Zatiaľ som rozmýšľala nad Sofiou, Faustínou a vlastne nad všetkými a brat mi vnukol meno Dorota (asi len tak zo srandy), ale mne sa to celkom zapáčilo, sestra si dáva Mária Magdaléna, takže to nechcem
Birmovné meno si nemáš vyberať podľa toho, ako pekne zneje.
Svätica, podľa ktorej sa dáš pomenovať, sa stáva tvojou patrónkou, teba by Ti mala byť osobne sympatická a v jej živote by malo byť niečo, čo by si chcela napodobňovať.
Preto ak necítiš túžbu pomáhať biednym, nedáš si meno Alžbeta, a ak nemáš zvláštnu úctu k Božiemu milosrdenstvu, načo Ti bude meno Faustína?
Najprv si zisti čo to o tej svätici, ktorej meno si chceš dať. Vieš, ten svätec by ťa mal osloviť. Nemala by si si dávať meno, len podľa toho, že sa mi páči, alebo to dobre zneje. Napr. si checkni Giannu Beretu Mollovú...obetovala život pre svoje dieťa...mňa ona vážne dojala.
mám úplne maximálne v piči, či nejaká svätica/nesvätica urobila nejaký veľký medzník v dejinách kresťanstva a podľa nej by som sa mala inšpirovať a vybrať si to meno. Vyberiem si proste to, ktoré sa mi páči a čo robila, či je mi podobná a bla, bla .. to je mi absolútne jedno sama sa inak čudujem prečo tam idem
Najskor si nieco o danej svatej zisit a vyber si podla takej,kora ta zaujme svojim zivotom,konanim,proste tak torchu si vyber meno neikeoho,kto ti je v niecom vzorom,prikladom,na kom sa ti nieco velmi paci.
Ja som rozmýšľala nad Mária (sv. Mária Goretti), Katarína (sv. Katarína Labouré) a Faustína (sv. Faustína Kowalská). Najviac by som brala asi Máriu, ale to má skoro každý, tak teraz neviem :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
A uz vobec neviem preto, ze ten svaty by sa mal vlastnostami podobat na mna :/ taky nie je !
Inak Sofia znamena mudrost a je to celkom pekne meno..
Ja by som si dala radsej nejake normalne ktore by sa mi aj hodilo.. co poradis ku menu martina?
asi si dam Klaru nakoniec...idem do kostola kym som rozhodnuta
dik vsetkym
KUNIKUNDA!
Svätica, podľa ktorej sa dáš pomenovať, sa stáva tvojou patrónkou, teba by Ti mala byť osobne sympatická a v jej živote by malo byť niečo, čo by si chcela napodobňovať.
Preto ak necítiš túžbu pomáhať biednym, nedáš si meno Alžbeta, a ak nemáš zvláštnu úctu k Božiemu milosrdenstvu, načo Ti bude meno Faustína?