Milovníci politiky, čo si myslíte o tom, že my, po krky v dlhoch, ideme požičiavať Grékom?
Osobne si myslím, že je vrchol naivity požičiavať niekomu, kto celé roky vidí svoju zhoršujúcu sa situáciu a pekne si počká na takmer krach a potom pro
ja si myslím, že je vrcholne trápne hovoriť o tom bez ohľadu na už prebehnuté procesy európskej integrácie.
presne na tomto princípe fungovala EÚ. pôžičky, fondy, vzájomná hospodárska a finančná pomoc na vytvorenie funkčnej a vyspelej únie, ktorá by hospodársky prosperovala.
Gréci už pôžičky mali, rovnako ako my, rozdeľovanie peňazí za účelom znovuoživenia ekonomiky krajiny.
a zhrnúť situáciu Grékov ako pôžitkárov, ktorí čakajú na krach? odporúčam zakladateľke odložiť nový čas a otvoriť nejakú štúdiu od Dinana.
Nie som milovnik politiky, ale toto si zvladne spocitat aj clovek, ako ja - ano, je to prinajmensom velmi hlupe. Ale co, potrebujeme dobre vztahy s ostatnymi, ze...
Je to sposob ako ostat nad hladinou. Priklad, zoberies si pozicku 1 na nejaky ucel, prides na hranu, ked nedokazes splacat . . . novou pozickou 2 od ineho objektu sa mozes od ostrej hrany oddialit, ak bude v dostatocnej vyske, vystornujes staru pozicku 1, nieco ti zostane, a startujes s novym splatkovym kalendarom . . . lepsie ako pad a exekucia
--
Tak isto napr. pozicias si, ale zaroven pozicias a teda akoby si pribrala spoludlznika. Ak pozicias premyslene cele sa to moze zvrtnut tak ze ta spoludlznik moze zachranit v case tvojej neschopnosti splacat. Ale zas na druhej strane ta moze dostat na hranu a tym sa dokonca zbavit svojho dlhu
Z interného zdroja viem že gréci sú proste zadubení, myslia si že nad nich niet, že 1000 eurový dôchodok v 50-ke je životné minimum a že čo vlastne od nich svet chce, tak sú trocha v dlhu, no a..
Ja hovorím nepožičiavať a nechať padnúť tvrdo na hubu, vylúčiť z eurozóny, hocičo...keby sa snažili šetriť a uvedomili si zlú situáciu tak vravím úplne inak ale keď myslia že lepších niet..
JEDNODUCHA STUPIDITA, SEBECKOST A PRIMITIVNOST - vsetky tri vlastnosti dokopy tvoria tu super ekonomiku sveta zvanu EU :/.
Jednoducho: Cely svet posiela nejakym jeblym Nigerijcanom peniaze uz desatrocia """na charitu""" a oni za to maju zbrane a bohatstvo (par jedincov); ale ked nam nas sused z jednej unie pomaly umiera, tak sa kazdy nanho vysrie, lebo vraj za to si moze sam.
@stodvacinkar . . . ak by si bol grek s 1000eurovym dochodkom, tiez by si nechcel aby ti dochodok klesol. Tak isto by nikto nechcel dostat menej, ci dat viac.
A vlada s tym jednoducho nepohne, je to tak vsade. Vzdy sa najde skupina, ktora sa bude hadzat o zem a o to viac ak sa niekomu siaha na zivotny standard.
Vlada sa rozhodne ze minimalnu mzdu zrazi o polovicu na podporu zamestnavatelov, aby sa neohrozila ich existencia. A aby nevyplacali zamestnancov bokom na ruku. Zamestnavatel sa rozhodne predlozit ti novu pracovnu zmluvu a platovy dekret s o polovicu nizsim platom . . . podpis, alebo zakyvaj
Ak by bol tupý, tak by to nechcel. Ale ak by tupý nebol, tak by vedel, že jeho krajina má dlh okolo 300 miliárd eur (!) a samozrejme by s ústupkami súhlasil.
@stodvacinkar vo Francúzsku je 1000 eur životné minimum, je to čiastka, ktorú dostáva človek na podpore. (cestovala som s jednou francúzskou sociálnou pracovníčkou, ktorá mi to všetko objasňovala, pretože ma zaujímajú platy a ceny v rôznych krajinách, takže som si to nevycucala z ruky)
@alpynus . . . skor ide o to, ze ludia ak ide o ich pohodlie sa necitia ako stavebna jednotka statu a spolocnosti, ale citia sa ako jednotlivec. A teda ich stat nezaujima.
