Zdravím. Mám 21 rokov. Som zamestnaný na dobu neurčitú a mal by som záujem o pôžičku na byt + nábytky. Výplata je približne 650€ v čistom. Neviete kde by som mohol dostať pôžičku? Keby som chcel približne 70 000€? Neviete aký je postup?
No na takú vysokú hypotéku tak mladému pochybujem, ze daju bez ručitela. Celkovo človek ked sám berie tak vysokú sumu su tam velké požiadavky. Tých 650e musíš mat na papiery,alebo ti musia pravidelne chodit na ucet uz aspon 5+ rokov podla mna,inak si nemyslim ,že si to schvália.
Skús OTP banku ... do konca tohto mesiaca nedokladuješ príjem, ale ideš cez "čestné prehlásenie" ... neviem ako je to s ručiteľom ... určite je nutné informovať sa ako, za koľko a nakoľko ...
@igorv "plat má väčší o dosť" ....ja som reagoval na to čo opísal on takže je bezpredmetné čo píšeš ...Kolárovi dali po 3 mesiacoch 200 000 € tiez bez ručitela
Dostaneš maximálne do výšky 70 % hodnoty nehnuteľnosti, takže 30 000 eur musíš mať, aby si dostal tých 70 000 + mysli na poplatky pri hypotéke + za čo si kúpiš nábytok, pretože banka ti na nábytok hypotéku nedá, musíš vydokladovať účel použitia, musíš mať stabilný príjem aspoň 2 roky a mnoho iných vecí ...
Takto treba si riadne premyslieť výhody/nevýhody. Ako na 99% budeš musieť niečim ručiť (rodičovský dom, byt, a tak). Všetko je to individuálne a proste po odpočítaní nákladov ti musí ostať isté životné minimum a neviem či to sám dáš.
@slapik – určite ti to odporúčam riešiť samostatne – na byt potrebuješ hypotéku a na vybavenie bytu pôžičku. Ale to, čo hlavne potrebuješ je zvýšiť príjem a mať dostatočne dlhú históriu, aby si ukázal banke, že si spoľahlivý a bonitný klient. Rátaj s tým, že história príjmu sa bude posudzovať niekoľko mesiacov až rokov dozadu. Zatiaľ ti určite odporúčam šetriť alebo investovať
Ahoj.. toto je naozaj veľká pôžička.. Ja keď potrebujem peniaze, zoberiem si pôžičku a prachy mám ihneď na účte » www.pozickomat.sk/pages/pozicka-i... ... Samozrejme nie 70 000 :/ Skús napr. Tatra Banku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov