Hmm.... Pred niekoľkými rokmi som ešte s našimi v pohode vychádzala. Len pred nejakými 4-5 rokmi sa všetko zmenilo. A ani neviem prečo, no myslím si, že odkedy sa mi narodil brat. S mamou sa nedá ani normálne rozprávať, vždy do seba skočíme. So sestrou sa
jedine sa s mamou porozprávať..normálne jej povedz, že keď sa jej nepáči, že ťa má tak nech ťa radšej vyhodí z domu alebo nech sa začne správať ako normálna mama a nie uprednostňovať sestru s bratom...aj keĎ chápem..mne sa ľahko píše..povedať to žene čo ťa porodila bude o dosť ťažšie..
Hlavne to vydrž a určite neodchádzaj z domu. Skús to vydržať aspoň kým si spravíš strednú. A ked je to také zlé tak sa snaž všetkých ignorovať a nič nevrav bo to dopadne ešte horšie. Treba mať veľmi veľa trpezlivosti. (Mám s tým skúsenosti).
Ja si tiež myslím,že rozhovor je najlepší nápad,aj keď by si mala poriadne prehodnotiť ako začneš a v akom duchu sa bude unášať tá konverzácia..snaž sa o to,aby nevyostrila do hádky...
Musíš to len ďalej vydržať, byť slušná a najme POSLÚCHAŤ! Neboj sa, aj keď sa to teraz možno nezdá, ale mamina si tvoje správanie všíma a pamätá... a takisto ten rozhovor.. úprimný a najme pokojný - počúvaj maminu a hovor pokojne, za žiadnych okolností nezvyšuj hlas!
Je hrozne ťažké poradiť ti, keď vieme iba tú tvoju verziu a iba ten tvoj pohľad na danú vec... Tvoja mama by to asi povedala inak, že?...
Súhlasím ale, že základ je komunikácia. Choď za maminou a povedz jej, že sa s ňou chceš porozprávať, povedz jej o svojich pocitoch, dojmoch, povedz jej čo ťa trápi, prečo si nešťastná, čo chceš aby sa zmenilo... Hlavne buď úprimná. Myslím, že to pomôže..
No ja som mavala kedysi podobny problem... a vieš ako som to riešila?? ked mama do mna zacala hukať a bola furt nervozna, tak som ju jednoducho ignorovala... ked som zistila, že vadiť sa s nou nema najmenší vyznam tak som sa nato vykašlala... bud sme sa chvílu rozpravali normalne alebo ked sa začinala hadať tak som sa robila že ju nevidim, nepočujem...a pomohlo celkom, lebo zistila že ked sa chce vadiť tak nema s kym, pretože vždy som tu bola ja do ktorej si mohla hocikedy kopnuť.. ale zmenilo sa to, skus to aj ty... zahryzni si do jazyka a ked vidis že je zle, radšej bud ticho a ona sa začne z toho nudiť, uvidiš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Súhlasím ale, že základ je komunikácia. Choď za maminou a povedz jej, že sa s ňou chceš porozprávať, povedz jej o svojich pocitoch, dojmoch, povedz jej čo ťa trápi, prečo si nešťastná, čo chceš aby sa zmenilo... Hlavne buď úprimná. Myslím, že to pomôže..
Každopádne odchod z domu riešením nie je...