Myslíte si, že je dobre pracovať so zlým šéfom ( stresuje vás už len myšlienka na jeho existenciu tak, že sa neviete sústrediť a bezdôvodne na vás kričí už len z dôvodu, že sa cíti byť viac než vy, žiadna pracovná zmluva, len prísľub čistého 500€ mesačne
ja mám lepšieho šéfka sme sa na dielni minulého roku škrtili navzájom za to že som mu povedal že mu tam nebudeme všetci muklovať, že sa nestíha vyrábať a hotovo, nech ešte niekoho nájde.. chytil nervy, vrieskal, trieskal... potom som mu ešte niečo povedal, schňapol ma pod krk tak som ho schňapol aj ja, sme na seba chvíľu povrieskali, prišiel o pol hodinu , si ma zavolal bokom, a že "sorry"
@sapphirizing Mala by si byť buď rada že ťa má kto živiť alebo zo sebou niečo urobiť a postarať sa o seba sama. Možno som to nenapísal veľmi empaticky ale toto sú tvoje možnosti.
ked su u vas rodinne problemy na beznom poriadku, tak praca s rodinou neprichadza do uvahy. kazde ine riesenie je lepsie ako toto. z vlastnej skusenosti viem, ze v problemovych rodinach je lepsie sa problemovym clenom vyhybat, nerozoberat s nimi nic dolezite, netahat ich do svojich problemov atd. kontakt obmedzit na ahoj/maj sa a nejakych par zdvorilych fraz. mozno to vyznieva kruto a tvrdo a vacsina ludi ti bude radit odborne poradenstvo, ale pokial druha strana nema zaujem o zlepsenie a hladanie spolocnej cesty, tak sa vsetci odbornici mozu aj poskladat a nepomozu. takze jedina moznost je udrziavat co najmensi osobny kontakt a nie sa u takych ludi este zamestnavat. venuj cas, ktory by si obetovala na hladanie spolocnej reci (ktoru asi nenajdete vo vztahu sef/zamestnanec, ked ste ju nenasli vo vztahu otec/dcera) radsej hladaniu ineho zamestnania.
@4lex ja mám skůsenosti, že keď robím niečo načierno, všetko v mojom živote sa začne uberať smerom, že som odhalená za ponižujůcch okolností a náprava je komplikovanejšia ako zariaďovanie tých formalít mohlo byť na začiatku...preto s tým nie som celkom ok...
@tommyhot okej, ja neviem odkial to nabrala mama, vravela ze z netu, ze z nejakej poradne pravnej ci co tak tomu moc neverim...no nie som si istá či presne 150, skôr je to okolo 143 či tak...keď tvoj príjem ako nezamestananého ( z brigád ) nepresahuje tůto sumu, nemusíš to nahlasovať ale keď áno, tak už to treba...no a z tých odvodov mám teda riadny zmätok...nedivím sa, že tento štát funguje tak nespoľahlivo, keď na človeka na úradoch rozprávajú nezrozumiteľne v pojmoch, ktoré dotyčný nepozná, rýchlosťou reči ako Taliannska babka na trhu...
@james144 ja tu nikoho nežiadam o empatiu, som rada za konštruktívnu kritiku máš pravdu...asi je toto cesta, akou sa snažím zmieriť s realitou ono tá cesta, ako sa o seba postarať o seba sama, vyzerá byť zatiaľ príliš zahmlená, takže asi už aj viem, ako skončím
@sapphirizing nech sa rozhodnes akokolvek, maj na mysli to, aby sa vas vztah este zbytocne nezhorsoval. ja si stale vravim, ze aj ked je rodina sialena, tak s nimi nechcem byt nepriatel. staci mi s nimi vychadzat tak neutralne, ale nebyt urazeny. a u vas to mozno realne hrozi.
Čo ti poviem,nezrucuj sa,všade je to kokotné,všade ...
Tiež ,,pracujem v rodinnej firme " som ockova asistentka,spravím 1000 vecí perfektne,nepovie mi nič. Dojebem jednu vec a je oheň na streche strášne dlho,som nemehlo a neviem čo Proste si vtedy poviem ,,ty si kokot " a idem ďalej,proste sa nemôžeš hneď zrucovať...
A to ani nehovorím o takom,že nemám ,,čas pre seba " proste mi furt dáva niečo robiť,najnovšie ma chce ťahať všade zo sebou ... Nie je to žiadna výhra už len pre to že chodím do školy...
PS : Neviem ako si za to finančne odmenená a koľko času musíš tomu venovať, ale vydumaj si,či ti to za to stojí ... Niekedy je to lepšie v Tescu ...
