Ahoj,tak stojím pred jednou dôležitou otázkou,podávam prihlášku na školu,otázkou je,však či mám ísť na 3ročnú alebo 4ročnú? Chcem ísť do Liverpoolu hneď ako ukončím strednú školu,mám tam otca.Určite by mi pohol,samozrejme bývanie by som tam už mala takže
Niektorí ľudia majú problém si nájsť robotu aj s výškou, niektorí si v pohode nájdu aj bez maturity Ale neviem, bez maturity by som ja osobne nechcela byť
to ze slovensku maturitu neuznavaju v zahranici je hlupost, mozno jedneho dna budes chciet dosiahnut v zivote nieco viac, ako post casnicky, a veruze bez maturity to tak lahko nepojde...skoro vsade pozaduju minimalne stredoskolske ukocene maturitou...a potom si ju budes musiet este na stare kolena dorabat, co bude omnoho horsie, ked uz vsetko budes mat zabudnute, a odznova sa ucit...radsej teraz
sak pockaj ked ti daju nastupny 2 evri/6 libier v hrubom a vyssie nepojdes, ked sa budes stazovat tak oni budu mat polku vychodnej europy pripravenu zo dna na den makat ako fretky
Ok, skúsim to takto: Čašníčka v Anglicku si zarobí o dosť viac ako čašníčka na Slovensku. Ale stále je to IBA čašníčka. 8-12 hodín denne na nohách Ti dlhodobo na zdraví nepridá. Okrem toho sa porozprávame o možnostiach uplatnenia, až budeš mať 40 rokov a dve dospievajúce deti.
@ink a predstav si, ze su casnici pracujuci aj po 30tke, aj s detmi a rodinou. Napriklad moj dedko bol casnik 40 rokov, a bol velmi dobry, a ekvivalentne k tomu aj ohodnoteny.
Ak bude mat baba hotelovku, tak bude mat skvelu prax na zaciatok a casnicky s takou skolou maju aj vyssie platy, nez casnici 'z ulice' a mala by toho vediet viac. Nie vsetci si totiz myslia, ze vysoka skola je jedina cesta k dobremu zivotu.
Inak, z tvojich prispevkov mam dost casto pocit, ze vsetci by mali studovat IT ale bohuzial, nie vsetci na to maju hlavu, a navyse, niekto musi vsetkych tych itckarov aj obsluhovat v restike
@transplantovana No, ja som tým skôr chcel povedať, že si má urobiť tú maturitu. Potom čiste teoreticky nemusí na celý život skončiť ako čašníčka. Predpokladám, že s maturou má väčšiu šancu napr. na kariérny postup. (teda, neviem, ako to chodí v tejto oblasti)
Vysoká škola nemusí byť cesta k dobrému životu. Je to asi dosť dané určitou mojou otrávenosťou z tých večných komentárov: Prečo mám takú malú mzdu? Prečo musím robiť čo ma nebaví? Vieš, aké je hrozné, robiť takúto prácu? No tak, keď nechcem ľuďom povedať, že s tým nič nenarobia, skúsim im aspoň poradiť, aby sa šli vzdelávať.
A čo sa týka mojej preferencie IT - tiež odporúčam odbory, ktoré majú dobré uplatnenie. Ak už sa niekto pýta na školu, nebudem mu radiť andragogiku, s ktorou má šancu uplatnenia tak nula nula nič. To už fakt nemusí študovať, lebo to potom vytvára ďalší typ výroku ktorý neznášam a síce: "Mám vysokú školu a nemôžem nájsť prácu!" Prípadne: "Študoval(a) som 5 rokov na výške a prečo robím za 400€??"
Určite sú aj najlepší z odboru na sekundárnom trhu práce (Tvoj dedko) ale reálne, koľko takých je? A to potom musíš aj na miesto, kde si toho vážia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
prečo?.. LEBO!
a k teme: urcite ten jeden rok obetuj, skola je pohoda tak naco si ju skracovat
Dúfam, že je jasné, čo som tým chcel povedať.
Ak bude mat baba hotelovku, tak bude mat skvelu prax na zaciatok a casnicky s takou skolou maju aj vyssie platy, nez casnici 'z ulice' a mala by toho vediet viac. Nie vsetci si totiz myslia, ze vysoka skola je jedina cesta k dobremu zivotu.
Inak, z tvojich prispevkov mam dost casto pocit, ze vsetci by mali studovat IT ale bohuzial, nie vsetci na to maju hlavu, a navyse, niekto musi vsetkych tych itckarov aj obsluhovat v restike
Vysoká škola nemusí byť cesta k dobrému životu. Je to asi dosť dané určitou mojou otrávenosťou z tých večných komentárov: Prečo mám takú malú mzdu? Prečo musím robiť čo ma nebaví? Vieš, aké je hrozné, robiť takúto prácu? No tak, keď nechcem ľuďom povedať, že s tým nič nenarobia, skúsim im aspoň poradiť, aby sa šli vzdelávať.
A čo sa týka mojej preferencie IT - tiež odporúčam odbory, ktoré majú dobré uplatnenie. Ak už sa niekto pýta na školu, nebudem mu radiť andragogiku, s ktorou má šancu uplatnenia tak nula nula nič. To už fakt nemusí študovať, lebo to potom vytvára ďalší typ výroku ktorý neznášam a síce: "Mám vysokú školu a nemôžem nájsť prácu!" Prípadne: "Študoval(a) som 5 rokov na výške a prečo robím za 400€??"
Určite sú aj najlepší z odboru na sekundárnom trhu práce (Tvoj dedko) ale reálne, koľko takých je? A to potom musíš aj na miesto, kde si toho vážia...