mám jedného kamaráta.vpiatok si na diskotéke trochu vypil a zbil jedného turka lebo začal nadávať na SVK a vyhrážať sa.Udrel ho a turek teraz leží v bezvedomí v nemocnici.dnes šiel ten kamarát na políciu,mal tam prísť na ôsmu.neozval sa mi a ja sa bojím,ž
@Bibla netusim neni som pravnik a po druhe este sa neprebral, takze to moze byt klasifikovane ako ublizenie na zdravy s nasledkom smrti (teda ak umrie). A mam pocit, ze horna hranica je tam niekde okolo 10 rokov.
@13 nemam ani sajny ako som povedal do trestneho prava sa nevyznam, ale za ublizenie z nedbanlivosti moze byt pokial viem pol roka az 6 rokov (pripadne penazna pokuta). V tomto pripade nejde o ublizenie z nedbanlivosti, takze ak plati tych 6 rokov, tak pri tomto moze byt horna hranica takych 8, ale to fakt strielam len tak od brucha. Kazdopadne chalan ma problem a dost velky.
@Bibla podla mna najnizsi mozny trest v tomto pripade je podmienka + mozno nejake financne odskodnenie (asi zalezi od nasledkov). Inak je aj ta basa dost realna, kedze je stale v bezvedomi.. Ale to sa skor pytaj niekde na strankach ako poradna.sk tam je viac fundovanych ludi, nez na teen portaly
@Bibla skor sa priprav na to, ze nie. Pri bitkach s takymito nasledkami sa podmienky davaju minimalne, ak sa vobec davaju. Ale hovorim radsej sa spytaj niekoho fundovaneho, aby si si bola ista co ho moze cakat.
v cele predbezneho zadrzania alebo vo vysetrovacej cele ta mozu drzat na 48 hodin. potom to uz zalezi len na tom, ci bude vznesena obzaloba na tvojho kamarata. ja by som povedal ze hej, kedze je v nemocnici, a to bude skor uz tazke ublizenie na zdravi. zavisiet to bude aj na tom zbitom a celkovom stave...takze drzim palce.
Momentálne môže byť maximálne vo vyšetrovacej väzbe. Ale radšej by som si to išiel overiť, či sa na tú políciu vôbec dostavil. Turci sú Turci a mohli si ho kľudne niekde počkať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Viem, že kamarát raz dobil cigána skoro na smrť a dostal ročnú podmienku čiže skoro nič