Prosím vás, prišiel aj na mňa už ten čas, kedy treba pomaly ale isto poslať prihlášky, rozmýšľam nad právom, viem áno právnikov je plná riť atď. to mi písať nemusíte, len hľadám niekoho, kto chodí na právnickú fakultu do Trnavy alebo do Banskej B. na UMB,
BB je momentálne najhoršia právnická fakulta na slovensku, fakt chceš ísť na takú školu?
chodím do TT ale neviem aké rady furt chcete. ja som sa sama pripravila, sama som si zohnala čo som potrebovala! keď to nedokážeš, ako chceš fungovať na vš?
@semhamforas ja vim, poznam dvoch piatakov, a jednu co skoncila uz , ta jedna si ledva zohnala robotu za 400e myslim, a ti dvaja uznali uz tiez ze nic moc z toho nebude
@nikisweet právo v BB je síce nekvalitné, ale aspoň ho o to ľahšie vyštudujem a pre mňa nie je neperspektívne, pretože v súčasnosti je dôležité mať titul a je jedno v čom....s právnickým titulom môžem robiť čokoľvek okrem lekára, a teda nerozmýšľam len o právnickej oblasti
vsetko zavisi od kazdeho inak..ak sa vies a chces v tom obore dostat vyssie a snazis sa tak aj bude..mam kamosku co studuje pravo v BA, ma same acka, je druhacka a uz pracuje v advokatskej kancelarii ako brigadnicka..takze aj ked ich je plna rit, niektori to dokazu takze nenechajte sa odradzat ked nieco naozaj chcete a co vas bavi
@rencita presne tak veľmi pekne vám ďakujem všetkým za vaše názory, ale je na každom do čoho ide a sám si to musí uvedomiť do čoho ide, sám už ako som spomenul viem je ich plno, ale treba si veriť, kto chce a verí si tak nevidím problém prečo si teraz vyberať niečo iné a @lui74 máš pravdu, vyštudovať právo neznamená len pracovať ako právnik
@nikisweet prečo? pretože ma to na právo ťahá, je to niečo čo ma láka...a keďže mám maturitné predmety náuku o spoločnosti a dejepis, tak ani inú možnosť nevidím
daj sa na medzinarodne vztahy ak ti idu jazyky na prave premarnis 5 rokov, dost sa aj vytrápiš, lebo právo nieje jednoduchá škola a potom este aj tak nenajdeš robotu, alebo na ekonomicku choď a na prjimačky si kukni matiku a mas omnoho lepsie uplatnenie ako v práve
@nikisweet ekonomika, matika u mňa nemá šancu s matikou som sa vytrápil na strednej dosť od tej chcem v živote pokoj..a medzinárodné vzťahy by boli fajn, lenže s jazykom mám ešte čo robiť...viem, že to právo nieje naj voľba, ale verím si, niako sa pretrápiť musím...a keď chcem byť v niečom dobrý nemôžem sa pozerať nato, že právo študuje každý...skratka musím na sebe makať aby som to niekam dotiahol...
presne tak tí čo niečo vedia a niekam to chcú dotiahnuť, nepotrebujú pozerať na to, v akom odbore sú ľudia žiadaní (kde zoberú každého bez ohľadu na to, či niečo vie)...môj skromný názor
@martingunda najlepsie právo je na Trnavskej univerzite, v KE a v BA na Komenského.. tú Bystricu by som na tvojom mieste zvážila, berú tam vraj každého a nestojí to za nič, mam par kamaratov co studuju právo na UMB a je to ulieváreň ako sami hovorili. Ja si tiež podávam na právo - do BA, Trnavy a Košíc. Už sa aj učíš niečo na príjmačky?
