Ahojte. Toto bude trocha psychologickejšia téma ale ... Vôbec už nechcem chodiť spať pretože mám pocit že deň mi utiekol ako voda. Chodím spať o cca 3 ráno a vstanem o 5 aby som nezmeškala a nepremárnila deň. O 2 dni idem do školy a to ma viac demotivuje
- nemám rada prázdniny pretože počas nich sa cítim uvoľnene a slobodne a potom, keď mám isť do školy, radšej by som sa podrezala aby som tam nešla. Mavam dosť často depky - životné problémy 14 ročného dievčaťa.. . Zdravotne niesom na tom najlepšie a už mi začina byť jedno či žijem alebo nie. Je mi jedno koľko tabletiek do mňa narvú. Je mi jedno koľko sračiek do mňa napchaju. Cely život je mi teraz už u kolien a každym dňom som viac deprimovaná. Rodičia stále len spia a ležia pre telkou. S kamoškami som sa pohadala.. Najlepšie mi je keď som sama alebo z rodinou pretože nemám pocit že ma osudzujú.
@dumbledore práve to, že nič. Sem tam si zajdem sa poprechádzať, ale nemám čo robiť. Minulý rok som bola na tom psychicky veľmi zle. Videla som duchov a rôzne veci... Bolo to už na psychiatriu
berieš lieky?
No chápem, že nechceš stratiť deň, no pokiaľ nemáš čo robiť, radšej spi. nielenže budeš po spánku silnejšia, ale aspoň sa nebudeš toľko trápiť. Ak nemôžeš aj tak spať, jednoducho si čítaj knihu, píš si denník, alebo sa hraj hru na pc. Však je toľko vecí. Nikoho nezaujíma nejaký zlý stav 14-ročného dievčaťa. A v rodičoch nie vždy nájdeš oporu, lebo to nemusia pochopiť. Ak nemáš dobré vzťahy, tak si skús čítať nejakú knihu o tom, ale nenúť sa byť zrazu iný človek. Jednoducho prijímaj veci tak ako sa ti to páči, no nevynechávaj učenie, škola je len povinnosť. Ja som sa tiež tak cítil, keď bolo po prázdninách, a potom keď som pracoval som bol rád, že som v robote, lebo doma bola strašná nuda, no na druhú stranu v robote som musel makať. Jednoducho spoločnosť ťa robí lepšou. Nevzdávaj sa kontaktu s priateľkami. Ak nevychádzate, nájdi si nové. Choď jednoducho medzi ľudí, zaujímaj sa o dianie okolo seba. Depresia sa nedá tak ľahko zrušiť, na to treba zmeniť myslenie.
@safrica1670 ber to z tej lepšej stranky, ked budeš chodit do roboty tak možeš mat aj dve zamestnania a budeš mat super prijem mne sa nechce chodit ani do jednej prace
skús sa niečím cez deň zamestnať, aby si si po jeho konci mohla povedať, že si niečo spravila. pretože takto máš pocit, že si celý deň len preflákala. keby niečo vyrábaš, alebo športuješ, alebo robíš niečo, kde vidíš výsledky, tak si môžeš večer povedať, že si toho stihla za deň veľa, a aj sa pozrieť na výsledky svojej práce.
no to je celkom divne ze radsej nespis aby si nepremarnila den a pritom vlastne nemas co robit ale kazdopadne lepsie nez snazit sa prespat z dna co najviac casu a ledva sa prinutit k inemu, to vyzera ze mas aspon nejaku motivaciu zit a byt aktivna. ale ked vravis ze si mala aj halucinacie ci co vlastne, mozno mas aj nejaku schizu, navstevou psychologa podla mna nic nepokazis - uz ked nad tym rozmyslas ze by si ho mozno potrebovala znamena ze chces aby ti niekto pomohol. vsak on uz bude vediet lepsie nez my ci potrebujes aj doktora a lieky, alebo to vyriesi vyrozpravanie sa.
