Chcem sa opýtať na jednu vec, ktorá sa deje v mojom PC. Stále mi hrá nejaké akokeby zahraničné rádio nedá sa to nejako vypnúť aj ked pozatváram všetky aplikácie. Čo to je a ako sa toho zbaviť?
na základe tohto popisu ti nie je možné ani na jednu z otázok ktoré si dal odpovedať a nechcú sa mi momentálne vyzvedať detaily ktoré by tvoj problém nejak konkretizovali, každopádne na základe tohto by ti asi nevedel poradiť nikto aj keby sa mu chcelo.
Štart > Spustiť > "msconfig" > Vyhádž všetky kraviny okrem antivírusu a firewall čo sa spúšťajú po spustení PC ... nemusí to pomôcť ale môže to zabrániť spusteniu tej app po štarte a tak to nebude hneď vyhrávať.
@marecj Ak máš Windows Defender tak sa to dá aj cez neho keď si naklikneš programy po spustení. Ale keďže používam už dosť dlho Linux už si nepamätám ako sa tam presne ide.
@ucholak no muze byt z disku. to potom nerobi faky program newem. co mne sa tez stalo tak tez sem mal DOS-acku hru na compe a tez to vyhravalo z procaka z disku a tak. a jeden kamos urobil taku veeec ze z compu vybral harddisk a pouzil to namisto reprakov iba tam dal signaly a normalne to hralo jako obycajny reprak
@passko nevyhrávalo to ani z procáka a ani z disku ale zo zariadenia ktoré sa na starších kompoch volalo Internal Speaker čo bol v konečnom dôsledku aj tak iba malinký reproduktor .
Dosácke hry používali hlavne Speaker na interpretáciu zvuku. Pevný disk nemôžeš použiť ako Speaker lebo signál do pevného disku (harddisku) ide v digitálnej forme pri čom bežná zvukovka používa analógový signál a každý speaker vie zahrať kombinácie 16 analógovích tónov takže mi netvrď že tvoj kamarát používal harddisk alebo procák ako reprák .
A nesnaž sa ma presvedčiť o opaku, viem o čom hovorím
@ucholak ne ale z hardisku urobil neco take jak reprak. a zvuk nemusi byt iba v analogovom signale..to ze do hardisku poslal signal z napr. veze do hardisku a hardisk normalne hral trochu inak ale hral
@passko tak v prvom rade zvuk máš vždy v analógovej podobe, iba medzi zariadeniami sa prenáša navzorkovaný v digitálnej podobe ale ako výsledok do repráku ide vždy analógový zvuk. To že je na nieakom zariadení napísané že podporuje digitálny zvuk, to znamená len toľko že zvuk nahratý z analógovej formy a prevedený do digitálnej vie toto zariadenie dekódovať a previesť naspäť do analógovej podoby. Keby to také zariadenie nedokázalo tak počuješ iba šum (tok dát).
Ďalšia vec pevný disk ti bez úprav nebude vydávať iný zvuk ako vrčanie pri čítaní/zapisovaní.
To že pošleš signál z veže do pevného disku a ten ti bude hrať nieje nič iné ako vyslanie úplne bežného analógového signálu určeného na reproduktor do elektromagnetu v pevnom disku, ten rozkmitá čítaciu hlavu podľa intenzity signálu a ty počuješ zvuk čo sa podobá na to čo si si prehral na veži. Takýto pevný disk je pre zápis a čítanie dát nepoužitelný, pretože s neho musí byť odstránená elektronika a vyrezaná diera do kovového obalu čo má za následok zničenie diskovej oblasti pretože porušíš vákuovú schránku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
na základe tohto popisu ti nie je možné ani na jednu z otázok ktoré si dal odpovedať a nechcú sa mi momentálne vyzvedať detaily ktoré by tvoj problém nejak konkretizovali, každopádne na základe tohto by ti asi nevedel poradiť nikto aj keby sa mu chcelo.
tak ale hľadala by som niečo, čím to vypnem asi spôsobom:
ctrl alt del - správca úloh - záložka procesy
aplikácie môžeš mať vypnuté všetky, ale v tých procesoch je toho vždy mrte (ale ber to s rezervou ako radu od blondíny
..kvak..
Ten Scrobber nevidno medzi aplikaciami ked das ctrl+alt+del takze moze hrat aj ked tam vsetko povypinas...toto jedine ma napadlo...inak nemam šajnu...
Dosácke hry používali hlavne Speaker na interpretáciu zvuku. Pevný disk nemôžeš použiť ako Speaker lebo signál do pevného disku (harddisku) ide v digitálnej forme pri čom bežná zvukovka používa analógový signál a každý speaker vie zahrať kombinácie 16 analógovích tónov takže mi netvrď že tvoj kamarát používal harddisk alebo procák ako reprák .
A nesnaž sa ma presvedčiť o opaku, viem o čom hovorím
Ďalšia vec pevný disk ti bez úprav nebude vydávať iný zvuk ako vrčanie pri čítaní/zapisovaní.
To že pošleš signál z veže do pevného disku a ten ti bude hrať nieje nič iné ako vyslanie úplne bežného analógového signálu určeného na reproduktor do elektromagnetu v pevnom disku, ten rozkmitá čítaciu hlavu podľa intenzity signálu a ty počuješ zvuk čo sa podobá na to čo si si prehral na veži. Takýto pevný disk je pre zápis a čítanie dát nepoužitelný, pretože s neho musí byť odstránená elektronika a vyrezaná diera do kovového obalu čo má za následok zničenie diskovej oblasti pretože porušíš vákuovú schránku.