Hlistu ani neplanujem pouzivat, v robote ju mam a staci mi tam bohate...XP dozivotne inak Win 7 co teraz bude, resp vysla beta verzia, tak su na to pozitivne ihlasy po testoch, takze predpokladam, ze to bude nasledujuci nastupca XPcka...a ne V(hl)ista
Vista je paskvil vyrobený z núdze. Síce má nejaké rozumné inovácie, ale je ich málo a stoja na strašne zlom jadre. Pre mňa nepoužiteľnom. Už aby bol vonku Windows 7.
Vista jak Xp akurát Vista je náročnejší na Hardwer ale zato mi nepadá a fičí rýchlejší než Xp Sem s nou spokojný pre jistotu mám aj Xp na booku. Co mi nejde v Jehoviste to mi ide Xp a naopak enem na tú 7 sem zvedavý ževraj nic nové okrem grafiky a pár funkcií
Jeho-vistu som ešte nevyskúšal ale zato windows 7 už áno - ale len beta verziu - a čo sa nestalo - fungoval asi tri dni a potom som tam niečo pošteloval a systém spadol - sformátoval som disk ktorý som si pre to vyhradil a zasa frčím na Fedore
skusal som ju, i ked nechcene (bola v nb ked som ho kupil) no je to otras... akoze nemam rad ani jeden win, a ani jeden podla mna nie je v poriadku, ale o viste to priznali aj jej tvorcovia co bolo aj dovodom preco tak rychlo prichadza na trh win 7 ...u nas v skole na prednaske by ti to pan Sobota vysvetlil strucne jednym slovom... "unix"
@5 a co take robis, ze je pre teba jadro visty nepouzitelne?
Inak mam vistu a som spokojny, samozrejme ked vyde stable verzia win 7, tak okamzite kupujem. Mal som moznost ju vidiet na vlastne oci ako funguje a bol som milo prekvapeny. Este viacej "skla" v oknach ako u visty, krajsi a pouzitelnejsi panel a hlavne velmi nizke HW poziadavky.
Windows Vista mala tak silný hipe, že málo ktorý produkt taký má. Pritom sa uchytila len celkovo vlažne, predaje Visty sú akurát tak úzko speté s predajom notebookov, kde sa umelo už nevytvárajú ovládače pre iné systémy (XP). Čo je však sranda, IBM, Intel vnútorne Vistu preskočil, taktiež výrobcovia netbookov s Vistou nepočítajú, takže MS urguje Win7, keďže XP je systém, ktorý už tu nemá čo robiť. Windows 7 beta 1 je už teraz rýchlejší/vykonnejší a viac zameraný na user experience PS: všetky otravné hlášky sa dajú vipnúť priamo v jednotnom nastavení, z čoho som osobne happy i já. UVAC už toľko nepičuje, len jemne oznamuje najnutnejšie. Celkovo, Win7 GO!
Ale nič to nemení na fakte, že je to len obyčajný windows...
ešte niečo, konečne prvý systém od Microsoftu, ktorý je optimalizovaný už i na beh pod virtualizáciou, hrám sa cez VMware Fusion s 64bit verziou priamo pod bežiacim Mac OS X a je to pre túto funkčnosť optimalizovanejšie dokonca než XP
UAC sa da vypnut aj vo viste, argumentovat tym, ze je to otravne a nejde sa toho zbavit je dost od veci. Staci len vediet co kde treba stlacit. Tak isto ako nemoze windowsak argumentovat, ze v linuxe je na picu to a to, len preto, ze sa s tym este nestretol.
inac vista nieje nova........ windows 7 je novy OS ... ale to je v podstate alternativa xD no nic..... vista je uplne peckova som veeeeeeeelmi spokoja...
mam original a nechcem menit xD aspon chvilu nie xD
Z dôvodov už spomínaných - že na nové notebooky schválne nevyrábajú ovládače na xp - som bola nútená na nový notebook nasadiť vistu...
Prvých niekoľko dní som to zvládala v pohode (ešte príliš pretrvávalo nadšenie zo samotného notebooku)
Momentálne riešim, prečo mi raz za čas úplne odíde klávesnica - proste odíde, vrátane tlačidla na zapínanie/vypínanie, jediné čo reaguje je myš - pokus vypnúť to normálne, kliknutím na "vypnúť" skončil tým, že sa to celé zaseklo... čiže upodozrievam práve tento OS. Ďalšia vec sú tie tabuľky - áno, časť tabuliek sa mi už podarilo odstrániť, ale stále sú veci ktoré musím snáď stokrát odklikávať že ich naozaj chcem spustiť...
A tretia vec čo ma tu fakt rozčuľuje - ako sa môže jeden operačný systém roztiahnuť na viac než 20GB??? nechala som mu voľnú partíciu s 25GB, asi 2,5GB zabrali ovládače a podobné somarinky a momentálne mi počítač hlási že na disku C má voľných len katastrofických asi 800MB... (Netuším kde som spravila chybu že sa toto stalo, ale nepáči sa mi to...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
len neviem presne kde teraz mam XP takze.... a naspamata uz neviem....
Inak mam vistu a som spokojny, samozrejme ked vyde stable verzia win 7, tak okamzite kupujem. Mal som moznost ju vidiet na vlastne oci ako funguje a bol som milo prekvapeny. Este viacej "skla" v oknach ako u visty, krajsi a pouzitelnejsi panel a hlavne velmi nizke HW poziadavky.
Ale nič to nemení na fakte, že je to len obyčajný windows...
mam original a nechcem menit xD aspon chvilu nie xD
Prvých niekoľko dní som to zvládala v pohode (ešte príliš pretrvávalo nadšenie zo samotného notebooku)
Momentálne riešim, prečo mi raz za čas úplne odíde klávesnica - proste odíde, vrátane tlačidla na zapínanie/vypínanie, jediné čo reaguje je myš - pokus vypnúť to normálne, kliknutím na "vypnúť" skončil tým, že sa to celé zaseklo... čiže upodozrievam práve tento OS. Ďalšia vec sú tie tabuľky - áno, časť tabuliek sa mi už podarilo odstrániť, ale stále sú veci ktoré musím snáď stokrát odklikávať že ich naozaj chcem spustiť...
A tretia vec čo ma tu fakt rozčuľuje - ako sa môže jeden operačný systém roztiahnuť na viac než 20GB??? nechala som mu voľnú partíciu s 25GB, asi 2,5GB zabrali ovládače a podobné somarinky a momentálne mi počítač hlási že na disku C má voľných len katastrofických asi 800MB... (Netuším kde som spravila chybu že sa toto stalo, ale nepáči sa mi to...)