Dobrý deň, rozmýšľam o tom že by som si kúpil nejaký profesionálnejší fotoaparát ale vôbec sa v takýchto veciach nevyznám a tak to nechcem uponáhľať. Vždy sa mi páčili veľké rozhľady na mestá alebo krajiny, výhľady a podobné veci a vždy som si to chcel od
Keďže sa vyznáme obaja rovnako, tak ti moc neporadím Popozeraj rôzne recenzie na heureke a inde. Prajem veľa šťastia v hľadaní. » digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/...
na vyhlady mesta, krajinky by bol vhodny sirokouhly objektiv, mozem aj konkretne doporucit samyang 14mm to je jeden z najlacnejsich teda nie az tak lacnych ale po kvalitativnej stranke je na tom vyborne, aj ked ho nemam osobne ale fotil som s nim, a co sa tyka tela tak to je prakticky na tebe, vacsiu ulohu zohrava prave ten objektiv cize nanho sa pri kupe zameraj a kup si osobitne telo a sklo. Sice za 500e by si asi nekupil takto na skladacku, popripade kup setak, aj s nim sa daju robit pekne fotky, a okrem toho technika nie je vsetko a v pripade ze by ta to fotenie chytilo tak potom si dokupis lepsi objektiv
na tele fotaku skoro vobec nezalezi ... tebe uplne staci taky nikon 3100 pripadne 3200 len novsi model ale daky extra rozdiel v tom nebude .... no a treba investovat do objektivu ....a to mas povedane v komente nado mnou
teraz som kdesi videl akciu, nikon d3200 samizdá okolo 350€ alebo tak nejak a dva objektívy k tomu, low-end nikony sú lepšie potom prípadne canon ale tam lepšie priplatiť
vieš čo, ja som veeeľmi dlho premýšľala, že si kúpim zrkadlovku a bla bla..ale začala som radšej s polozrkadlovkou, alebo ako by som nazvala - mám Sony alpha nex-3n ..akože úplná spokojnosť na začiatok!!
objektív je vymeniteľný, obrazovka sa dá natočiť tak, že keď sa chceš s niekým odfotiť, tak sa v nej vidíte - a plus má niektoré funkcie ako zrkadlovka..čiže vieš si na nej čokoľvek nastaviť + videá sú HD (ale moc nenatáčam, aj keď som veľmi chcela )..áá proste naozaj ho odporúčam - len naozaj na vydarenú fotku treba používať nielen automatické nastavenia ale aj to trochu ponastavovať.. ale veľmi rýchlo sa to naučíš.
+ cena je naozaj veľmi porovnateľná s výkonom
a foťák ako taký vôbec nie je ťažký!! lebo zasa s veľkou zrkadlovkou som si nevedela predstaviť sa všade trepkať - na to si ešte počkám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
objektív je vymeniteľný, obrazovka sa dá natočiť tak, že keď sa chceš s niekým odfotiť, tak sa v nej vidíte - a plus má niektoré funkcie ako zrkadlovka..čiže vieš si na nej čokoľvek nastaviť + videá sú HD (ale moc nenatáčam, aj keď som veľmi chcela )..áá proste naozaj ho odporúčam - len naozaj na vydarenú fotku treba používať nielen automatické nastavenia ale aj to trochu ponastavovať.. ale veľmi rýchlo sa to naučíš.
+ cena je naozaj veľmi porovnateľná s výkonom
a foťák ako taký vôbec nie je ťažký!! lebo zasa s veľkou zrkadlovkou som si nevedela predstaviť sa všade trepkať - na to si ešte počkám
napr. ukážka nejakých fotiek: