Caute.
Som studenta tza k mhd cestujem na polovicne listke, podla skolskeho zakona.....
Len mi nie je celkom jasne ako sa mohlo stat ze napriek preukazania sa cestovnim listkom a studentskou kartickou,. som dostala pokutu.
Pravnickej kancelarii co ju zam
@mcvpn platny cestovny listok, platny preukaz, bez batoziny rano
a stalo sa to v Bratislave
povedal ze skolsky preukaz je podozrivy (v zmysle neveri mi jeho platnost)
@bestia999 dpč. čo sa tu jebeš a nejdeš najprv na ten dopravný podnik. Nebudeš prvá čo sa tam príde sťažovať na pokutu, Ale jebem ja na teba, sú to tvoje peniaze a tvoja vec.
A v prípade že budeš mať pravdu, tak súdne trovy ako aj tvojho advokáta bude platiť protistrana.
@semhamforas lebo som tam uz asi bola nie??
ano platil by to on, ale kto ma cas sa s nimi jebat? ani nevies kolko casu som tomu uz venovala, aver tomu ze moj cas je velmi drahy
Neviem, ja by som revizorovi nedal doklady. A keby si ich zacal pisat z ISICU tak by som zavolal policiu. Nemoze ti dat pokutu. A ta skolska karticka bola ISIC alebo nejaka stredoskolska? ISIC plati ako doklad, tie stredoskolske karticky nie.
narob s nimi riadny bordel, iné si nezaslúžia. tým myslím nie hulákať na tety za okienkom, ale napr. medializovať to nejakým spôsobom, podať si väčšie ryby.
inak som myslela že sa ti to stalo v BB, lebo tu zaviedli nové pravidlá, keď si študent/dôchodca, čokoľvek a nemáš nabitú kartu (minimálne sa dá za 5 eur...) tak platíš plnú sumu 70 centov. vypatlanci strašní...
v každom prípade by som si nechala vypísať lístok na pokutu, nechala by som si cestovný lístok, a oboje plus preukaz plus dodatočné potvrdenie o návšteve školy by som im tam odniesla - ako papier s pečiatkou školy ešte k preukazu, keď revízor bol blb a neveril - a nič by som im neplatila.
btw v akej výške ti vypísal pokutu?
@antifunebracka Tiez si myslim ze bestia uz nic nevybavi. Aj ked ma este listok ale revizor bude tvrdit ze nemala ISIC a bude to slovo proti slovu. Prave preto by som ziadal hnet na mieste aby sa to riesilo cez policiu a spravila sa zapisnica.
Ak sa to stalo v Bratislave a máš platný isic tak zaplatíš len 5 oči...
V prípade nepredloženia (resp. zabudnutia) predplatného cestovného lístka, alebo dokladu oprávňujúceho na zľavu, je možné sa ním dodatočne preukázať spolu s dokladom totožnosti v pokladni DPB a.s. na Olejkárskej ul. č. 1.
Otváracie hodiny doplatkovej pokladne:
pondelok, streda, piatok: 10:00 - 13:00 a 13:30 - 18:00
utorok, štvrtok: 7:00 - 13:00 a 13:30 - 15:00
Po overení predložených dokladov a posúdení oprávnenosti je potrebné uhradiť manipulačný poplatok vo výške 5,- EUR.
šak ale nemá každý isic čip... a prolongačnú známku tam má tak či tak (preto sa pýtam koľko má rokov, dpč, lebo ja cvakám zľavnené, lebo spolieham na to, že isic nečekujú skrz čip
@luc.ka veru a viem si predstaviť, že pri pokladne zase si veľmi mladá ak sa kupuje fľaša zvláštny to vek. Niekde si stará a niekde mladá, no furt tá istá hmmm
vieš čo, alkohol mi predajú normálne, tuto si už dávno nikto odo mňa nič nepýtal a do mhd sa radšej nemaľujem, spolieham, že to uhrám tak, že si isic ani nevypýta len odkedy nemám električenku, ešte som žiadneho revízora nestretla, takže neviem... i tak by som asi radšej vystúpila, hoc aj s lístkom, keby som ho videla nastupovať
@hellium ee, na stranke dpb je niekde v tych ich odsekoch o pravidlach napisane ze ak mas validacnu znamku na isicu platnu a si student dennej formy vysokej skoly, ze mas narok na zlavneny listok
hej aj mne toto raz urobili, dosla som im napicovat a dali mi pokoj, neplatila som nič.