U nas prislo myto (s chybami a zlym systemom, ale to je jedno) kamionisti sa napriek tomu nerozhodli utiahnut si opasky. A zacali sa samozrejme hadzat o zem. To ze by to ciastocne mohlo prospiet cestam v krajine ich vobec nezaujimalo.
Splietaš hrušky s jablkami. Kamiónisti neprotestovali proti mýtu ako takému - dobre vedia, že mýto je vo vyspelých krajinách bežné a že je to správna vec - im vadila len realizácia mýtneho systému na Slovensku, jeho predraženosť a nepripravenosť.
Miesany kompot po podavani lepsie chuti Vadila im predrazenost, to je v poriadku. Bude to este drahsie, nakolko stat sa zaviazal spolocnosti, ktora to budovala splatit cely projekt a cas sa krati. Je dost mozne, ze vlada to prenesie na pritaz obcanom, ako kolektivne bremeno, aby prilis neslapala na kamionistov.
Gréci dosiahli to čomu u nás hovoríme silný sociálny štát. Doporučujem si prečítať toto: » www.lidovky.cz/recka-nemoc-by-... na to si človek ľahko zvykne a teraz sa im nechce odvyknúť si. Stačí sa pozrieť na tie nekonečné štrajky...Gréci to proste nechápu že musia. Pomoc európskej únie je dvojsečná zbraň čas ukáže či to bolo správne. A to že si požičiame to ma až tak netrápi štát si požičiava vždy...viac ma trápi tých 8,5miliardy eur na 30km úsek diaľnice. Ako 300 miliónov čo pôjdu na pomoc grécku. Totižto je predpoklad že tie sa časom vrátia. My tam úspešne už 4 roky SMERujeme takže mám pre Grékov značné pochopenie.
@matheusko z čisto ľudsky-sebeckého hľadiska sa tým grékom nečudujem, nikomu sa nepáči keď mu chcú znižovať životný štandard...ale keď mi niekto povie že uskromni sa teraz lebo pozajtra budeš bývať na ulici tak čo spraví rozumný človek? To len ako príklad
@grietusha francúzsko je ekonomicky trochu na inej úrovni ako grécko ktoré bolo vždy relatívne chudobné, no vďaka podpore EU za posledných 20 rokov si vsugerovalo že je vyspelý ekonomicky silný štát..nie je, ale má úroveň sociálnych istôt ako silný štát, tam je kameň úrazu
táto správa ma dnes dorazila...ja sa do politiky veľmi nestarám, ani sa o ňu extra nezaujímam, ale toto ma zaujalo...nemá to žiadnu logiku, že my, ktorí sami nemáme peniaze ich ideme dávať niekomu inému...hádam Fico nečaká, že až budeme potrebovať finančnú injekciu my, tak nám požičia Grécko...to by bol vrchol naivity a hlúposti
Aky ma zmysel si požiciat peniaze od niekoho aby sme ich mohli pozicat niekomu dalsiemu? Keby ekonomika slovenska nejak prekvytala, mali tu vsetci pracu nic nepoviem, ale to že tu je vsetko na hovno a ideme požiciavat dalej je ozaj debilizmus.
je fakt ze grecko si dlhodobo zije nad svoje moznosti a teraz na to doplaca ale sucasnu situaciu dobre prirovnal jeden ekonom ze ekonomika EU je ako poschodovy dom a ked zacne horet jedno poschodie tak hasit by mali vsetci lebo ak by grecko krachlo doplatila by na to cela eurozona
Myslím si, že vinu na tom majú z velkej časti politici.
je to ako u nás, každý len slubuje a robí všetko pre to, aby sme sa za jeho vlády mali čo najlepšie na úkor budúcnosti.
Čítal som, že na slovensku je priemerný hrubý plat 740 eur a priemerný dôchodok cca 350 eur. V grécku je priemerný plat vraj okolo 1700 eur a priemerný dôchodok 1600 eur. Tak si obraz urobí každý sám, ako si tam žijú. Hlavne teraz, v dobe, keď populácia starne, menej ludí pracuje, viac poberá socialne dávky a bla bla bla.
