Ako sa v poslednej dobe stále viac a viac hovorí, vysoká škola sa preceňuje a mnoho ľudí ju študuje len kvôli titulu. A ak je človek šikovný nájde si uplatnenie aj bez nej. Tak by som sa Vás chcel opýtať, je tu niekto kto si našiel prácu po strednej škole
urcite sa to da, mne sa podarilo a urcite nie som jediny. a to ani nepotrebujem svojho bakalara, este ze som dobre spravil a nezahodil dalsie dva roky zivota na vyske len koli magisterskemu titulu. ale zalezi co od zivota ocakavas a ako chces zit. rozhodni sa hlavne ty sam.
praca si ma nasla po strednej skole, to co robim je v podstate moj konicek a maximalne ma to bavi a plat je tiez velmi dobry
treba ukazat ze uz daco vies a ze to hlavne chces robit, hlavne netreba zakvasit pri prvej robote ktoru dostanes ked ti nevyhovuje, s tym ze sa bojis ze druhu si nenajdes
Pýtaš sa a zároven si sám odpovedáš. Hladáš prácu dobre platenú, myslíš si, že treba na všetko známosti.
Takže odpoved je jasná. Kedže nevieš čo študovať a ani nevieš čo ťa baví, tak si nájdeš prácu, ktorá ťa bude len možno baviť, ale kedže nevieš, čo ťa baví, nájdeš si ju len s pomocou známych.
Ak chceš myslieť, chod na vš, ak nie, budeš musieť byť rýchly, lebo to si dnes ludia myslia, žetreba byť rýchly, všetci su unáhlení a leniví myslieť. Takže ak nechceš meniť realitu, rob ako väčšina robí.
Zapamätaj si, že nie je VŠ ako VŠ! Pár kvalitných na Slovensku je - no záleží od toho, aký obor ťa zaujíma a či budeš mať záujem obetovať pár ďalších rokov života na štúdium, lebo zvládanie učiva na lepšej VŠ rozhodne nie je prechádzka ružovou záhradou. Výsledok ale stojí za to.
Ak chceš len nejakú neperspektívnu VŠ iba kvôli titulu, radšej sa na to vykašli a snaž sa zbierať skúsenosti sám... aj to je cesta, ktorou môžeš veľa získať
mám strednú a zarábam celkom slušné peniaze na náš kraj,no chcem ísť ďalej na lepšie platené miesta a preto si ja osobne ešte budem dorábať vysokú školu aby som sa mohol posunúť ďalej
@12 to je dost picovina, tymto sa upokojuju ludia, kt. su lenivi makat na svojom know-how. plati to len v niektorych sektoroch, kde imho beztak zrovnavela ludi nesmeruje
@james98 fuha to odkial si vyhrabal henten pseudofakt, ze najneschopnejsi ludia ostavaju ucit na vs ? O_o ja som asi v 90% pripadoch zazil absolutny opak, na 2och univerzitach
@james98 lol. pouzivat slovo vacsinou a mysliet tym subjektivny nazor tykajuci sa striktne len teba je pomerne nevhodne potom ale a je celkom zaujimave, hodnotit niekoho vopred tak, ze ty vies len ucit, nie si schopny robit nic ine, to ako mozes vediet ? O_o
btw. som si všimla obrovský rozdiel medzi mladými ľuďmi, ktorí išli rovno po strednej pracovať a medzi tými, čo išli na vš, neviem čím to je, ale väčšina vysokoškolákov mi pripadá veľmi hlúpa (nehovorím, že všetci). a neviem, či je to školou, že ich tak zmagorí, alebo je to nimi...
ďalšia vec, poznám ľudí, ktorí nedokončili poriadne ani strednú (nemajú maturitu atď.) a darí sa im viac ako komukoľvek, lebo sa proste rozhodli, že niečo dokážu. a poznám veľa ľudí, čo majú všetky tituly sveta hádam a... sú absolútne životaneschopní, nepoužiteľní, neschopní a nepotrební pre život všeobecne čo je smutné
jediná vec, na ktorej záleží je, ČO chceš, a AKO VEĽMI to chceš. lebo ak nevieš čo chceš, tak si stratený ako hentí vysokoškoláci.
