ahojte, potrebujem poradit, aky notebook si kupit. Mal by sluzit na bezne pouzivanie a hry(chcem si na nom kludne zahrat GTA IV a Battlefield bad company 2
základ je stanoviť si kritériá. chcem extra mobilný notebook, multimediálny, herný,...
dievča chce niečo medzi multimediálnym a herným a určila si presné hry, ktoré chce. nech si nájde vyhovujúcu grafiku, procák a veľkosť ram a voilá má kritériá, podľa ktorých môže hľadať noťas
keď si nájde ten pravý, nech o ňom gúglia zisťuje skúsenosti ľudí.
môj odskúšaný spôsob. ako si hľadal noťas ty? spôsob
@bluepanter tie konkretne hry su kriteria pre narocnost, pretoze keby som ich neuviedla nevedeli by ste, co pod pojmom hry myslim...teraz ako hovoris podla nich mozem urcovat kriteria, ale v tom sa prave nevyznam, ci mi s nejakou konkretnou grafikou a procesorom pojdu..preto chcem poradit
@zuzka22 pozri si tú druhú stránku, čo som ti vypísal. Nájdi GTA IV a v stĺpci pozeraj, na ktorej grafike to ako ide. na zelenej farbe to spustíš bez problémov, na žltej s obmedzeniami a s červenou asi vôbec
Ono tam je veľa kariet, čo do ntb nejdú a rovno teraz ti poviem, aby si hľadala niečo s Ati HD5650 alebo Ge Force GT425M
ja len doplnim to, ze rozdiel medzi 512MB a 1GB grafikou je len taky, ze na 1GB ti pojde hra lepsie na vacsiom rozliseni, samotny vykon grafickej karty urcuje jadro karty, jeho takty a pouzita gddr pamat ci budes mat v booku 512 alebo 1024MB az tak nerozhoduje, pokial nekupis vacsi book s full hd rozlisenim alebo nechces hrat na telke, na co je lepsi uz normalny pc...
@filus a to si kde zistil? mozem to niekde najst, pretoze tuto konkretnu kartu neviem skoro nikde najst(v ziadnej porovnavacej tabulke alebo tak myslim)...
@filus a este ak si pozeram systemove poziadavky, tak su ovela mensie ako napriklad tie konkretne hodnoty, ktore som ti uz pisala...cize podla coho to mam potom hodnotit, ak nie podla tych hodnot?
@zuzka22 záleží, ale s i3, i5 alebo i7 (mimo tvojej ceny) chybu nespravíš. čiže vyberaj medzi i3 a i5 procesormi podľa taktovacej frekvencie a veľkosti cache v MB (2-3MB zvyčajne, asi, L3 sa to tuším volá, nie som si istý). Niektoré i3 sú lepšie ako i5, na to si tiež daj pozor
@zuzka22 ono tie požiadavky nie vždy zodpovedajú realite a u GTA IV už vôbec nie okrem noťasu mám fakt namakný komp a aj tak mi tam to GTA s času na čas seká
najlepšie si je naozaj len pozerať testy na danej zostave
Ja mam tento NB: » notebooky.heureka.sk/toshiba-satelli... GTA IV mam na high a FPS mam medzi 20-40 fps, cize v pohode sa da hrat a novsie hry na tom tiez bez problemov rozbehnes
@zuzka22 tá 6370 je fakt slabota. S AMD nemám nejakú skúsenosť, väčšine sa však tie procáky nepáčia, no aj väčšina môže trepať blbosti
Neviem ti povedať.
Inak čoskoro prídu nejaké grafiky AMD radeon a sa mi zdá, že to nejako bude procák a grafika spolu, neviem, ale má to mať vyšší výkon. potrebuješ noťas na výšku? možno by si mohla ešte počkať.
@zuzka22 intel je asi lepsi ako AMD ale aj drahsi a ani pocitac tak nehuci ked na nom robis naraz viac veci...napr.ked pocuvas hudbu a si na internete naraz
Pokial na tom notebooku chces hrat narocnejsie hry, teda napr. ten BF2, rozhodne pri vybere uprednostnuj skor vykon grafickej karty nez procesoru - ten ti staci aj priemerny. Notebook co si sem dala ako posledny (ATI 5650, Core i3) je v cenovom rozmedzi v ktorom si vyberas urcite dobrou volbou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
» www.asus-shop.sk/katalog/asus-se...
a grafické karty pre hry si pozeraj tu:
» www.notebookcheck.net/Computer-Games-...
nájdi si tam GTAIV a ideš
takze odporucam skor podla skusenosti
toshiba satelite l650 600euro bez dph
základ je stanoviť si kritériá. chcem extra mobilný notebook, multimediálny, herný,...
dievča chce niečo medzi multimediálnym a herným a určila si presné hry, ktoré chce. nech si nájde vyhovujúcu grafiku, procák a veľkosť ram a voilá má kritériá, podľa ktorých môže hľadať noťas
keď si nájde ten pravý, nech o ňom gúglia zisťuje skúsenosti ľudí.
môj odskúšaný spôsob. ako si hľadal noťas ty? spôsob
procesor: Intel® Core™ i3-380M (2.53GHz, 3M
systémová paměť: 4GB (2 X 2G DDR3 1066MHz
grafika: ATI MobilityTM Radeon® HD 6370, 1GB DDR3 VRAM
Ono tam je veľa kariet, čo do ntb nejdú a rovno teraz ti poviem, aby si hľadala niečo s Ati HD5650 alebo Ge Force GT425M
no tých 600€ na to asi fakt nebude stačiť
len pre zaujímavosť Bad Company 2 má na tejto grafike na low detailoch 10 obrázkov a tím sa teda hrať moc nedá
» www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6...
na tej stránke čo už vyššie spomínal bluepanter pomocou nej som vyberal noťas aj ja
najlepšie si je naozaj len pozerať testy na danej zostave
procesor: Intel® Core™ i3-380M (2.53GHz, 3M
systémová paměť: 4GB (2 X 2G DDR3 1066MHz
grafika: ATI MobilityTM Radeon® HD 6370, 1GB DDR3 VRAM
znacka: asus
nad tym uvazujem, ale filus vravi, ze je tu zla grafika, tak neviem...ale procesor sa mi zda dobry, co povies?
ja som to spustil na o polovicu slabsom notebooku ASUS ale dost to sekalo...takze na tomto si to zahras aj bez sekania..
AMD Phenom™ II Dual-Core N620
4 GB DDR3 RAM
ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1GB
4 GB DDR3 RAM
a na co sa mam skor zameriavat na lepsi procak alebo grafiku? co je pri hrach rozhodujuce?
4 GB DDR3 RAM
No ono je dobre mať grafiku a procák cca na rovnakej úrovni čo sa týka hrania
Neviem ti povedať.
Inak čoskoro prídu nejaké grafiky AMD radeon a sa mi zdá, že to nejako bude procák a grafika spolu, neviem, ale má to mať vyšší výkon. potrebuješ noťas na výšku? možno by si mohla ešte počkať.