Osobne si myslím, že požičať im by bolo správne a účinné len v prípade, že by sa naozaj uskromnili a začali šetriť. Pôžička by im stačila len na krátku dobu, možno 1-2 roky, a za toto obdobie by sa museli zmieriť s postupným znižovanim životnej urovne. Obávam sa, ale že je velké riziko, že to nevyjde. Páčilo by sa vám, keby vám zrazu zamestnávatel zníži plat alebo dôchodok o 30 %? Asi nie.
No ako ešte horšiu alternatívu vidím nepomôcť im. Myslím, že by dopadli riadne na hubu a ich pád by vyvolal potom rôzne iné pády a nakoniec by sme si to odskákali aj my a zvyšok európy.
Skôr či neskôr sa celý tento systém zrúti. Na svete je len pár krajín, ktorých dlh sa blíži k nule. (napr Estonsko). Priemerny dlh krajin EU bude za pár rokov 100 % HDP, čož je ťažko predstavitelna a hlavne splatitelna suma.
Ludia maju svoje peniaze uložené v bankách v dobrej viere, že sú v bezpečí.
banky tieto peniaze investujú, požičiavajú ich iným ľuďom, iným štátom, a vlastne z velkej časti žije svet na dlhoch svojim obyvatelom. Keby si všetci, alebo by možno stačilo len 10,20,50% obyvatelov (to neviem, nie som ekonom) vybralo svoje uspori z bank, zrazu by nastal zmätoch, krach.
Ludia by sice mali svoje ťažko nasporene peniaze doma, no verte - neverte, tieto peniaze by zrazu stratili hodnotu a mali by ste v rukach len papieriky s ktorymi by ste si mohli tak...
Peniaze, ktoré dnes máme, budú mať hodnotu len dovtedy, dokedy ich budeme ochotný prijímať za našu prácu, a dokedy to bude výhodné pre štáty a banky.
Môj dedko mi raz rozprával, ako si s babkou šetrili na rekonštrukciu obývačky. Keď mali dosť našetrené, zrazu prišla nejaká kríza a behom pár dní, si za peniaze na prerábku obývačky mohol kúpiť tak topánky.
Stolo sa to velakrát v minulosti, v rôznych častiach svete a neverím tomu, že to bolo naposledy.
No, trocha som odbočil. Čo sa pôžičky grékom týka...
Som za pôžičku, ale len v prípade, že pochopia v akej sú situácií a sami uznajú, že sa musia skrotiť. V opačnom prípade by to bolo proste len oďialenie problému.
Predstav si, že si si dobre žila, napožičiavala si si peniaze za úroky a dnes, síce pracuješ nemáš ani na chleba, pretože peniaze, ktoré zarobíš, musíš nimi zaplatiť staré dlhy aj s úrokami.
Na to, aby si teda mohla splácať staré dlhy, si potrebuješ požičiať. Lenže nikto ti nechce požičiať, každý sa bojí, že mu to už nevrátiš.
Tak sa nájde pár odvážlivcov, ktorý sú ochotný ti požičiať, ale za velmi vysoký úrok. Ty si to teda požičiaš, no neskôr zistíš, že úrok bol taký veľký, že už to proste nedokážeš splácať, pretože ďalšie peniaze ti už nikto nepožičia (prípade požičia za ešte väčší úrok).
No máš okolo seba kamarátov, ktorý síce tiež míňajú všetky svoje peniaze na splácanie pôžičiek, aby mali na chleba, no majú dobrú a istú prácu a tak a ak si oni, každý z tvojich 20 kamarátov požičia a zároveň im bude požičané za ovela menší úrok) tak je to pre teba omnoho výhodnejšie, pretože títo tvoji kamaráti ti požičajú za menší úrok a ešte je možnosť, že to niekedy dokážeš splatiť...
Proste, je výhodnejšie, ak ti požičia kamarát 100 eur s tým, že mu vrátiš 100 eur, akoby si si požičala od neznámeho človeka 100 eur a budeš mu musieť vrátiť 110...
mne sa to zda neuveritelne, ale cital som, ze statni zamestnanci v Grecku dostanu po ukonceni pracovneho pomeru este 72 mesacnych platov ako odstupne, pre porovnanie na Slovensku su to platy 3.
je to krach na plnej čiare, skovensko je teraz 10 rokov naspäť, . dedo spomýnal, že sme za prvej republiky požičali švajčiarom 10 milionov korún slovenských dodneska nam ich nikto nevrátil, kto dá s tých grekov záruku 100%, že ich vrátia ----nikto! a ked daju su to slubi a heslo znie slubi sa slubuju a blázni sa radujú!