@glamorous kto sa tu stazuje?, páni. nauč sa význam slov. Ja som sa len pýtala ko je to možné že sa niečo takéto deje. A propo nemusím chodiť po adv. kancloškách.
Najprv čítaj, potom reaguj.
a čo sa mala ako pobiť s tým revízorom, alebo sa nechať odviezť na políciu? tak asiže si vezmem papier, a riešim to potom, čo mám v ruke niečo, čo sa riešiť dá
@luc.ka no ja by som si určite nenechala skákať po hlave od niekoho kto s veľkou pravdepodobnosťou nemá ani len maturitu...u nás v košicicach sú mimoriadne primitívni revízori a keby mi jeden z nich povedal že mi chce dať pokutu za to že sa mu nepáči môj školský preukaz tak to by som teda spravila riadny cirkus a určite by som mu nenadiktovala ešte moje osobné údaje aby mi mohol vystaviť pokutu.. väčšinou na ľudí ktorí sa odmietnu identifikovať zavolajú políciu a tí by určite skôr pochopili keby som im vysvetlila že nebudem platiť keď som nič neporušila...
akože chápem ťa, ja tiež vrčím, keď viem, že mám na to právo a že mám pravdu ale popravde tuto by som radšej napísala sťažnosť so všetkými priloženými dokladmi, ako vykecávať sa s policajtom, kde tiež nemáš istotu, že nerozhoduje v prvom rade ľudský faktor a ne/sympatia.
ale možno je to len slepá naivná viera v objektívny ľudský mozog a spravodlivosť -.-
pre frajerov co by nedali svoje udaje. . . Mhd je sukromny pozemok ! Ak by mu slecna nevydala doklady, vezie sa az na konecnu, tam dojde policia a okrem pokuty platis vyjazd policie aj pripadne meskanie spoja . . . Hrdinovia
@bestia999 tvoj cas je drahy? Potom musis dobre zarabat, tak potom nerozumiem co ta tu serie.
Keby si bola co k comu toto forum ani neexistuje. Prve co spravim idem na DPB (nie MHD) preukazem sa tym preukazom, ktory by mal teda byt v poriadku, vysvetlim im to a myslim, ze by sa to celkom jednoducho vyriesilo.
Chyby sa stavaju a myslim, ze ak to revizorovi tvoju kartu nezobralo, drzal sa len procesu, ktoreho sa drzat musi. Vies kolko existuje spekulantov co falsuju taketo karty a revizorom ich neberie? DPB sa len chrani a to, ze ty nie si zrovna ten pripad ti na mieste mohli a nemuseli verit.
Podla toho co som sa docital na DPB, tak tvoj zlavneny listok by platil len v pripade ak mas vydany preukaz od DPB, ktory ti vydaju na zaklade predloženia dokladu o návšteve školy, resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom.
Jednoducho si im ukazovala asi tvoj ISIC, ktory neakcpetuju v spojeni so zlavnenym listkom. Ten akceptuje DPB pri vystavovani preukazky na zlavu, ktoru si ocividne nemala.
Takze zrejme ich konanie bolo opodstatnene a pokutu zaplatis aj keby si sa na hlavu postavila.
@bestia999 nie je akceptovany, citala si co som pisal? Citujem:
študenti vysokých škôl a fakúlt zriadených podľa Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách
a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, v dennej forme
štúdia do získania vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, najneskôr do dovŕšenia
26. roku veku, preukážkou na zľavu, ktorú obdržia po predložení dokladu o návšteve školy,
resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom, príp. BČK vydanou VŠ,
citujem z tvojho citovaného "resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom, príp. BČK vydanou VŠ"
ak raz na isic vedia načipovať električenku, rovnako ho akceptujú - ak je teda ten čipový a vedia si overiť platnosť čipu - aj ako preukaz na zľavnené lístky.
pred sto rokmi bolo, že akceptujú len tú ich debilnú červenú kartu.
ja fakt nechápem, prečo zrovna do nej musia tuto hromadne pičovať, položila normálnu otázku, vyjadruje sa normálne, nesedí na riti a nečaká, že sa jej pán revízor príde ospravedlniť, proste sa pýta normálnym spôsobom na normálnu vec...