@sapphirizing prepáč, ale s takým človekom by som nepracoval ani keby mi platil raz toľko. Ak potrebuješ poradiť v tom, čo máš robiť v konkrétnych krokoch, odporúčam buď kontaktovať priamo pracovníkov, ktorí sa tým zaoberajú, alebo aspoň fórum ako je porada.sk a nie birdz
@whisper chcela som vedieť názor ľudí, ktorí by sa dostali do tej situácie, nemusia to byť rady, ako na neho efektívne, skôr, čo si o tom myslia ľudia...ďakujem za tip, ktovie či sa bude niekedy hodiť, pozriem sa na to pre každý prípad
@interrupcio ja ešte nepracujem, to až zajtra budem som z KE, prečo?
@uspavanocka zalezi aka praca...jasne v nejakom zavode na spracovanie ryb alebo vyrobu suciastok do aut, v pohode, a kazdu druhu zmenu zrusia, lebo je tam privela podobnych zufalcov...takze na konci mesiaca zsitim ze som si zarobila na listky tam a naspat...
@sapphirizing dá sa nájsť dobrá robota aj keď máš iba gymnázium, je iba na tebe, ako veľmi si ochotná na sebe pracovať, učiť sa, resp. naučiť sa niečo naviac, keď niekto za 20 rokov života spraví a naučí sa iba to, čo sa od neho vyžaduje a nikdy nič navyše "pre seba" do reálneho života, tak nech si robí za pásom, lebo tam asi patrí
@sapphirizing ja mam super pracu a mam len gympel. je to sice na dohodu ale zarabam viac ako niektori na plny uvazok. podla mna sa to da iba treba chciet
@sapphirizing jasné... Ak ide iba o názor, tak si myslím, že by si sa nemala nechať zneužívať - nejde ani tak o samotnú prácu alebo peniaze, ale jeho správaním ťa psychicky ničí... Ver mi, že to za to nestojí, pretože dávať seba do poriadku ťa vyjde oveľa viac síl, ako urobiť tomu rázne nie tu a teraz. A čím skôr, tým lepšie (a ľahšie) to pôjde.
@whisper hmm, máš pravdu, je to o nervy mám skúsenosti, že ma pár ponižujúcimi vetami vie dotlačiť k veciam, ktorým som sa presne chcela vyhnúť, lebo si vravím, že je to moja vina, že mu presne neviem povedať, čo a ako, ale on to pritom stále dobre chápe, len využíva, ako sa ja stále snažím byť empatická k tomu, koľko on zažíva stresu...ono je to celkom...zložité...teraz ani neviem, či ráno prídem za ním ako sme sa dohodli, alebo nie...on oracuje doma, nikam nepotrebuje...povedala som mu najprv dohodu nech je to transparetné, čo a ako, nech viem, že odvody budú platené ako vlastne robím...tak vravel najprv že neklaď si podmienky, potom že mám prísť a dohdneme sa ako ľudia...on to chce len zastrieť, odpinkať ma tým, že robota je tua teraz a ak mu nedokážem že nie som lenivá, nezačne sa zaoberať žiadnou zmluvou, pritom jasne mi povedali, že mám ísť najprv na úrad práce pred platnosťou pracovnej zmluvy...on to jedine môže vyriešiť tak, že mi nakoniec dá menej ako tých 143€ takže nebude problém s nahlasovaním a ešte aj tak by som musela ísť za nejakým zamestnávateľom popri práci s ním nech mi dá pečiatku, že ma nechce a ja tam budem akože dokladovať každý mesiac, že nemám prácu, lebo jeho otravuje písať zmluvy...bojím sa, že ma zmanipuluje k začatiu práce a ešte sa mi vysmeje...ale ak to neskůsim, budem si vyčítať, že som mu nedala šancu a bola z neho vystrašená...len tie nadávky okolo toho...bože nenávidím ho...prečo je to tak zložitý človek...
@laurikaaa tak on mi chce dávať 500 čistého na mesiac ale tak hej však práve toto, že všade je to debilné, skoro každý šéf nakričí a zase je mi to tak ľúto, že by som k tým obchodom nijak neprispela...ide skôr o tie úrady, že ja nechcem začať robiť bez toho, žeby som vedela čo s tým poondiatym úradom práce, veď to musím nejako nahlásiť predsa, nemôzěm nechať platiť úrad odvody a brať normálny plat než má kopec ľudí...a on nechce spisovať zmluvu, vraví, že si ju mám napísať sama a on ju podpíše, lenže ja ani neviem čo tam má byť...a čo tam len prídem bez zmluvy na úrad a poviem, oco povedal že 500 čistého, verte mi, my si to vybavíme...a keď na konci mesiaca on nenahlási tie hlúposti povie počkaj a mne príde nejaká pokuta, on mi bude vyplakávať že má kopec vecí na práci...na druhej strane možno by sa moja práca práve skladala aj z toho, že by som také písomnosti za neho vybavovala...čo však neviem no, lebo ani mi nepovedal, čo...ja by som bola aj celkom rada, keby ma ťahal všade so sebou, lenže ja nemám školu, takže je to iné...on asi ani nebude chcieť, lebo ako to býva, rodičia robia všetko akoby napriek úplne opačne než sa to hodí ich deťom...to že ešte chodíš do školy, nemusíš riešiť veci ako nejaké odvody a hlúposti, pripadá ti to také jednoduché, že si vyberieš lepšiu a horšiu prácu...asi budem robiť načierno, lebo ma k tomu dotlačí a potom pred termínom, kedy bude treba ísť na úrad sa poskladám a buď neprídem k nemu do práce alebo na úrad a najskôr ani tam ani tam a budem plakať čo mám robiť...preto chcem si to ujasniť teraz...mne to tak ani nepríde jednoduché povedať si že on je magor, hlavne keď on mi poriadne nevysvetlí čo robiť a kričí, ja mám z toho stavy, že potom rozmýšľam ako tam neísť...ale to je zase všade...stále dúfam, že z toho vyrastiem ale ono sa to vekom horší...