@pernik zarobime na tom prd, pretoze na to, aby sme im mohli dat uver, si najskor uver musime zobrat vsetko to zavisi uz len od urokov..
@milos111 co sa stane, ked prestanes platit uver? To iste, len v inych rozmeroch by sa stalo aj v Grecku. Okrem penazi ma hodnotu aj kopu dalsich veci, ako napriklad dlhopisy atd.
Uz vidim grekov, ako si uberu zo svojho zivotneho standardu. Inak priemerny plat, priemerny dochod . . . to vsetko su parametre ktore niesu zarukou, ze sa dolko dostava vacsine naroda. Takze to setrenie, ktore po nich chcete, sa prejavi prave len na tej vacsine ludi, ktori nesplnaju ani priemer. To je ako by ste zrazu namiesto minimalnej mzdy dostali zivotne minimum . . . ale vas zamestnavatel bude aj nadalej chodit na dovolenku 2x rocne, napr. aj do Grecka a neskor do Alp na lyze. A kym on spravi v potravinach nakup za 250 eur, vy budete pri regali rozmyslat ci si mozte dovolit kupit to, alebo tamto, alebo sa budete radsej divat oknom . . . vyjde to lacnejsie.
@aiwan . . . presne preto bankam ani mene nedoverujem a mam vlastny system ukladania a investovania penazi. Ak clovek pozoruje prostredie v ktorom zije, pride nan.
Nedal by som im ani hovno a nie to ešte nejakú finančnú podporu a ešte my taká krajina ktorá nemá sama pre seba a svojich spoluobčanov, tak budeme podporovať kokotov v Grécku ktorý si žijú na vysokej nohe a miesto toho aby si utiahli opasky a zapojili gazdovský rozum tak viac míňajú ako majú. Nech teraz pykajú a trpia. Nech im pomáhajú krajiny ktoré na to majú ako Nemci, Francúzi a Briti a nie my(ak chceme prejaviť solidaritu ako člen EÚ tak im pošlime pomoc ale v naturáliach, to čo máme ale na to nám asi oni serú), kde ľudia majú PRIEMERNÉ(čiže ani to nie - to je len pomer Bratislavského kraja z celým Slovenskom) platy, nižšie ako vyššie uvedené krajiny životné minimum. To rovno môžeme podporiť bezdomovcov aj tí skrachovali a každý sa im vysral na hlavu, alebo podporovať krachujúcich podnikateľov, tí tiež išli podnikať a nevedeli hospodáriť. Rovno poviem na rovinu: "Jebať aj celé Grécko" aj všetky štáty ktoré žijú na vysokej nohe a pri tom sú v sračkách. Pokiaľ tu nebudú mať obyčajný robotníci(murári, mechanici a ľudia s učňovským listom) 100 000 - ové (v Sk) platy ako v západnej Európe tak nechápem komu alebo prečo a začo chceme my pomáhať ak nám samotným by bolo potrebné finančne pomôcť, lebo žijeme(po finančnej stránke) horšie ako invalidi v západnej Európe.
@transplantovana Už som to kedysi v jednej diskusii uviedla, ale uvádzam znovu, nečítam a nekupujem Nový čas.
Každý má právo na svoj názor a tiež na odmietnutie odporučenia.
A odmietam tiež počas celého života splácať čo sme si požičali, aby sme niekoho dostávali z dlhov, pričom sami nemáme. Ako uviedol @tenario žobrák požičiava...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Nič im nedať...omnoho vyspelejšie Nemecko sa zdráha a chudobné Slovensko sa bude núkať hradiť dlh pôžitkárom? Sme dopadli.
presne na tomto princípe fungovala EÚ. pôžičky, fondy, vzájomná hospodárska a finančná pomoc na vytvorenie funkčnej a vyspelej únie, ktorá by hospodársky prosperovala.
Gréci už pôžičky mali, rovnako ako my, rozdeľovanie peňazí za účelom znovuoživenia ekonomiky krajiny.
a zhrnúť situáciu Grékov ako pôžitkárov, ktorí čakajú na krach? odporúčam zakladateľke odložiť nový čas a otvoriť nejakú štúdiu od Dinana.
