove ale nie som si isty, ide o to ze lietadlo ju zhodi ona sa otvori niekolko metrov nad zemou a vypusti na zem desiatky malych nalozi ktore su tepelne navadzane). A nastala situacia kedy sa proti amikom (pesiaci plus humwee) vynorili iracke tanky a dalsie obrnence. Vysledok by bol zrejme kazdemu jasny. Amici zavolali lietadlo, zhodilo 1-2 taketo bomby a ked prach ustal iracania samy od seba vyliezli z tankov a vzdali sa pechote...
a keď takáto armáda dostane za nepriateľa guerilové jednotky ktoré sa zamiešajú medzi civilistov tak nevedia kam z konopí a už sa aj pomaly nenápadne začínajú z iraku sťahovať...američania sa nás snažia cez mediálnu masírku presvedčiť že vojna sa dá vyhrať spoza počítaču s prípojkou na internet..to je ten tvoj bullshit
Ze sa vojna neda vyhrat od pocitaca? Tiez som si to myslel ale ked sa pozres na to aky pokrok nastal skor alebo neskor na bojisku budu bojovat proti sebe bezpilotne lietadla, tanky a namiesto vojakov roboty. Presne tam to totiz od zaciatku ludstva smeruje (najskor sme na seba hadzali kamene, bili sa zoci voci s mecmi, neskor prisli katapulty, kuse, potom pusny prach a dalsie stadium uz su len lasery, roboti a vesmirne vojny) a to nikto nezmeni. V minulosti vojak musel byt fyzicky zdatny pretoze musel zvladnut pochod a aj vysilujuci boj. Teraz mas lietadla, helikoptery, auta a fyzicka kondicia uz nemusi by taka (aj ked nehovorim ze nemusi byt ziadna) a v buducnosti vojaci budu ITckari sediaci kdesi za pocitacom a nadialku ovladajuci bojove stroje.
Zaujal ma tiež tvoj poznatok že americká armáda vždy vyhrala, narozdiel od francúzskej
chcel by som ti pripomenúť, že američania vo vietname neboli porazení vietcongom ale NVA- severovietnamskou armádou ktorá svojim zoskupením a vystupovaním na bojovom poli zodpovedala regulérnej armáde, vietcong bol len podružná partizánska jednotka
v kórei nad čínou nevyhrali, dotiahli to len k patovej situácii ktorá pretrváva dodnes
afganistan- to isté čo kórea s rozdielom že nepriateľ nie je vyčlenený za nejakou rovnobežkou
btw nevravím o francúzskej armáde ktorá si svoj kalich horkosti v 20. storočí rozhodne vypila do dna, hovorím o cudzineckej légii..
k tej tvojej vízii star wars len toľko že technika nám pomáha zabíjať sa lepšie a účinnejšie ale vždy treba vybehnúť tam von a osobne si zašpiniť ruky. A tak to bude ešte set sakramensky dlho