@sapphirizing sama vidíš, aké ti to robí komplikácie - so vzťahom k nemu, s odvodmi, s platom, s dohodou, so samotnou prácou... Tvoj otec je dospelý človek, minimálne o 20 rokov starší a o svoje veci sa vie postarať sám. Ak on nevie fungovať ináč - okej, tak má nejaké problémy a toto je jeho spôsob, ako s nimi nakladá. Ale uvedom si, že ty ich nikdy (!) nevyriešiš a už vôbec nie tým, že mu budeš "dávať šance". To neznamená, že ty nemiluješ jeho ako svojho otca alebo on teba ako svoju dcéru, ale potrebuješ chrániť samu seba a žiť svoj život. Napríklad ja a sestra sa s otcom nestretávame už 4 roky, momentálne je to pre nás jediné riešenie, ktoré funguje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
alebo som potom nepochopila celkom čo sa pýtaš
Stat za teba odvody plati len ak nepracujes a chodis na UPSVaR preukazovat, ze si hladas zamestnanie.
Neviem kde si zobrala cca 150eur a tie veci o odvodoch.
@tommyhot okej, ja neviem odkial to nabrala mama, vravela ze z netu, ze z nejakej poradne pravnej ci co tak tomu moc neverim...no nie som si istá či presne 150, skôr je to okolo 143 či tak...keď tvoj príjem ako nezamestananého ( z brigád ) nepresahuje tůto sumu, nemusíš to nahlasovať ale keď áno, tak už to treba...no a z tých odvodov mám teda riadny zmätok...nedivím sa, že tento štát funguje tak nespoľahlivo, keď na človeka na úradoch rozprávajú nezrozumiteľne v pojmoch, ktoré dotyčný nepozná, rýchlosťou reči ako Taliannska babka na trhu...
@fun ty máš teda!
@james144 ja tu nikoho nežiadam o empatiu, som rada za konštruktívnu kritiku máš pravdu...asi je toto cesta, akou sa snažím zmieriť s realitou ono tá cesta, ako sa o seba postarať o seba sama, vyzerá byť zatiaľ príliš zahmlená, takže asi už aj viem, ako skončím
@v3nty dobre robíš a jak to skončilo?
@husky a čože sa niečo pokazilo?
@crashhp odkedy si 19 roční píšu, že majú 10, lebo ozajstný vekový údaj prestal byť zaujímavý...
Keď myslíš...ešte o tom popremýšľam. Niečo na tom je...teraz sa to javí ako cesta menšieho odporu, no ktovie čo by za tým bolo neskôr...
Tiež ,,pracujem v rodinnej firme " som ockova asistentka,spravím 1000 vecí perfektne,nepovie mi nič. Dojebem jednu vec a je oheň na streche strášne dlho,som nemehlo a neviem čo Proste si vtedy poviem ,,ty si kokot " a idem ďalej,proste sa nemôžeš hneď zrucovať...
A to ani nehovorím o takom,že nemám ,,čas pre seba " proste mi furt dáva niečo robiť,najnovšie ma chce ťahať všade zo sebou ... Nie je to žiadna výhra už len pre to že chodím do školy...
PS : Neviem ako si za to finančne odmenená a koľko času musíš tomu venovať, ale vydumaj si,či ti to za to stojí ... Niekedy je to lepšie v Tescu ...
@interrupcio ja ešte nepracujem, to až zajtra budem som z KE, prečo?
@uspavanocka zalezi aka praca...jasne v nejakom zavode na spracovanie ryb alebo vyrobu suciastok do aut, v pohode, a kazdu druhu zmenu zrusia, lebo je tam privela podobnych zufalcov...takze na konci mesiaca zsitim ze som si zarobila na listky tam a naspat...