Ahojte, rada by som aj ja prispela svojím názorom do diskusie
Len tak na margo, podľa mňa je dosť scestné hodnostiť právo ako také len na základe toho, že sa koncipientská prax predĺžila na 5 rokov. S týmto vzdelaním (určite to nie je tak náročné ako medicína alebo niektoré technické odbory a pod., ale zasa ani prechádzka ružovou záhradou to nie je) má človek široké spektrum uplatnenia. Predsa neni každý právnik zásadne advokátom.
Nuž ale prostredníctvom tohto príspevku som ti chcela povedať, že ja študujem právo v TT interne a popri tom aj robím v AK. Na prijímacích pohovoroch som skončila medzi prvými (medzi externistami prvá). Mám veľmi kvalitne spracované otázky a materiály k nim, čiže keby si mal o ne záujem, môžem ti dať kontakt a môžme sa dohodnúť. open_mouth:tázky som sama vypracovávala, kopec materiálov, ako aj vzorových testov mám z jedného nemenovaného zdroja, ktorý ma kedysi doučoval. Zopár ľudí ich už veru ocenilo
to viem o tej BB sám, mám tam aj ja pár ľudí čo poznám...@sally323 neučím sa ešte ani poriadne na maturitu nie ešte na príjmačky ale každopádne ak sa tam dostaneme obaja tak zapíjame
Aj ja sa chystám na právo, akurát na UK a všetky komentáre typu "právnikov je veľa" už pre mňa nie sú demotivačné. V každom obore bude o chvíľu plno, aj v IT , lebo sa tam teraz hrnie pol Slovenska ...
@lauranoves presne tak ja na UK sa pokúšať nejdem keďže tam berú na základe priemeru zo strednej, ktorý nemám najlepší síce ani najhorší nie ale tak ja mierim do Trnavy Bystrica u mňa padla, keďže v prieskume dopadla ako najhoršia právnická na Slovensku...
@martingunda Martin, to máš odkial, že tam berú na základe priemeru? Ja ho mám velmi dobrý, mohol by mi pomôcť (kebyže), ale oni majú práveže všade zverejnené, že to dá tak max. 4% celkového hodnotenia ...
@martingunda na UK neberú podľa priemeru,berú presne podľa tých kritérií,čo majú na stránke, kamarát ti hovoril blbosti, bola som tam minulý rok a priemer tvoril fakticky iba max 4% z celkových možných bodov , tiež som nemala zrovna priemer 1.0,ale prijatá som bola na základe výborne spravených prijímačok, body za priemer sú absolútne nič oproti tým,ktoré dostávaš z testu, každopádne je nepodstatné,čo povie kamárat, podstatné je,čo majú v kritériach,bože
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
chodím do TT ale neviem aké rady furt chcete. ja som sa sama pripravila, sama som si zohnala čo som potrebovala! keď to nedokážeš, ako chceš fungovať na vš?
ale makas 5 rokov za malo len aby sa ti MOZNO poradilo raz byt pravnikom? no neviem
celkovo kazdy koho poznam ma s tym problem
Len tak na margo, podľa mňa je dosť scestné hodnostiť právo ako také len na základe toho, že sa koncipientská prax predĺžila na 5 rokov. S týmto vzdelaním (určite to nie je tak náročné ako medicína alebo niektoré technické odbory a pod., ale zasa ani prechádzka ružovou záhradou to nie je) má človek široké spektrum uplatnenia. Predsa neni každý právnik zásadne advokátom.
Nuž ale prostredníctvom tohto príspevku som ti chcela povedať, že ja študujem právo v TT interne a popri tom aj robím v AK. Na prijímacích pohovoroch som skončila medzi prvými (medzi externistami prvá). Mám veľmi kvalitne spracované otázky a materiály k nim, čiže keby si mal o ne záujem, môžem ti dať kontakt a môžme sa dohodnúť. open_mouth:tázky som sama vypracovávala, kopec materiálov, ako aj vzorových testov mám z jedného nemenovaného zdroja, ktorý ma kedysi doučoval. Zopár ľudí ich už veru ocenilo