Chcel by som sa opytať či ma niekto skusenosti s jazykovymi certifikatmi hlavne čo sa tyka francuzskeho jazyka...teda skušky typu delf a dalf prip. nejake iné. Ak ano dajte vedieť kde sa to robi ako , či Vam to nejako pomohlo. a z čoho sa učíte a či je n
Naša škola má tento projekt, a celý rok sa s francúzskym lektorom pripravujeme 2 hodiny na skúšku, ktorá býva pri úrovni A1 a A2 v júni a B1 a B2 v januári. Ja som robil tento rok už B1 a dalo sa to spraviť, francúzštinu sa učím 4. rok.
Každá skúška pozostáva zo 4 častí,
Compréhension ecoute
Compréhension écrite
Production écrite
Production orale
čiže, porozumenie ústne (vypočutie nahrávky, vypĺňanie testu), porozumenie písomné, napísať krátky list, email a pod. (počet slov podľa úrovne), a potom rozhovor s lektorom, ten sa skladá z troch častí, ale to tiež podľa úrovne.
Ja som robila vo Francúzskej aliancii DELF B2 minulý týždeň, ale ešte stále neviem výsledok, vrr...
Ak by si sa chcel prihlásiť na takú skúšku, určite si zaobstaraj tie testovacie knihy (DELF A1,A2,B1,B2, DALF C1, C2 - podľa toho, akú úroveň si zvolíš) , pretože testy sú veľmi podobné... Odporúčam pozerať čo najviac francúzskych filmov, TV, počúvať na nete francúzske rádia a rôzne odposluchy . Čítať francúzske časopisy typu l´Amitié , Ca m´intéresse
Ako pozerám, si z BB takže tam máte takisto Alliance française , tam tú skúšku môžeš urobiť, existuje aj špeciálny prípravný kurz, alebo sa môžeš učiť ako samouk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Každá skúška pozostáva zo 4 častí,
Compréhension ecoute
Compréhension écrite
Production écrite
Production orale
čiže, porozumenie ústne (vypočutie nahrávky, vypĺňanie testu), porozumenie písomné, napísať krátky list, email a pod. (počet slov podľa úrovne), a potom rozhovor s lektorom, ten sa skladá z troch častí, ale to tiež podľa úrovne.
Ak máš ešte nejaké otázky, spýtaj sa
Ak by si sa chcel prihlásiť na takú skúšku, určite si zaobstaraj tie testovacie knihy (DELF A1,A2,B1,B2, DALF C1, C2 - podľa toho, akú úroveň si zvolíš) , pretože testy sú veľmi podobné... Odporúčam pozerať čo najviac francúzskych filmov, TV, počúvať na nete francúzske rádia a rôzne odposluchy . Čítať francúzske časopisy typu l´Amitié , Ca m´intéresse
Ako pozerám, si z BB takže tam máte takisto Alliance française , tam tú skúšku môžeš urobiť, existuje aj špeciálny prípravný kurz, alebo sa môžeš učiť ako samouk.
Ostatné už bolo spomenuté predomnou .
ako pre toho kto sa učí tak pohoda
ale pre toho kto nie je to ťažké