Ahojte. Momentálne praxujem a na zajtra potrebujem prezentáciu. V notebooku mám powerpoint 2010 (windows 8), lenže počítač, na ktorom potrebujem prezentáciu spustiť má ešte starý windows XP. Chcem sa spýtať - pôjde to vôbec spustiť?
a pre istotu si sprav aj jednu pdf verziu raz na jednej konferencii som prednasal a tam bola nainstalovana nejaka nie moc kompatibilna powerpoint verzia a bolo to cele rozhadzane.. a samozrejme som tam mal vela grafickych objektov tak to vyzeralo hrozne
@patrixo ugh...ja ako hlúpa blondýna absolútne netuším ako urobiť z toho pdf (antitalent na počítače a techniku), nenapísal by si mi prosím nejkaý easy postup ako na to?
@vevush153 A ten starý PC s WinXP má akú verziu MS Office?
Ak je tam Office 2010 alebo 2007 - môžeš to kludne nechať v *.pptx formáte
Ak je tam stary Office 2003, ulož to ako *.PPT.
Pokiaľ je tam LibreOffice/OpenOffice alebo iný "alternatívny" balik, nemusia sa všetky prvky a rozloženie dokumentu vyrobeného v MS Office zobraziť úplne správne (ale našťastie už je tá kompatibilita ďaleko lepšia ako kedysi).
Najlepšie to budeš mať, ak si to uložíš ako PDFko (teda pokiaľ v tej prezentácií nemáš hudbu a animovamé prvky) a nemusíš toto riešiť ... (predpokladám, že aspoň ten Adobe Reader alebo iný PDF "zobrazovač" tam nainštalovaný bude )
jezis ja som blb no zalezi na tom xp aka verzia power pointu je.. to si zisti a podla toho... ale uloz to pre istotu ako ppt verzia 2003 ci kolko a hadam to pojde
@1 "hlavne tam nedavaj nejake cacky macky ktore stary ppt nepodporuje"
Tie čačky mačky nech tam prosím nikto nedáva, aj keď má najmodernejšiu verziu Office. Ešte stále mám v pamäti prezentácie mojej bývalej SŠ spolužiačky, ktorá na každý kúsok textu použila animáciu, pri ktorej písmenka každého slova priskakovali po jednom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak je tam Office 2010 alebo 2007 - môžeš to kludne nechať v *.pptx formáte
Ak je tam stary Office 2003, ulož to ako *.PPT.
Pokiaľ je tam LibreOffice/OpenOffice alebo iný "alternatívny" balik, nemusia sa všetky prvky a rozloženie dokumentu vyrobeného v MS Office zobraziť úplne správne (ale našťastie už je tá kompatibilita ďaleko lepšia ako kedysi).
Najlepšie to budeš mať, ak si to uložíš ako PDFko (teda pokiaľ v tej prezentácií nemáš hudbu a animovamé prvky) a nemusíš toto riešiť ... (predpokladám, že aspoň ten Adobe Reader alebo iný PDF "zobrazovač" tam nainštalovaný bude )
Koniec hlásenia ...
Tie čačky mačky nech tam prosím nikto nedáva, aj keď má najmodernejšiu verziu Office. Ešte stále mám v pamäti prezentácie mojej bývalej SŠ spolužiačky, ktorá na každý kúsok textu použila animáciu, pri ktorej písmenka každého slova priskakovali po jednom.