@luc.ka ja len nerozumiem co tu vlastne riesime. ASI ma pravdu a bolo jej "ukrivdene", pyta sa nas na radu, pritom aj tu jednu, ktoru tu dostala uz spravila. Ja pravdu zrejme nemam teda. Takze? Mozme tu rozoberat nesmrtelnost chrusta a slecna, ktora velmi dobre zaraba nech si kupi auto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
mala si všetko platné? nemala si batožinu? nešla si nočákom?
a neverím, že ti jeden dôvod nepovedali nikde
a stalo sa to v Bratislave
povedal ze skolsky preukaz je podozrivy (v zmysle neveri mi jeho platnost)
Revízor by ťa mal oboznámiť čo si spravila zle, takže sa tu zbytočne vyhováraš.
@3 tak tak!
p.s. všetky školské preukazy okrem ISIC/Euro26 MHD neakceptuje...
naša škola mala tiež ten istý problém
vyhovaram? a z coho? a na co?
asi mame iny slovnik ktory toto slovo vysvetluje.
inak stále platí to čo v @3
držím palce!
A v prípade že budeš mať pravdu, tak súdne trovy ako aj tvojho advokáta bude platiť protistrana.
ano platil by to on, ale kto ma cas sa s nimi jebat? ani nevies kolko casu som tomu uz venovala, aver tomu ze moj cas je velmi drahy
Ak mala ISIC a nenačital ho v tom ich ysteme, nieje opravnený jej dávať pokutu. Pri prvom nenačitaní si odpíše císlo ISICU nahodí ho do systému.
Ak jej ho nezobere 2x už má právo jej dať pokutu + jej zablokuje ISIC.
Mne sa isic R.V 2012 jebal asi 5X sa takto pokazil...
Chceli aby som si doplatil celý listok vo vlaku...
"a ver tomu že môj čas je veľmi drahý"
Nepreceňuješ sa? Myslíš si, že čas ostatných ľudí je o niečo lacnejší? Si niečo viac?
GL s dokazovaním, že bol nefunkčný už v čase prepravnej kontroly..
Mne nedávno tvrdil vodič SAD, že nemám aktivovaný ISIC, na ktorý jazdím MHD v dvoch mestách, vlakom aj medzimestskými autobusmi..:/
inak som myslela že sa ti to stalo v BB, lebo tu zaviedli nové pravidlá, keď si študent/dôchodca, čokoľvek a nemáš nabitú kartu (minimálne sa dá za 5 eur...) tak platíš plnú sumu 70 centov. vypatlanci strašní...
btw v akej výške ti vypísal pokutu?
V prípade nepredloženia (resp. zabudnutia) predplatného cestovného lístka, alebo dokladu oprávňujúceho na zľavu, je možné sa ním dodatočne preukázať spolu s dokladom totožnosti v pokladni DPB a.s. na Olejkárskej ul. č. 1.
Otváracie hodiny doplatkovej pokladne:
pondelok, streda, piatok: 10:00 - 13:00 a 13:30 - 18:00
utorok, štvrtok: 7:00 - 13:00 a 13:30 - 15:00
Po overení predložených dokladov a posúdení oprávnenosti je potrebné uhradiť manipulačný poplatok vo výške 5,- EUR.