Neboj sa, to prejde. Aj mne jebalo ked som mala 14 rokov a nezostalo to len pri psychologovi
Zacni nieco robit, najlepsie nieco fyzicky narocne a uvidis ako budes chrapat uz o deviatej.
Aj aj mám podobné stavy a to som už dospelá .Ráno radšej skôr vstanem,aby som nepremárnila čas.A strašne mi vadi,že ten čas celkovo rýchlo ubieha,že strácam čas nič nerobením.Preto skús cez deň robiť niečo čo by ta naplnilo a večer ked pôjdeš spať tak si povieš,že ten čas ktorý si dnes stravila nebol zbytočný.Najlepšie by bolo keby si mala priateľa,a uvedomovala by si si,že máš pre koho žiť ten deň.
to je ten prípad o čom tu stále píšem, máš zlý príklad, tvojich rodičov by som zasranou metlou vypral spred tej telky a nakopal riadne do riti, na čo si im vlastne, na čo ťa chceli ...
takto ničiť život dieťaťu...
prvé čo urob, choď za tými kamoškami a udobrí sa...
koruna ti z hlavy nespadne, uvedom si jedno, že ty potrebuješ lásku, niekoho kto ťa pochopí, poláska, pomôže, dá radu, ale aj pokarhá ak si niečo zle zrobila, ...
rodičia sa na teba vysrali, buď preto ty aktívna a hľadaj...
u nás kresťanov sa tomu povie. Kde je vôľa je i cesta...
a ty tu cestu musíš nájsť, ináč zle dopadneš, rob a nečakaj na zázrak...
@zajkousko on pil vždy ale asi od mojich 12 rokov začal extrémne... no, nie až tak extrémne ale... všetko je tak ako vždy nič sa nestalo (jedine ak jeho osobný život)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
No chápem, že nechceš stratiť deň, no pokiaľ nemáš čo robiť, radšej spi. nielenže budeš po spánku silnejšia, ale aspoň sa nebudeš toľko trápiť. Ak nemôžeš aj tak spať, jednoducho si čítaj knihu, píš si denník, alebo sa hraj hru na pc. Však je toľko vecí. Nikoho nezaujíma nejaký zlý stav 14-ročného dievčaťa. A v rodičoch nie vždy nájdeš oporu, lebo to nemusia pochopiť. Ak nemáš dobré vzťahy, tak si skús čítať nejakú knihu o tom, ale nenúť sa byť zrazu iný človek. Jednoducho prijímaj veci tak ako sa ti to páči, no nevynechávaj učenie, škola je len povinnosť. Ja som sa tiež tak cítil, keď bolo po prázdninách, a potom keď som pracoval som bol rád, že som v robote, lebo doma bola strašná nuda, no na druhú stranu v robote som musel makať. Jednoducho spoločnosť ťa robí lepšou. Nevzdávaj sa kontaktu s priateľkami. Ak nevychádzate, nájdi si nové. Choď jednoducho medzi ľudí, zaujímaj sa o dianie okolo seba. Depresia sa nedá tak ľahko zrušiť, na to treba zmeniť myslenie.
Zacni nieco robit, najlepsie nieco fyzicky narocne a uvidis ako budes chrapat uz o deviatej.
takto ničiť život dieťaťu...
prvé čo urob, choď za tými kamoškami a udobrí sa...
koruna ti z hlavy nespadne, uvedom si jedno, že ty potrebuješ lásku, niekoho kto ťa pochopí, poláska, pomôže, dá radu, ale aj pokarhá ak si niečo zle zrobila, ...
rodičia sa na teba vysrali, buď preto ty aktívna a hľadaj...
u nás kresťanov sa tomu povie. Kde je vôľa je i cesta...
a ty tu cestu musíš nájsť, ináč zle dopadneš, rob a nečakaj na zázrak...
držím ti palce moja drahá
hm, veď to, otec rodiny sa vzdal
čo sa mu stalo, aka bola príčina, že začal piť, vyhodili ho z práce, či kamaráti?