1. O tomto je Európska únia - vzájomnej pomoci a podporovaní sa
2. Slovensko má tiež nemalé pôžičky...a nie sme jediný a ani posledný štát s pôžičkami
P ortugal
I taly
G reece
S pain
Desím sa len, že ešte 4 roky Ficovej vlády, a to S bude znamenať Slovakia.
--
Tak isto napr. pozicias si, ale zaroven pozicias a teda akoby si pribrala spoludlznika. Ak pozicias premyslene cele sa to moze zvrtnut tak ze ta spoludlznik moze zachranit v case tvojej neschopnosti splacat. Ale zas na druhej strane ta moze dostat na hranu a tym sa dokonca zbavit svojho dlhu
Ja hovorím nepožičiavať a nechať padnúť tvrdo na hubu, vylúčiť z eurozóny, hocičo...keby sa snažili šetriť a uvedomili si zlú situáciu tak vravím úplne inak ale keď myslia že lepších niet..
Jednoducho: Cely svet posiela nejakym jeblym Nigerijcanom peniaze uz desatrocia """na charitu""" a oni za to maju zbrane a bohatstvo (par jedincov); ale ked nam nas sused z jednej unie pomaly umiera, tak sa kazdy nanho vysrie, lebo vraj za to si moze sam.
Nemam slov.
A vlada s tym jednoducho nepohne, je to tak vsade. Vzdy sa najde skupina, ktora sa bude hadzat o zem a o to viac ak sa niekomu siaha na zivotny standard.
Vlada sa rozhodne ze minimalnu mzdu zrazi o polovicu na podporu zamestnavatelov, aby sa neohrozila ich existencia. A aby nevyplacali zamestnancov bokom na ruku. Zamestnavatel sa rozhodne predlozit ti novu pracovnu zmluvu a platovy dekret s o polovicu nizsim platom . . . podpis, alebo zakyvaj
Ak by bol tupý, tak by to nechcel. Ale ak by tupý nebol, tak by vedel, že jeho krajina má dlh okolo 300 miliárd eur (!) a samozrejme by s ústupkami súhlasil.
@stodvacinkar vo Francúzsku je 1000 eur životné minimum, je to čiastka, ktorú dostáva človek na podpore. (cestovala som s jednou francúzskou sociálnou pracovníčkou, ktorá mi to všetko objasňovala, pretože ma zaujímajú platy a ceny v rôznych krajinách, takže som si to nevycucala z ruky)
A myslím si, že by bola škoda nechať takú krásnu krajinu skrachovať...
U nas prislo myto (s chybami a zlym systemom, ale to je jedno) kamionisti sa napriek tomu nerozhodli utiahnut si opasky. A zacali sa samozrejme hadzat o zem. To ze by to ciastocne mohlo prospiet cestam v krajine ich vobec nezaujimalo.
A fakt sa mi nechce vysvetlovať prečo na neviem koľko odstavcov....
Ale mať dôchodky 2000 € na úkor štátneho dlhu je nezodpovedné.
Sú to ich sračky !
Splietaš hrušky s jablkami. Kamiónisti neprotestovali proti mýtu ako takému - dobre vedia, že mýto je vo vyspelých krajinách bežné a že je to správna vec - im vadila len realizácia mýtneho systému na Slovensku, jeho predraženosť a nepripravenosť.
To je niečo úplne iné.
@grietusha francúzsko je ekonomicky trochu na inej úrovni ako grécko ktoré bolo vždy relatívne chudobné, no vďaka podpore EU za posledných 20 rokov si vsugerovalo že je vyspelý ekonomicky silný štát..nie je, ale má úroveň sociálnych istôt ako silný štát, tam je kameň úrazu
Keby sme my boli v takych srackach a vlastnou chybou tak tiez by sme chceli pozicku
je to ako u nás, každý len slubuje a robí všetko pre to, aby sme sa za jeho vlády mali čo najlepšie na úkor budúcnosti.
Čítal som, že na slovensku je priemerný hrubý plat 740 eur a priemerný dôchodok cca 350 eur. V grécku je priemerný plat vraj okolo 1700 eur a priemerný dôchodok 1600 eur. Tak si obraz urobí každý sám, ako si tam žijú. Hlavne teraz, v dobe, keď populácia starne, menej ludí pracuje, viac poberá socialne dávky a bla bla bla.