šak ale nemá každý isic čip... a prolongačnú známku tam má tak či tak (preto sa pýtam koľko má rokov, dpč, lebo ja cvakám zľavnené, lebo spolieham na to, že isic nečekujú skrz čip
"POZOR! Preukaz ISIC klasik neobsahuje bezkontaktný čip, a preto si naňho nemôžete uplatňovať zľavy zo zákona u dopravcov (SAD, ZSSK, MHD)"
tak mne osobne o čip nejde, ja čip mám. ale na zľavu som už stará
vieš čo, alkohol mi predajú normálne, tuto si už dávno nikto odo mňa nič nepýtal a do mhd sa radšej nemaľujem, spolieham, že to uhrám tak, že si isic ani nevypýta len odkedy nemám električenku, ešte som žiadneho revízora nestretla, takže neviem... i tak by som asi radšej vystúpila, hoc aj s lístkom, keby som ho videla nastupovať
hej aj mne toto raz urobili, dosla som im napicovat a dali mi pokoj, neplatila som nič.
vy ste podaktorí fakt až neprimerane sprostí ľudia
Najprv čítaj, potom reaguj.
odpovieš mi prosím na položené otázky?
a čo sa mala ako pobiť s tým revízorom, alebo sa nechať odviezť na políciu? tak asiže si vezmem papier, a riešim to potom, čo mám v ruke niečo, čo sa riešiť dá
akože chápem ťa, ja tiež vrčím, keď viem, že mám na to právo a že mám pravdu ale popravde tuto by som radšej napísala sťažnosť so všetkými priloženými dokladmi, ako vykecávať sa s policajtom, kde tiež nemáš istotu, že nerozhoduje v prvom rade ľudský faktor a ne/sympatia.
ale možno je to len slepá naivná viera v objektívny ľudský mozog a spravodlivosť -.-
Keby si bola co k comu toto forum ani neexistuje. Prve co spravim idem na DPB (nie MHD) preukazem sa tym preukazom, ktory by mal teda byt v poriadku, vysvetlim im to a myslim, ze by sa to celkom jednoducho vyriesilo.
Chyby sa stavaju a myslim, ze ak to revizorovi tvoju kartu nezobralo, drzal sa len procesu, ktoreho sa drzat musi. Vies kolko existuje spekulantov co falsuju taketo karty a revizorom ich neberie? DPB sa len chrani a to, ze ty nie si zrovna ten pripad ti na mieste mohli a nemuseli verit.
Podla toho co som sa docital na DPB, tak tvoj zlavneny listok by platil len v pripade ak mas vydany preukaz od DPB, ktory ti vydaju na zaklade predloženia dokladu o návšteve školy, resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom.
Jednoducho si im ukazovala asi tvoj ISIC, ktory neakcpetuju v spojeni so zlavnenym listkom. Ten akceptuje DPB pri vystavovani preukazky na zlavu, ktoru si ocividne nemala.
Takze zrejme ich konanie bolo opodstatnene a pokutu zaplatis aj keby si sa na hlavu postavila.
nejde mi o prachy ide mi o princip
a ano zarabam velmi dobre
a ano ISC je akceptovatelny preukaz ak je aktvivavany a ano bol aktivovany
mas este nieco?
študenti vysokých škôl a fakúlt zriadených podľa Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách
a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, v dennej forme
štúdia do získania vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, najneskôr do dovŕšenia
26. roku veku, preukážkou na zľavu, ktorú obdržia po predložení dokladu o návšteve školy,
resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom, príp. BČK vydanou VŠ,
Podla mna nemas pravdu a tu pokutu zaplatis.
citujem z tvojho citovaného "resp. na základe študentského preukazu akceptovaného dopravcom, príp. BČK vydanou VŠ"
ak raz na isic vedia načipovať električenku, rovnako ho akceptujú - ak je teda ten čipový a vedia si overiť platnosť čipu - aj ako preukaz na zľavnené lístky.
pred sto rokmi bolo, že akceptujú len tú ich debilnú červenú kartu.
písalo sa vyššie. a nemyslím, že je ešte na strednej, a vysoké vydávajú iba čipové, sa mi zdá...
šúr.
ten moment, ako keď som si na posledné narodeniny dala horalku, a zistila som, že mi vôbec nechutí. tož, stará som už. na horalky i na brdz.
po aktivovani ISC karty sa aktivuje aj zlava na MHD a ine veci, cize ta karta sluzi ako karta na zlavu podporovana MHD