Ahojte
Nachádza sa tu nejaký IT znalec pc/ntb a pod.? Prasklo mi niečo na ntb znova :/ Neviem či to vyžaduje opravu alebo sa na to vykašlať a riešiť to až v hod 12-tej?
Prosiiiim zachráňte ma niekto, musím dopísať diplomovku.
@obrvonjottr Rozhodne som to nemyslela takto, len neviem či s ním ísť do servisu alebo to aspoň mesiac vydrží.
Nejako som nedošla k tomu, ako sem nahrať foto z mobilu.
@kosmiklove Zapnúť sa dá. Len ide o to, že minulý rok sa mi stalo niečo podobné, že to najprv jemne prasklo a následne sa mi odlepil ten plast od obrazovky a nedal sa zavrieť ani otvoriť, prenášať no jednoducho nič. Tak neviem či to nechať zasa až do takého to štádia. V tomto je to chybný kus asi ale ostatné je v poho hlavne baterka vydrží skoro 8 hod.
Áno, rozoberala som aj notebooky. Ak ho pravidelne neprenášaš a máš ho len doma, tak tam veľa toho nehrozí, keď je to len v začiatkoch. Možno tak by ti odišiel monitor, ktorý ak máš napr. HDMI výstup na monitor sa dá dočasne nahradiť... Ako záloha dát z notebooku nikdy nie je na škodu, nie raz sa zíde. Aj len tak preventívne si napr. diplomku hoď na USB kľúč... Inak, záleží samozrejme na značke notebooku, ale káble od monitora zvyknú byť umiestnené práve v tých pántoch a tie sa môžu práve zlomením pántov poškodiť, čím odíde monitor alebo ak sa nepoškodia, tak to zhorší manipuláciu s notebookom, ale ostatné pôjde ako má...
@kikusqa205 čiže máš prasknutý plast na púzdre monitora, tam pri pántoch medzi monitorom a samotným telom nb.
...keď to budeš zatvárať odteraz opatrne, že to chytíš tam od pántov po prasklinu, miesto toho že za vrchný okraj monitora, tak to bude v pohode aj ďalšie tri-štyri roky kým si kúpiš nový nb.
...keď to budeš zatvárať ako doteraz, páčením za vrchný okraj monitora, tak to bude praskať ďalej a ďalej až do momentu kedy to praskne skrz kontrolný čip monitora čo je obvykle vnútri pod plastom hneď pri tých pántoch, alebo si praskneš samotné sklo monitora. to druhé bude nepríjemné lebo budeš mať viditeľnú prasklinu na monitore, to prvé bude dosť nepraktické lebo ti to odjebe celý obraz.
asi tak. ale proste zatiaľ ti praskol len obal čo obaľuje všetko to podstatné funkčné. asi tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Nejako som nedošla k tomu, ako sem nahrať foto z mobilu.
...keď to budeš zatvárať odteraz opatrne, že to chytíš tam od pántov po prasklinu, miesto toho že za vrchný okraj monitora, tak to bude v pohode aj ďalšie tri-štyri roky kým si kúpiš nový nb.
...keď to budeš zatvárať ako doteraz, páčením za vrchný okraj monitora, tak to bude praskať ďalej a ďalej až do momentu kedy to praskne skrz kontrolný čip monitora čo je obvykle vnútri pod plastom hneď pri tých pántoch, alebo si praskneš samotné sklo monitora. to druhé bude nepríjemné lebo budeš mať viditeľnú prasklinu na monitore, to prvé bude dosť nepraktické lebo ti to odjebe celý obraz.
asi tak. ale proste zatiaľ ti praskol len obal čo obaľuje všetko to podstatné funkčné. asi tak.