Zdravím, chcel by som sa spýtať, že z ktorej školy sa s väčšou pravdepodobnosťou dostanem na PF UK (Právnická fakulta Univerzita Komenského) či z gymnázia, alebo z odbornej školy, v mojom prípade obchodnej akadémie, v tom horšom prípade pedagogickej akadé
Podľa mňa z gymnázia, hoci tam budeš musieť strpieť prírodné vedy. Keby strašne chceš a učíš sa sama doma, tak aj z Obchodnej to je možné, ale som skôr za gympel.
Ja osobne si myslím že z OA. Predsa len v 3. ročníku máš právo a to na gympli ani nespomenú... A zase si aj myslím, že z hocijakej odb. školy máš lepšie uplatnenie ako z gympla, z ktorého nemáš nič a buď ťa zoberú, alebo si v kely, pretože nemáš nič v ruke. Z OA, ako z každej odb. školy máš uplatnenie v tom čo si sa učil.. (automechanik, účtovník, herec..) a gympel.. hmm vieš akurát tak matiku a zemepis, fyziku, chémiu.. Preto asi z odbornej školy ťa vezmú ľahšie na Právnickú ako z gympla nie ? Môj názor každopádne veľa šťastia
Jednoznačne, nejaké gymnázium, ja sama chcem ísť na právo a chodim na gym... a vidím, že aj takto to bude nesmierne ťažké, nie to ešte z OA, kde napr. vobec nemaju filozofiu alebo dejepis na takej úrovni ako my .. a to tvorí dosť velku časť prijímačiek!
@lauranoves tak ako ti to vysvetliť aby si sa veľmi nesklamala, rozprávame sa tu o konkrétnej škole UK Právnická fakulta, a tie prijímačky boli z dvoch tretín z logiky, samé výroky a aj to čo teraz preberáme ako prváci z logiky takže ten dejepis a filozofia už vôbec také potrebné nie sú. A predsa maturovať sa dá zo všetkého aj na OA, len treba chcieť! Tiež som maturovala z dejepisu na OA, bolo toho dosť, lebo už len všetky tie ekonomické predmety sú náročné-ale dajú ti to života o mnoho viac, ale ten dejepis sa dá v pohode zvládnuť. A na prijímačkách som ho skoro vôbec nepotrebovala.
@21stdeadline Videla som testy na tú školu a je jedno kolko tvorila logika, aj tak musíš zvládnuť aj tie zvyšné časti a myslím si, že poznať dejiny a filozofiu dáva do života dosť vela , ale ako myslíš ...
@lauranoves dejiny a filozofia dávajú dosť do života? Prosím menuj aspoň tri veci! V živote sa ťa nikto nespýta na volebný akt podľa marcovej ústavy, aké formy štátu poznáš či v ktorom roku bolo kodifikované krajinské právo... Proste to nepotrebuješ. Nechápem prečo nám to teraz v prvom ročníku tlačia do hlavy, keď s týmito vedomosťami teda veľa nezískame.
@21stdeadline Tak možno tvojmu životu filozofia nedáva nič, ale za to ja nemôžem, že si taký duchom prázdny/prázdna ...a čo sa týka toho čo hovoríš, to nemožem posúdiť, lebo ešte na tej právnickej nie som ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov