Mám asi 20 000 riadkov (1 riadok = dáta z jednej minúty snímania) a 14 stĺpcov a nechce sa mi robiť priemerné hodnoty manuálne.. dá sa to spraviť nejako ináč? Priemerné hodnoty mám spraviť na každých 60 riadkov (akože 1 hodina) a potom na každý deň. Ďakujem.
ja by som to robil tak, ze by som si otvoril prostredie VBA (Alt+F11)
vytvoril by som si rad napr pomocou FOR, inkrement by bol 60.
a pre kazde pole Xi i+inkrement by som dal vygenerovat priemer.. a spravil by som to 20000/60 krát.. samozrejme pole by sa vzdy menilo o dany inkrement
alebo, ak by som nechcel robi vo VBA, tak by som si spravil priemer pre kazde pole Xi i+60, Xi+1 i+60+1 atď... a potom do dalsieho stlpca by som dal generovat bud dany priemer alebo nič pomocou logickej funkcie IF. Determinaciou by mohlo byt splnenie/nesplnenie podmienky delitelnosti 60..
Ahoj,
jednoznacne cez makrá potom
Do vedlajsieho harka vypisat postupne priemery pre kazdu hodinu a priemery pre kazdy den.
Zhodou okolnosti akurat rozbieham sluzby v oblasti tvorby makier, takze,
at your service
-> peter.balaz@emas-slovakia.com
jj toto spravíš cez makrá ak vieš programovať tak je to OK len ten basic je občas krkolomný ja som to dostal ako pracovne zadanie na brigade vo firme, a za par dni to celkom šlo len treba mat na to trpezlivosť ak toto mas jednorazovku tak odporucam tuto u kolegu vyssie dat nejake € a nech to spravi
Dakujem za vyššie uvedené komentáre.. že za pár dní? Do večera to musím mať hotové. Informatiku som mala asi tak 2 roky na strednej a nejako sme takéto veci nerobili.
Pepo-21 - dakujem za ponuku, ale bohužiaľ dáta sú confidential takže si s tým musím nejako poradiť sama.
Idem googliť, ešte raz dík za tipy.
@myastheniagravis data ani nepotrebujem, ak su to len priemery ciselnych hodnot tak to spravim naslepo spravim excel s makrom, data si jednoducho copy-paste a kliknes na prichystane tlacitko a bum vedlajsi harok mas vysledky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
vytvoril by som si rad napr pomocou FOR, inkrement by bol 60.
a pre kazde pole Xi i+inkrement by som dal vygenerovat priemer.. a spravil by som to 20000/60 krát.. samozrejme pole by sa vzdy menilo o dany inkrement
jednoznacne cez makrá potom
Do vedlajsieho harka vypisat postupne priemery pre kazdu hodinu a priemery pre kazdy den.
Zhodou okolnosti akurat rozbieham sluzby v oblasti tvorby makier, takze,
at your service
-> peter.balaz@emas-slovakia.com
Pepo-21 - dakujem za ponuku, ale bohužiaľ dáta sú confidential takže si s tým musím nejako poradiť sama.
Idem googliť, ešte raz dík za tipy.
trocha som sa precvicil, tak keby neco, alebo sa v praci s takym stretavate casto, tak contac me, nieco dohodneme