Poradte mi niečo na uskladnenie súborov z pc, je vhodný nejaký disk, cd, alebo usb ?
Ahoj, ľudia. Čo využívate na uskladnenie súborov okrem mobilu a počítačov/notebookov mám v PC už veľmi málo miesta a stále v nom to miesto len ubúda potrebovala by som nejaké riešenie kde uskladním fotografie, videa, súbory, filmy aby som mohla uvolniť pa
lacne disky su najvacsi odpad a zivotnost externych diskoch sa pohybuje momentalne v priemere 3 roky s poruchovostou okolo 10%, ak su to dolezite dokumenty, jednoznacne najlepsie su kvalitne DVD / USB a odlozit ich do suflika. DVD je stale jedine medium s garantovanou zivotnostou dat 100+ rokov (ak si ho nedoskriabes), co sa o externych diskoch neda povedat
@erjedna Chceš mi povedať že životnosť externých diskov je obmedzená ? na pár rokov, tak je to aj so spotrebičmi žeby už aj takéto externé disky ?. CD je dosť krehké a lahko sa dá zničiť, usb zase malé a často prenášané to sa dá lahko stratiť.
ked ho neprenasas hore dole ale mas ho v suflilu a prilezitostne ho vyberies pre zalohu dat, nevidim jediny dovod, preco by mal po dvoch rokoch zomriet
cd/dvd/usb (?.) potrebujes vela ks, cim viac kusov, tym vacsia sanca ze to postracas (hoci len v jednej miestnosti, ja mam v izbe ciernu dieru na usbcka, prisahambohu ze z 5 alebo 6 mam jedno a ostatne netusim kde v riti su, a to isto neopustili miestnost)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Pohľadaj si externé disk na bazoši, určite sa ti neoplati kupovať nový externý disk za cca 60eur.
Držím palce pri výbere správneho ext.disku, aj keď je to v podstate jedno aký.
Ak toho máš veľa a chceš zálohovať, externý disk .... ak toho nemáš veľa (menej ako 64G tak USB kľúč....
Ak to nie sú osobné veci - Cloud (Google Drive, OneDrive a pod.)
Optické média (CD/DVD/Blue-Ray) nie ...
» www.google.sk/url?sa=i&rct=j&...
ked ho neprenasas hore dole ale mas ho v suflilu a prilezitostne ho vyberies pre zalohu dat, nevidim jediny dovod, preco by mal po dvoch rokoch zomriet
cd/dvd/usb (?.) potrebujes vela ks, cim viac kusov, tym vacsia sanca ze to postracas (hoci len v jednej miestnosti, ja mam v izbe ciernu dieru na usbcka, prisahambohu ze z 5 alebo 6 mam jedno a ostatne netusim kde v riti su, a to isto neopustili miestnost)
a sú externé disky vhodné aj na častejšie používanie ? často pripájať k pc a niečo tam presúvať a pod ?
a nepouzivam ho zas tak casto, vlastne som ho pouzila len raz.... a aj to az PO tom ako mi umrel stary pocitac
takze ja som profi zalohovac.....
alebo alternatíva je sú 2 disky v RAID režime ... (ale spomaluje to PC)