Zaujíma ma Váš názor.
Čo hovoríte na prácu 14 hodín denne, mesačne odrobiť okolo 190 hodín, TPP a výplata v čistom je 480 eur. Je to otročina? Alebo nie? Ide o prácu s ľuďmi, ktorá dosť psychicky aj fyzicky vyčerpáva.
Ak by ma chcel niekto zamestnat na 14 hodin denne 190 hodin mesacne, tak by musel k tej sume pridat na koniec este jednu nulu. Za mna to urcite otrocina je, ale ak ti to vyhovuje, tak preco nie.
Smutné, že dospelý človek si nie je schopný sám odpovedať na takúto otázku
Racionálne sa sama zamysli...
Je to jednoduchá matematika: 480:190=2,5... €
2,5 € na hodinu ak niekomu stačí o čom povie, že je to psychicky a fyzicky vyčerpávajúce tak pevné nervy.
Ešte 4-5 € v pohode možno
Ale ľudia by sa nemali nechať zdierať. A ak som v regióne kde je to na h*vno s prácou tak pocestujem za tou prácou.
Stále spomínam Volkswagen proste teraz je tam stovky nových pracovných miest a za normálny úväzok 160 hodín cca. má cez 800 € v čistom a ubytko preplatené.
aká práca s ludmi konkrétne ? keby si to nejak bližšie špecifikovala
aale na to, že je to 14 hodín /denne,
(a je to 5 prac.dní vkuse ?
tak tích 480 je aj kus málo
(nj, ten čas..
aspon 500 - 560 by som sa snažila "zjednat
(úplne minimálne 500 ++
@rocafella odkial mas tu informaciu, ze vo VW su stovky novych pracovnych miest? Mamin frajer tam robi (v Martine) a hovoril, ze ten nabor odkladaju uz niekolko mesiacov. Pytam sa preto, ze mama tam chcela ist robit tiez a posledna info je, ze nabor bude niekedy v septembri/oktobri. Povodne to malo byt tusim uz v aprili.
vy by ste sa nenechali zdierat ze? kebyze ste na vychode, radsej by ste isli niekde het. Ale si uvedomte ze to nemoze kazdy spravit, opustit rodiny. desatisic ludi len tak prec. By som bol rad aj za euro/hod.
(btw. aj fyzicky náročné ? tak je tvlastne predavačka/dokladačnie v supermarkete, či.. ?
abo také neco..
zas je tam tá (relatívna) ..výhoda že je to na TPP, ale hned zo začiatku by som na tvojom mieste chcela aspon tích rovních 500, a po skúš.dobe, 1,5 - 3 - max.4 mesiacoch zvýšit už na min. 600 - 690 € :p ! ! :ehm:
Viem, mnoho ľudí poznám čo tam robia a ako vždy kto chce tam robí a vie si nájsť prácu. Neustále príjímajú. Preto ak niekto má chuť pracovať tak si tam prácu nájde a niečo som počul, že hromadný nábor sa odkladá ale bežne stále prijímajú.
ja som tolko odrobila tento mesiac, vyplata bola 380 €. nebrala by som to, kebyze na trongeltoch mesacne nemam taku istu sumu. ide o to, aku pracu robis, ake benefity z toho mas a ci ta to bavi. ja to mam ako "letnu brigadu", ako studentka by som do inej prace ako casnickej nesla, v bratislave uz vobec, lebo mas dvojity plat. z tringlov zijem, vyplatu si odkladam na zivot pocas skoly, aby som nemusela tolko robit.
Robil som 4 dni v tyzdni 8 hodinovky sedenim na zadku v kancelarii a zarobil som 2x tolko. Robil som obchodneho zastupcu, kde som bol v praci sice skoro 12 hodin, nachodil som sa dost, ale 1.5k som zarobil. Momentalne podnikam vo firme e&s, kde is pracovnu dobu urcis sam, je to tiez praca s ludmi, ale ver mi. Po 5 rokoch mas taku rentu, aky ma plat bezny clovek. Soi MLM! V ŽIVOTE by som NEROBIL NA SVOJHO ZAMESTNAVATELA! KLOP KLOP!