Osobne si myslím, že požičať im by bolo správne a účinné len v prípade, že by sa naozaj uskromnili a začali šetriť. Pôžička by im stačila len na krátku dobu, možno 1-2 roky, a za toto obdobie by sa museli zmieriť s postupným znižovanim životnej urovne. Obávam sa, ale že je velké riziko, že to nevyjde. Páčilo by sa vám, keby vám zrazu zamestnávatel zníži plat alebo dôchodok o 30 %? Asi nie.
No ako ešte horšiu alternatívu vidím nepomôcť im. Myslím, že by dopadli riadne na hubu a ich pád by vyvolal potom rôzne iné pády a nakoniec by sme si to odskákali aj my a zvyšok európy.
Skôr či neskôr sa celý tento systém zrúti. Na svete je len pár krajín, ktorých dlh sa blíži k nule. (napr Estonsko). Priemerny dlh krajin EU bude za pár rokov 100 % HDP, čož je ťažko predstavitelna a hlavne splatitelna suma.
Ludia maju svoje peniaze uložené v bankách v dobrej viere, že sú v bezpečí.
banky tieto peniaze investujú, požičiavajú ich iným ľuďom, iným štátom, a vlastne z velkej časti žije svet na dlhoch svojim obyvatelom. Keby si všetci, alebo by možno stačilo len 10,20,50% obyvatelov (to neviem, nie som ekonom) vybralo svoje uspori z bank, zrazu by nastal zmätoch, krach.
Ludia by sice mali svoje ťažko nasporene peniaze doma, no verte - neverte, tieto peniaze by zrazu stratili hodnotu a mali by ste v rukach len papieriky s ktorymi by ste si mohli tak...
Peniaze, ktoré dnes máme, budú mať hodnotu len dovtedy, dokedy ich budeme ochotný prijímať za našu prácu, a dokedy to bude výhodné pre štáty a banky.
Môj dedko mi raz rozprával, ako si s babkou šetrili na rekonštrukciu obývačky. Keď mali dosť našetrené, zrazu prišla nejaká kríza a behom pár dní, si za peniaze na prerábku obývačky mohol kúpiť tak topánky.
Stolo sa to velakrát v minulosti, v rôznych častiach svete a neverím tomu, že to bolo naposledy.
No, trocha som odbočil. Čo sa pôžičky grékom týka...
Som za pôžičku, ale len v prípade, že pochopia v akej sú situácií a sami uznajú, že sa musia skrotiť. V opačnom prípade by to bolo proste len oďialenie problému.
význam to má takýto:
Predstav si, že si si dobre žila, napožičiavala si si peniaze za úroky a dnes, síce pracuješ nemáš ani na chleba, pretože peniaze, ktoré zarobíš, musíš nimi zaplatiť staré dlhy aj s úrokami.
Na to, aby si teda mohla splácať staré dlhy, si potrebuješ požičiať. Lenže nikto ti nechce požičiať, každý sa bojí, že mu to už nevrátiš.
Tak sa nájde pár odvážlivcov, ktorý sú ochotný ti požičiať, ale za velmi vysoký úrok. Ty si to teda požičiaš, no neskôr zistíš, že úrok bol taký veľký, že už to proste nedokážeš splácať, pretože ďalšie peniaze ti už nikto nepožičia (prípade požičia za ešte väčší úrok).
No máš okolo seba kamarátov, ktorý síce tiež míňajú všetky svoje peniaze na splácanie pôžičiek, aby mali na chleba, no majú dobrú a istú prácu a tak a ak si oni, každý z tvojich 20 kamarátov požičia a zároveň im bude požičané za ovela menší úrok) tak je to pre teba omnoho výhodnejšie, pretože títo tvoji kamaráti ti požičajú za menší úrok a ešte je možnosť, že to niekedy dokážeš splatiť...
Proste, je výhodnejšie, ak ti požičia kamarát 100 eur s tým, že mu vrátiš 100 eur, akoby si si požičala od neznámeho človeka 100 eur a budeš mu musieť vrátiť 110...
@milos111 co sa stane, ked prestanes platit uver? To iste, len v inych rozmeroch by sa stalo aj v Grecku. Okrem penazi ma hodnotu aj kopu dalsich veci, ako napriklad dlhopisy atd.
Každý má právo na svoj názor a tiež na odmietnutie odporučenia.
A odmietam tiež počas celého života splácať čo sme si požičali, aby sme niekoho dostávali z dlhov, pričom sami nemáme. Ako uviedol @tenario žobrák požičiava...