Robím popri škole a viackrát sa ma pýtali, či sa nato nechcem vykašlať a ísť robiť full-time... nechce sa mi teraz robiť full-time celý týždeň 8h denne za 5-7 € / h, radšej zbehnem do školy, som s kamarátmi....veď roboty bude ešte dosť keď to pôjde po škole a možno aj lepšej ..dúfam
Nato aby si robil čo ťa baví a aj zarobil nepotrebuješ školu, aj tak je ten systém úplne zlý, väčšinu vecí sa učíš len kvôli passingu predmetu a nie že to potrebuješ.
Viem o ľuďoch, ktorý vyštudovali VŠ Ing. a robia za minimálnu mzdu alebo chodia po brigádach, aj to si majú problém nájsť, lebo ich nechcú zobrať kvôli titulu, lebo by im museli viac platiť....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
proste aj s vš ťa zoberú len do mekáču. inak ti všetko musí vybaviť dedko. :letim:
treba ukazat ze uz daco vies a ze to hlavne chces robit, hlavne netreba zakvasit pri prvej robote ktoru dostanes ked ti nevyhovuje, s tym ze sa bojis ze druhu si nenajdes
Takže odpoved je jasná. Kedže nevieš čo študovať a ani nevieš čo ťa baví, tak si nájdeš prácu, ktorá ťa bude len možno baviť, ale kedže nevieš, čo ťa baví, nájdeš si ju len s pomocou známych.
Ak chceš myslieť, chod na vš, ak nie, budeš musieť byť rýchly, lebo to si dnes ludia myslia, žetreba byť rýchly, všetci su unáhlení a leniví myslieť. Takže ak nechceš meniť realitu, rob ako väčšina robí.
Ak chceš len nejakú neperspektívnu VŠ iba kvôli titulu, radšej sa na to vykašli a snaž sa zbierať skúsenosti sám... aj to je cesta, ktorou môžeš veľa získať
No poznám aj dosť ľudí s VŠ, ktorí až tak moc spokojní v práci nie sú.
Je to veľmi individuálne, záleží podľa mňa na iných veciach
nedement to zvladne aj bez VS
a to ze bez znamosti nic neurobis je uberintergalakticka picovina amen
btw. som si všimla obrovský rozdiel medzi mladými ľuďmi, ktorí išli rovno po strednej pracovať a medzi tými, čo išli na vš, neviem čím to je, ale väčšina vysokoškolákov mi pripadá veľmi hlúpa (nehovorím, že všetci). a neviem, či je to školou, že ich tak zmagorí, alebo je to nimi...
ďalšia vec, poznám ľudí, ktorí nedokončili poriadne ani strednú (nemajú maturitu atď.) a darí sa im viac ako komukoľvek, lebo sa proste rozhodli, že niečo dokážu. a poznám veľa ľudí, čo majú všetky tituly sveta hádam a... sú absolútne životaneschopní, nepoužiteľní, neschopní a nepotrební pre život všeobecne čo je smutné
jediná vec, na ktorej záleží je, ČO chceš, a AKO VEĽMI to chceš. lebo ak nevieš čo chceš, tak si stratený ako hentí vysokoškoláci.
Nato aby si robil čo ťa baví a aj zarobil nepotrebuješ školu, aj tak je ten systém úplne zlý, väčšinu vecí sa učíš len kvôli passingu predmetu a nie že to potrebuješ.
Viem o ľuďoch, ktorý vyštudovali VŠ Ing. a robia za minimálnu mzdu alebo chodia po brigádach, aj to si majú problém nájsť, lebo ich nechcú zobrať kvôli titulu, lebo by im museli viac platiť....