@rocafella Mojo v Bratislavskom VW máš nástup 800 ale v hrubom už keď tak... spolubývajúci tam bol na pohovore... + preplatenie máš iba ak máš nejakú vzdialenosť a aj to nie plnú sumu... nie je to teda až tak svetlé...
@ceciak máš tam x agentúr, ktoré zamestnávajú. On je cez DHL a v jednej hale montuje kúrenie do áut. A samozejme každú chvíľu mi ukazoval výplatnú pásku lebo mal potrebu sa chváliť, že keď má nadčasy má 1100€ v čistom...
voľakedy keď bola revolúcia v 89 sa štrngalo kľúčami, že "to je ono!"...
viem z rozporávania pamätníkov..., len tak pre zaujímavosť by som rad videl koľko tých ľudí by bolo dnes na tých námestiach...
Havlovi je už "dobre", čo si osobne myslím, že trpko odpykáva v pekle...
@zajkousko Havel ? v pekle, ak vobec je (tam), robí /abo sa štylizuje o5 do role a pozície disidenta, aby mohol potom neskor..
..ale skor aj tam, anywhere, poberá tučné prebendy a iné benefity za jeho minulé a dovtedajšie zásluhy..
@30@Matthewp ..a ked sa docela bežne robia 16stky ? (dvojsmeny) ?
(ba poznám 1osobu, co si občas dala aj takmer 24hod., (yop, 3 smeny, a hned za sebou ovšem,
a v kovovýrobe (SteelForm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Racionálne sa sama zamysli...
Je to jednoduchá matematika: 480:190=2,5... €
2,5 € na hodinu ak niekomu stačí o čom povie, že je to psychicky a fyzicky vyčerpávajúce tak pevné nervy.
Ešte 4-5 € v pohode možno
Ale ľudia by sa nemali nechať zdierať. A ak som v regióne kde je to na h*vno s prácou tak pocestujem za tou prácou.
Stále spomínam Volkswagen proste teraz je tam stovky nových pracovných miest a za normálny úväzok 160 hodín cca. má cez 800 € v čistom a ubytko preplatené.
aale na to, že je to 14 hodín /denne,
(a je to 5 prac.dní vkuse ?
tak tích 480 je aj kus málo
(nj, ten čas..
aspon 500 - 560 by som sa snažila "zjednat
(úplne minimálne 500 ++
-
az na to, ze u nas ti jednu nulu nakoniec asi nepridaju nikde
abo také neco..
zas je tam tá (relatívna) ..výhoda že je to na TPP, ale hned zo začiatku by som na tvojom mieste chcela aspon tích rovních 500, a po skúš.dobe, 1,5 - 3 - max.4 mesiacoch zvýšit už na min. 600 - 690 € :p ! ! :ehm:
@10 jj to je najlepsie povedat a nadalej sa potom stazovat
» www.tvnoviny.sk/ekonato/1800843...
Z týchto zdrojov som vychádzal pri "stovky".
Viem, mnoho ľudí poznám čo tam robia a ako vždy kto chce tam robí a vie si nájsť prácu. Neustále príjímajú. Preto ak niekto má chuť pracovať tak si tam prácu nájde a niečo som počul, že hromadný nábor sa odkladá ale bežne stále prijímajú.
lol.
je to na hovno, ale ak nemas nic lepsie, tak je to nieco
Myslim zamestnavatelov.
viem z rozporávania pamätníkov..., len tak pre zaujímavosť by som rad videl koľko tých ľudí by bolo dnes na tých námestiach...
Havlovi je už "dobre", čo si osobne myslím, že trpko odpykáva v pekle...
..ale skor aj tam, anywhere, poberá tučné prebendy a iné benefity za jeho minulé a dovtedajšie zásluhy..
@30 @Matthewp ..a ked sa docela bežne robia 16stky ? (dvojsmeny) ?
(ba poznám 1osobu, co si občas dala aj takmer 24hod., (yop, 3 smeny, a hned za sebou ovšem,
a v kovovýrobe (SteelForm