politológiu, aj som o tom uvažoval, ale zase som nechcel skončiť ako niektoré smiešne postavičky (výzor bezdomovca a kecy do vzduchu), ktoré sa objavujú občas v telke
podla mna pravo, mas viac moznosti, proste skoncis pravo a mas dvere otvorene...ale na druhej strane je to ovela tazsie ako politologia..musis vediet co ta bude bavit
v práve je uplatnenie, len uplatniť sa v ňom dá kopec driny, stačí sa pozrieť koľko právnikov ročne vypľuje nejedna vysoká škola, sú bez praxe a nikam ich nevezmú, uplatnenie tesne po vyštudovaní bez praxe je nulová, a taká politológia, čo ja viem právo to je väčší obzor a ťažké je všetko stačí len chcieť
z humanitnych odborov JE podla mna najperspektivnejsie pravo.
na druhej strane nepochybujem, ze v prirodovednych vyhrava @tommyhotova informatika.
pravo ako take je tazsie ako politologia, mozno moj subjektivny nazor, v prave musis vediet prerazit a uplatnit to v praxi, inak skoncis ako radovy uradnik.
aj tak ale napriklad nechapem, preco vela ludi tvrdi, ze pravo je len o biflovani. vobec to tak nie je.
tak prve odporucanie je vybrat si uplne nieco ine.
Ale ked uz tak radsej politologiu.
Pravnikov bolo kedysi nedostatok,ale to obdobie je uz davno za nami,prave naopak teraz je ich strasne kvantum, ak si pozries prieskumy tak ziadost po pravnikoch je podobna ko po uciteloch v skole, cize minimalna.
Skor tu stale pretrvava nejaky opar toho,ze pravo je prestiz.
Ak nemas rodicov pravnikov,alebo rodinnu firmu a teda o buducnost postarane tak pravo odporucam radsej vynechat.
PRAVO??? ti j-ebe??? vies kolko je pravnikov??? cely trh je nimi zapratany..pokial nemas niekoho za sebou co ti najde dobry flek skoncis niekde v skole alebo v urade
tak to ze pravnikov je dost ja viem , ale zase urcite ptm nemusim byt len pravnik .. tam je vela tych profesii, kt. mozem vykonavat .. ah skoda ze ma nebavi matika siel by som na nejaku ekonomiku a pod. .. o pol roka uvidim ..dovtedy asi casu dost a potom uz vazne premyslat nad tym kam poslat prihlasky .. zatiam uvazujem nad pravom v ke , politologiou v presove a ako istota psychologia v presove (beru bez prijimaciek) ..
ahojte vsetci.......laskavo vas prosim, poradte mi, ako sa pripravovat na prijimacky/pravo/je potrebne pripravny kurz alebo je to blbost???v buduci rok by som chcela podat prihlasku...ale ani neviem z coho sa pripravovat
vy tu píšete, že je veľa právnikov. Ale myslíte si, že napr. ekonónov nie je veľa? Alebo ľudí, čo študujú napr. sociálnu prácu alebo niečo podobné? Nikto nevie čo bude o niekoľko rokov, keď skončia školu tí, čo teraz študujú.
Ja by som chcela ísť študovať takisto právo, budúci rok maturujem a ešte sa rozhodnem
Podľa môjho názoru v dnešnej dobe sú ako-tak žiadaní lekári ale keď niekto (ako ja) nenávidí biológiu, je ťažko o takomto niečom uvažovať .
a este by som chcela dodat ze zalezi na kazdom ako sa vie uplatnit, pretoze clovek moze vystudovat super skolu, ak je tichy a nevie sa prejavit ..t je priklad mojej spoluziacky, ktora je cise ako chodiaca encyklopedia ale ked treby vyjadrit svoj nazor, len ticho sedi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
vacsie obzory, sance a tak...
no hlavne je aby clovek studoval to, co ho bavi
Ale viac možností uplatnenia máš určite po vyštudovaní práva akurát že tie zárobky tam nie sú veľmi vysoké. Hlavne na začiatku.
informatika
na druhej strane nepochybujem, ze v prirodovednych vyhrava @tommyhotova informatika.
pravo ako take je tazsie ako politologia, mozno moj subjektivny nazor, v prave musis vediet prerazit a uplatnit to v praxi, inak skoncis ako radovy uradnik.
aj tak ale napriklad nechapem, preco vela ludi tvrdi, ze pravo je len o biflovani. vobec to tak nie je.
takze, radila by som pravo.
Ale ked uz tak radsej politologiu.
Pravnikov bolo kedysi nedostatok,ale to obdobie je uz davno za nami,prave naopak teraz je ich strasne kvantum, ak si pozries prieskumy tak ziadost po pravnikoch je podobna ko po uciteloch v skole, cize minimalna.
Skor tu stale pretrvava nejaky opar toho,ze pravo je prestiz.
Ak nemas rodicov pravnikov,alebo rodinnu firmu a teda o buducnost postarane tak pravo odporucam radsej vynechat.
neviem co by som si vybrala
ale kebyze si musim tak asi to pravo.je to zvucne slovo aj ked v sucasnoti je pravnikov uz ako maku a tiez tie peniaze nie su bohvieco...
mas tazku dilemu
tak či tak drvivá väčšina našich papalášov sú právnici...takže politológia má podľa mňa ešte menšie šance než právo.
ak si ma vybrat tak nech ide lahsiu skolu,aj tak potom pojde pracovat na uplne inu poziciu.
ale taka je realita. aj tak je uplne irelevantne co mu my tu poradime...je to vsetko o tom, ako sa na to citi on a podla toho sa moze/nemusi uplatnit.
a ako to tu uz bolo napisane, mas vela moznosti ako sa uplatnit, v roznych firmach, ako advokat...
tak ti drzim palce aby si sa dobre rozhodol a hlavne aby ta bavilo to co budes studovat
Ja by som chcela ísť študovať takisto právo, budúci rok maturujem a ešte sa rozhodnem
Podľa môjho názoru v dnešnej dobe sú ako-tak žiadaní lekári ale keď niekto (ako ja) nenávidí biológiu, je ťažko o takomto niečom uvažovať .